Ankara TOKİ İşçilerinin Eylemi Kazanımla Sonuçlandı

Ankara'da TOKİ konutları inşaatında ücret ve tazminatlarını alamadıkları için 2 aydır eylemde olan inşaat işçilerinin eylemi ücret ve tazminatları ödenerek kazanımla bitti.

ANKARA - Ankara’da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Mamak 2’nci Etap binalarının (Gülveen) inşaatında çalışan işçiler, iki yıldır alamadıkları ücretleri için 22 Kasım’dan bu yana çeşitli eylemler şantiye önünde eylem yapıyordu.

Çadır kurmaları da "İnşaat yavaşlıyor" gerekçesiyle yasaklanan ve son iki ayda sık sık polis saldırısına uğrayarak gözaltına alınan işçiler son olarak 7 Ocak tarihinde Kızılay AVM önünde "Ya hakkımız ya canımız", "Emek düşmanı TOKİ" dövizleri taşıyarak eylem yapmış ve gözaltına alınmışlardı.

Ardından 8 Ocak günü de TBMM Dikmen Kapısı önüne gelen işçiler TOKİ işçileri, önce ücretlerini alamadıkları için uzun süredir eylemde olduklarını ve sonuç alamadıklarını söyleyerek yanlarında getirdikleri zincirlerle kendilerini Meclis kapısına zincirlemişti. Polis saldırısının ardından demir makası ile zincirleri sökülen dört işçi sürüklenerek gözaltına alındı.

Bu eylemin ardından işçilerle birlikte, siyasi parti temsilcilerinin Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ile yaptıkları görüşmede işçilerin ücret alacaklarının en geç bir hafta içinde ödeneceği sözü verilmişti.

İşçiler bugün seslerini duyurmaya çalışan kurum ve basın emekçilerine ücretlerinin ödendiğini belirten bir mesaj atarak eylemin kazanımla sonuçlandığını duyurdular.

İşçilerden Ömer Özkaya ile yaptığımız görüşmede TBMM önünde yapılan zincirleme eyleminin ardından TOKİ İdaresi Başkanı Ömer Bulut ile görüştüklerini, kendilerine zaten tüm haklarının mahkeme kararı ve raporlarla kesin olduğu ve bir hafta içinde ödeneceği sözünün verildiğini, geçtiğimiz hafta içinde de İstanbul'da ücret ve tazminat alacaklarının taraflarına ödendiğini, diğer alacaklarına ilişkin verilen çeklerin ise hukuki süreç işletilerek tahsil edileceği açıklamasında bulundu.

Eylem sürecinde kendilerine destek veren emek dostu kurum ve kişilere, basın emekçilerine teşekkür eden Özkaya, TOKİ İşçileri olarak 30.01.2019 saat 16:00'da DAD Mamak Şubesinde eylemin kazanılması nedeniyle teşekkür toplantısı yapacaklarını belirtti.