Ataşehir'de Genel İş Örgütlenme Uzmanı Keskin’e Saldırı ve İşkence

Yerel seçimler sonrası Türkiye ve Kürdistan halklarını neler bekliyor? Şimdi yanıtı en çok aranan soru, yerel seçim sonuçları ne olacak değil, seçimler sonrası iki ülkenin işçi ve emekçi sınıflarını neler beklediğidir. ...

Ataşehir Belediyesi’nde örgütlü bulunan DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Gökhan Keskin bu sabah sendikanın temsilcilik odasına gitmek isteyince 10’dan fazla güvenlik görevlileri tarafından darp edilerek bir odaya alındı ve işkence edildi.

İSTANBUL - CHP’li Ataşehir Belediyesi yönetiminin sendika ve işçi düşmanı tavrı artarak devam ediyor. Ataşehir Belediyesi’nde örgütlü bulunan DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şube üyelerinin ikisinin işten atılması, işçilerin baskı ve tehditlerle sendikadan istifa ettirilmesi, sendika hakkında kara progaganda yapması sürerken bugün de belediye binasındaki temsilcilik odasına gitmek isteyen Genel İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Gökhan Keskin, belediyenin özel güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradı.

      

Üzerinde DİSK amblemi bulunan yelek giyen Keskin’e “Bu yelekle içeriye giremezsin” denildi. Uzun süre yaşanan tartışmanın ardından yeleği eline alarak temsilcilik odasına gitmek isteyen Keskin’ne yeleği dışarı atması söylendi. Keskin’in burada örgütlü sendikayız içeride temsilcilik odamız var” demesi üzerine 10’dan fazla güvenlik görevlisi Keskin’i darp etmeye başladı. Ardından boş bir odaya sürükleyerek götüren güvenlik görevlileri Keskin’i yere yatırarak üzerine basarak işkence yaptı.

Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube  üyesi işçilerin Keskin’in saldırıya uğradığını öğrenerek binaya girmelerinin ardından güvenlik görevlileri geri çekilmek zorunda kaldı.

Genel İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası Şubesi’nin sosyal medya hesaplarından Ataşehir Belediyesi’nde uygulanan işkencenin teşhir edilmesi üzerine pek çok işçi de Gökhan Keskin’e yapılan saldırının sendikal örgütlenmeye ve işçilere yapılmış bir saldırı olduğuna ilişkin tepiklerini dile getirdiler.

            

Atahşehir Belediyesi’nde bulunan sendika temsilcilik odasına gitmek üzereyken saldırıya uğrayan Gökhan Keskin olayı şöyle aktardı:

“Bugün saat 10.00’a doğru Ataşehir Belediyesi’ndeki üyelerimizle biraraya gelmek için gittiğim belediye binası girişinde Güvenlik Amirlerinin ve onların emriyle güvenliklerin saldırısına ve işkencelerine maruz kaldım.

Bir aydır Ataşehir'de haksız yere işten çıkarılan işçilerin işe geri dönmesi, işçilerin ücretlerinin düzenli ödenmesi, İSİG kurallarına uyulması için mücadele veriliyor. Bu mücadeleye karşılık belediye yönetimi sendika üyeleri üzerinde baskı kurarak işçileri istifaya zorlamaktaydı. Bu yüzden sendika şubesinin çağrısı ile üyelerle biraraya gelip sendikal örgütlülüğü güçlendirmek için hafta başından beri belediye binası içinde çalışma yürütmekteydim.

Bugün sabah 10.00’a doğru her gün olduğu gibi üzerimde DİSK yeleğimle belediye binası içinde bulunan sendika işyeri temsilciliğine gitmek için kapıdan girdiğimde güvenlik görevlileri tarafından yolum kesildi. Üzerimde DİSK amblemli yelekle binaya giremeyeceğim söylenirken sayıları sürekli artan güvenlikler tarafından kollarımdan tutularak engellenmeye çalışıldım.

Kendilerine günlerdir bu şekilde binaya girdiğimi, binada temsilcilik odamız olduğunu yetkili olduğumuz Ataşehir Belediyesi’nde ve bu binanın birçok yerinde DİSK ambleminin yer aldığını, ayrıca vatandaşın kılık kıyafetine göre keyfi şekilde müdahalede bulunamayacağını burasının bir kamu kurumu olduğunu hatırlatmama rağmen zorlama devam etti.

Üstümdeki yeleği elime alarak girmek istediğimde ise yeleğimi kapıdan dışarı atmamı söyleyerek çekiştirip elimden alınmak istendi. Buna izin vermemem ve bu hukuksuzluğa direnmem üzerine ise Güvenlik Amiri ve 10’un üzerinde güvenliğin saldırısına uğradım. Bu kişiler tarafından zorla bir odaya kapatıldım. Buradada amir ve müdürlerin küfür ve saldırılarına maruz kaldım.

