Yerel seçimler sonrası Türkiye ve Kürdistan halklarını neler bekliyor? Şimdi yanıtı en çok aranan soru, yerel seçim sonuçları ne olacak değil, seçimler sonrası iki ülkenin işçi ve emekçi sınıflarını neler beklediğidir. ...

Üsküdar Belediyesi Bilgi Evi'nde öğretmenlik yaparken işten atılan ve geçim sıkıntısı nedeniyle intihar eden arkadaşları Recep Kılıçarslan için basın açıklaması yapan Üsküdar Belediyesi'nden işten atılan işçiler, "Arkadaşlarımızın intiharı bir iş cinayetidir ve Üsküdar Belediyesi yöneticileri bundan sorumludur" dedi.

İSTANBUL - Üsküdar Belediyesi'nde 31 Mart 2019 seçimlerinden sonra işten atılan işçiler bugün (7 Ocak) basın açıklaması yaparak intihar eden arkadaşları Recep Kılıçarslan'ın ölümünden Üsküdar Belediyesi yöneticilerinin sorumlu olduğunu ve hesap vereceklerini söyledi.

Açıklamaya Ataşehir Belediyesi işçileri atılan atılan Alişan İpşiroğlu, İşçi Temsilcileri Konseyi Hazırlık Komiteleri, Mücadele Birliği, Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube üyeleri, Genç İşçi Derneği,  Üniversite Öğrecileri, EHP, ESP, HDP olmak üzere çok sayıda kişi destek verdi.

Üsküdar Belediyesi önünde "Üsküdar Belediyesi Arkadaşlarımızın Hesabını Verecek" yazılı pankart açarak Üsküdar Belediyesi önünde toplanılan eylemde Üniverte Öğrencileri de "Gençlik Direnen Emekçinin Yanında" yazılı pankartla katıldı. "Asla yalnız yürümeyeceksin", "İşçilerin birliği başkanları yenecek" dövizleri açıldı.

Eylemde konuşan İşçiyiz Biz Koordinasyonu'ndan Emre Öztürk, Üsküdar Belediyesi'nde işten çıkarılan, geçim sıkıntısı yaşaması nedeniyle Recep Kılıçarslan'ın intihar ettiğini  ve bu olayın Üsküdar Belediyesi yöneticilerinin yalanını bir kez daha ortaya çıkmış olduğunu belirtti.

"Türkmen"in Yalan Söylediği Bir Kez Daha Kanıtlandı"

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in işten çıkarılan işçiler hakkında sürekli yalan söylediğini hatırlatan ve yalan söylediğinin kez daha kanıtlandığını söyleyen Öztürk, Türkmen'in en çok da  '14 kişi atıldı. Kimse mağdur edilmedi, herkese hakları verildi' dediğini belirterek "14 kişi değildi, belediye işçilerini teker teker attılar. Arkadaşımız yalnızlık içerisinde yoksulluk içerisinde yaşamına son verdi. Çünkü arkadaşlarımız birbirlerini tanımıyordu. Buradaki arkadaşlarımız ona ulaşamadı. O buradaki arkadaşlara ulaşamadı. Bu intiharın, faili sadece bu düzen değil aynı derecede Üsküdar Belediyesi binasında oturanlardır. Bizler ölen işçi arkadaşımızın hesabını soracağız" dedi.

 

"Arkadaşımızın Katili Üsküdar Belediyesi Yöneticilerdir"

İşten atılan belediye işçisi Enver Ayvacı ise "Burada Belediye Başkanı Hilmi beye 12 hafta boyunca seslendik. Ancak bizi duymadı, görmedi. Camdan aşağı bir bak da burada ne oluyor bir kere sor da öğren. Bu insanların derdi nedir diye? Bizler de mi intihar edelim? Bu arkadaşımızın katili Üsküdar Belediyesi yöneticileridir" dedi.

 

"Türkmen'le Bir Kez Dahi Görüşmedik"

İşten atılan bir diğer işçi Murat Baş ise "Arkadaşımızı intihara sürükleyenler yedi yaşında bir yavrunun yüzüne nasıl bakacaklar? Kendiniz sıcacık odalarda oturuyorsunuz, karnınız tok, sırtınız pek. Biz  5 aydır neler yaşıyoruz? Bizi bir kişinin karsrına bakıp işten attılar. Hilmi Türkmen'den yöneticilerden görüşme talep ettik bir kez olsun görüşemedik. Sizin yolunuzu gözleyenler sizi görünce düşünüyor musunuz, babasının yolunu gözleyen o yetim ne yapacak?" diyerek belediye yönetiminin duyarsızlığına tepkilerini dile getirdi.

