Belçika’da üç büyük sendikanın çağrısı üzerine 13 Şubat günü kamu ve özel sektörde ulusal çapta greve gidildi. Grev, 12 Şubat akşam 22.00’de başladı.

Belçika’da daha iyi ücret, emeklilik ve sosyal yardımların arttırılması ve kariyer sonrası daha iyi koşullar için başlatılan genel grev nedeniyle, hava ulaşımı durdu, toplu ulaşım büyük oranda aksadı, pek çok noktada blokaj eylemleri yapıldı. Grev çağrısı sosyalist FGTB, Hıristiyan CSC ve liberal CGSLB sendikasının çağrısıyla gerçekleşti.

Grevden kamu idari kurumları, postaneler, okullar, hastaneler, atık toplama merkezleri etkilenirken, başta Brüksel bölgesi olmak üzere toplu ulaşım ağır şekilde aksadı. Tüm uçuşlar “kilit mevkideki personel sayısı konusunda hiçbir kesinliğin bulunmadığı” gerekçesi ile 24 saatliğine iptal edildi. Anvers Limanı'nda çalışmalar da yüzde 80 oranında durdu.

Grev ayrıca 29 NATO ülkesinin savunma bakanlarının 13-14 Şubat günleri yapılması planlanan toplantısını da etkiliyor.

Belçika’daki son genel grev Aralık 2014’te gerçekleşmişti.