Odanın içinde yere yatırılıp kafama bastırılıp işkence edilerek, günlerdir işçileri "kışkırttığım" bu yüzden günümün gösterileceği söylenerek küfür ve saldırı ile karşı karşıya kaldım. Bu saldırılara direnmekteyken bir şube yöneticisinin olay yerine gelmesi ile saldırganların elinden kurtuldum. Hastaneden darp raporumu alıp şikayette bulunmak için gerekli işlemleri gerçekleştiriyoruz. Ancak bilinsin ki, bu işkenceci yöntemlerle, baskı ve şiddetle asla yıl adık. Ve yılmayacağız. Bu saldırılara karşılık Zafer Direnen Emekçinin Olacak! İnadına Sendika İnadına DİSK!” diyerek aktardı.

Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube si de olayın hemen ardından yaptığı paylaşımda Keskin’e yapılan işkenceyi teşihr ederek “Biz bu faşizan tutuman karşısında eğilmeyeceğiz bunu bilin” denildi.

Ataşehir Belediyesi’nde Gökhan Keskin’e yapılan saldırı ve işkenceye ilişkin Maltepe Belediyesi’nde işten atılan ve işçilerin verdikleri mücadele sonucunda işe iade edilen Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube yöneticisi Altan Okuducu, “Sendikamız DİSK Genel İş’in örgütlenme uzmanı Gökhan Keskin,Ataşehir Belediyesi’ne girdiği sırada güvenlik görevlileri tarafından (10-15kişi) darp edilmiştir.Arkadaşımız şu anda hastanede,tedavisi sürüyor. Bu çirkin saldırıyı yapanlar derhal görevden alınmalıdır!” diyerek tepkisini dile getirdi.

“İşten atılan ve 29 gündür işlerine dönme mücadelesini yürüten Birleşik Metal İş sendikası üyesi Valfsan işçileri de sosyal medya hesaplarından yaptıklları paylaşımlarla tepkilerini dile getirdiler.

Valfsan İşçileri yayınladıkları bir video ile “İşe geri dönüş mücadelemizin 29’uncu gününde Ataşehir Belediyesi’nde 30 gündür direnen işçileri selamlıyoruz. Bu sabah Genel İş Sendikası Örgütlünme Uzmanı arkadaşımız Gökhan Keskin’in yaşadığı saldırıyı kınıyor. Bu saldırının tüm işçi sınıfına ve sendikal örgütlenmeye yapılan bir saldırı olduğunu biliyoruz. Gökhan arkadaşımızla her türlü dayanışma içinde olacağımızı bildiriyoruz. Baskılar, tehditler bizleri yıldıramaz” dediler.

Türkiye tekelci sermayesi, kendi egemenliğini ve sınıf çıkarlarını sürekli tehdit altında gördü. Sınıf iktidarını ve çıkarlarını korumak için, siyasi iktidarın, devletin tüm g...

“Avrupa Komünist Hareketi” adı altında bir araya gelen birkaç “komünist” parti, “Ukrayna'daki emperyalist savaşın ikinci yılında komünistlerin geride bıraktığımız dönemdeki...

Kent Savaşları Olan biteni Kürt halkı gördü. 1 Kasım 2015 seçimlerinde katılım, Kürdistan'da %60 düzeyinde kaldı, “özerklik oylanacak” söylemi işe yaramamıştı. Demirtaş, “...

Kritik Eşik: 6-8 Ekim Ardı ardına iki seçim, ihtiyaç duyduğu özgüveni dinci-faşizme vermedi. Ne Geziye, ne de Aralık’taki saray darbesine yönelik bir cadı avı başlatacak güce sahip...

Tarım-Sen sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Agrobay işçilerinin Ağustos ayı maaşları ve fazla mesai ücretlerinin ödendiğini duyurdu. Sendika işçilerin tazminatlarının da öde...

Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde Diş Hekimi M.Ş'nin 8 Mart bildirilerini asan SES üyesi kadın sağlık emekçilerine saldırısına ilişkin SES Şişli Şubesi basın toplant...

Agrobay Seracılık işçileri Ankara’daki siyasi parti ve bakanlıklarla yaptıkları görüşmeler ardından Madenci Anıtı önünde açıklama yaparak, “Emeğimizi ve alınterimizi istiyoruz...

Brüksel'de çoğunluğunu Rojavalı Kürt ailelerin oluşturduğu mahallede Newroz kutlamalarının ardından yapılan faşist saldırı, İsviçre'nin Basel kentinde 25 Mart’ta (dün) yapılan b...

Gezi: Bir Devrim Başlangıcı Gezi-Haziran ayaklanmasından, 24 Haziran 2018 seçimlerine kadar geçen dönemi ele alacağımız bu bölümde, konuyu, parlamenter mücadele biçiminin tartışılm...

Arama

LENİNİST TEORİ

ÖNSÖZ

           Tüm Sayılar

Yeni Kitaplarımız

E-Kitap

Tüm E-Kitaplar için resme tıklayınız...

Devrimin Çağrısı

 

Editoryal 2023-2

 

 

Zafere Kadar Genç Yoldaş

Ukrayna Kimin Savaşı

 

Dergilerle Kısa Tarih