"İşçiler Kendi İsteğiyle Çıktıysa Arkadaşımız Neden İntihar Etti"

İşçilerden Nurullah  Topal "Ölen arkadaşımızın sorumlusu Hilmi Türkmen'dir. 14 kişinin işten çıkarıldığını, diğerlerinin kendi isteğiyle çıkarıldığını söylüyor. Öyleyse arkadaşımız neden intihar etti? Bunun sebebini açıklamadılar, ailesine başsağlığı bile dilemediler" dedi.

 

"Artık Ölümle, Zulümle Karşılaşmak İstemiyoruz"

Ataşehir Belediyesi işçisi DİSK Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube yöneticisi Ali Ekber Eraslan da "Bizler yoksul işçi insanlarız ama artık ölümlerle, zulümlerle karşılaşmak istemiyoruz. Ve işçi arkadaşımızın failleri de bellidir ve bu binadadır" diyerek sözlerine başladı.

 

"İşçiler Örgütlü Davranmayınca Bu Sonuçlar Çıkıyor"

Belediyelerin seçim zamanlarında vaatlerde bulunduklarını, iş olanakları sağlayacaklarını söyledilerini ve bu vaatlerini yerine getirebilmek adına  boş alan yaratmak için en yoksul en kimsesiz olanları kapı dışarı ettiklerini belirterek Bu insanlardan ses gelmediğinde, işçiler örgütlü davranmadığımızda maalesef bu sonuçlar ortaya çıkıyor" dedi.

“İpin Küçük Halkaları Değil Bir Halat Olmalıyız"

İşçilerin bir  çekirdek gibi bir arada olmaları bir ipin küçük halkları değil, bir halat olmaları, örgütlü davranmaları gerektiğini söyledi.

 

"İşçilerle Birlikte Hesap Soracağız"

Üniversite Öğrencileri adına yapılan konuşan  öğrenci ise gençlik olarak, bir işçinin intihar etmesi üzerine işçi sınıfıyla dayanışmada bulunmaya ve işçilerle birlikte bu intiharın hesabını sormak için geldiklerini belirtti. Üniversite öğrencisi Sibel Ünli'nin de intihar ederek yaşamına son verdiğini hatırlatan öğrenci, hem arkadaşlarının hem de Kılıçarslan'ın ölümünden sorumlu olanların hesabının sorulacağını ve her zaman işçi sınıfı ile dayanışma içinde olacaklarını söyledi.

 

"İş Cinayetleri Politiktir"

Genç İşçiler Derneği adına yapılan konuşmada ise intiharların iş cinayeti olduğu ve iş cinayetlerinin politik olduğu vurgulanarak, işçilerin dayatılan sömürüye karşı mücadelenin sürdürüleceği ifade edildi.

"Çözüm İntihar Değil Örgütlenmek"

İşçi Temsilcileri Konseyi Hazırlık Komiteleri adına konuşan Baran Kırgın Üsküdar Belediyesi işçisi Kılıçarslan gibi pek çok işçinin, öğrencinin intihar ettiğini, ailece toplu intiharlar olduğunu vurguladı.  Çözüm bulamayan pek çok kişinin intihar ettiğini, fakat intiharın bir çözüm olmadığını, bunun örgütlü olmamanın da bir sonucu olduğunu belirtti.

 

"Kapitalizmi Yıkmak İçin Komitelerde Örgütlenelim"

Kırgın, intiharların olmaması için işçilerin, öğrencilerin bulundukları her yerde birlik olmaları, komitlerde örgütlenerek, bu sömürüyü yaratanlardan hesap sormak  ve öldüren kapitalist sistemi yıkmak için mücadele etmeleri gerektiğini söyledi.

 

"Krizin Acısını En Çok İşçiler Yaşıyor"

"İşten atılan işçiler çocuklarına bir çift çorap dahi alamıyor. Uzun bir süredir ekonomik kriz ve yoksulluğun en büyük acısını işçiler yaşadı ve yaşamaya devam ediyorlar" diyen ESP İstanbul İl Başkanı Hüseyin İldan ise Üsküdar Belediyesi'nin bir kriz noktası olduğunu belirterek "Burası binlerce işçinin işten atılması, yoksullaşması ve intiharların yaşanmasına neden oluyor. Biz birlikte mücadele etmek için biraraya geldik. Başka kurtuluş yolu yok" dedi.

 

"İşçiler, Gençler İntihar Ediyor Siyasetçiler Ahkam Kesiyor"

Ataşehir Belediyesi'nde işten atılan ve belediye önünde  91 gündür işe dönme mücadelesini sürdüren Alişan İpşiroğlu ise "Gençlerimiz intihar ediyor, işçilerimiz intihar ediyor, aileler intihar ediyor, siyasetçiler adalet diye ahkam kesiyor" dedi.

 

"Adaleti Onlar Değil Biz Sağlayacağız"

İpşiroğlu "Birisi adalet diye 400 kilometre yürüyor, biri partinin adına bir adalet kelimesi koymuş ahkam kesiyorlar. Sormadan, anlamadan, dinlemeden, sıcak koltuklarından, yemek yedikleri ışıltılı sıcak restoranlardan, ihalelerden ceplerine soktukları paralarla bize adalet naraları atıyorlar. Adaleti onlar değil, öğrenciler sağlayacak, işçiler, emekten yana olanlar, çevre dostları, İstanbul halkı sağlayacak" diye konuştu.

"Seçimin İntikamı İşçilerden Alındı"

İşten atılan Üsküdar Belediyesi işçisi Ercan Yılmaz da "31 Mart seçimlerinin intikamı işçilerden alındı" dedi. Seçimlerden sonra ayrı bölümlerden parça parça işten çıkarmalar başladığını ve Ekim ayında da devam ettiğini belirten Yılmaz, "Biz işten çıkarılan arkadaşımıza ulaşmaya çalıştık fakat çok azona ulaşabildik. Ve maalesef ulaşamadığımız arkadaşlarımızdan birisi girdiği bunalım yüzünden intiharları etti. Bunun da sorumlusu Üsküdar Belediyesi'nin seçimle gelen yöneticilerdir. Ve hafız denilen, hukukçu denilen kişi haksız ve hukuksuz bir şekilde işçileri iştem çıkararak 7 yaşında bir çocuğu yetim bırakmıştır" dedi.

 

"Kaç Kişinin Daha Ölmesi Gerekiyor?"

Türkiye Cumhuriyeti'nde yöemtim yetkisi buşumsm tüm kişilerin haksız ve hukuksuzca işten çıkarmalardan sorumlu olduğunu belirten Yılmaz, "Bizi görmeniz duymanız için kaç kişinin daha ölmesi gerekiyor? Başka canlar yanmadan, çocuklar babasız kalmadan her yerdeki bu haksızlığa hukuksuzluğa bir son verin" dedi.

 

"İşimizi Geri İstiyoruz"

Bir çok belediyede işten çıkarmalar olduğunu vurgulayan Yılmaz, bizler haksız ve hukuksuz şekilde elimizden alınan işimizi geri istiyoruz" dedi.

İşçiler "İşimizi Geri İstiyoruz", "İşçilerin Birliği Başkanları Yenecek", "Birleşe Birleşe Kazanacağız" sloganlarıyla sona erdi.

Perfetti’de Tek Gıda-İş işyeri temsilcisinin işten atılması üzerine başlayan eylemler devam ediyor. Bugün işçiler fabrika önünde TİS hakları için basın açıklaması gerçekleşt...

Bakırköy Kadın Kapalı Zindanı'nda görüş sonrası devrimci tutsaklara ayakkabı çıkarma dayatması yapıldı.  ...

“Sandıkla Gitmeyecekler” 16 Nisan referandumunun, devrimci kitleler açısından anlamını, işte bu belirginleşmeye başlayan yeni durumda aramak gerekir. Kürt halkında egemen olan duyguy...

Türkiye tekelci sermayesi, kendi egemenliğini ve sınıf çıkarlarını sürekli tehdit altında gördü. Sınıf iktidarını ve çıkarlarını korumak için, siyasi iktidarın, devletin tüm g...

“Avrupa Komünist Hareketi” adı altında bir araya gelen birkaç “komünist” parti, “Ukrayna'daki emperyalist savaşın ikinci yılında komünistlerin geride bıraktığımız dönemdeki...

Kent Savaşları Olan biteni Kürt halkı gördü. 1 Kasım 2015 seçimlerinde katılım, Kürdistan'da %60 düzeyinde kaldı, “özerklik oylanacak” söylemi işe yaramamıştı. Demirtaş, “...

Kritik Eşik: 6-8 Ekim Ardı ardına iki seçim, ihtiyaç duyduğu özgüveni dinci-faşizme vermedi. Ne Geziye, ne de Aralık’taki saray darbesine yönelik bir cadı avı başlatacak güce sahip...

Tarım-Sen sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Agrobay işçilerinin Ağustos ayı maaşları ve fazla mesai ücretlerinin ödendiğini duyurdu. Sendika işçilerin tazminatlarının da öde...

Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde Diş Hekimi M.Ş'nin 8 Mart bildirilerini asan SES üyesi kadın sağlık emekçilerine saldırısına ilişkin SES Şişli Şubesi basın toplant...

Arama

LENİNİST TEORİ

ÖNSÖZ

           Tüm Sayılar

Yeni Kitaplarımız

E-Kitap

Tüm E-Kitaplar için resme tıklayınız...

Devrimin Çağrısı

 

Editoryal 2023-2

 

 

Zafere Kadar Genç Yoldaş

Ukrayna Kimin Savaşı

 

Dergilerle Kısa Tarih