< Kale Kayış İşçileri ve Aileleri Patronlar Tarafından Darp Edildi!..

İstanbul Silivri'deSilivri Kale Conveyor (Kayışları) işçileri 80 gündür İşçi sağlığı İş Güvenliği kurallarına uyulmadan çalıştırıldıkları ve mesai süresinde sık sık iş kazaları yaşadıkları için fabrika önünde mücadele ediyorlar. İftar yemeği sonrası görüşmek isteyen işçiler ve aileleri dün akşam patronlar tarafından darp edildi.

İSTANBUL - Silivri'de bulunan Kale Conveyor (Kayışları) işçileri 80 gündür işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin alındığı bir ortamda çalışabilmek için mücadele ediyor. 20 Mayıs akşamı patronla görüşerek sorunlarını dile getirmek istediler. Garden Et Lokantası'nde iftar yemeğinde olan Kale Kayış patronu Faruk Dağlı, oğlu Ferhat Dağlı ile görüşmek isteyen işçiler ve aileleri görüşmeyi beklerken patron oğlu ve korumalarının saldırısına uğradılar. Görüşmeyi bekleyen işçiler ve aileleri yanlarında bir de bebek olmasına rağmen saldırıya uğradılar ve darp edildiler.

Yaşadıkları saldırıyı işçilerden Ceyhun Gökşen'in eşi Banu Gökşen gazetemize şöye aktardı:

“Merhaba biz bu akşam (20 mayıs) Kale Kayış patronu Faruk Bey’in çalışanlarına ve ailelerine iftar verdiğini öğrendik. Biz de direnişçi eşleri olarak kendisiyle görüşmek istedik. Beş bayan iftar yemeğine katıldık. Hem de iftardan sonra Faruk Bey’ le görüşme talebinde bulunacaktık. Ben ve Rukiye hanım patronun masasına gidip görüşme talebinde bulunduk. Bize ilk önce düzgün konuştu.'Taşkınlık olmayacaksa, gerginlik çıkmayacaksa tabi ki sizlerle görüşürüm' sözü verdi. 'İftardan sonra sizinle görüşeceğim' dedi. 'Fabrikada da görüşebileceğimizi' söyledik. 'Sıkıntı yok burda da görüşürüz' dedi. Oradaki çalışanları görevlendirdi. Bizim telefonlarımızı aldılar. 'Size haber verilecek' dendi. Lokantanın bir odasına çıkardılar bizleri.

Faruk Bey, Bülent Bey, oğlu Ferhat Bey ve bir bey daha vardı. Bu kişinin astsubay olduğunu biliyorum o da oradaydı. Biz sakince sıkıntılarımızı anlatırken kendileri baya bir hararetlendiler. Konuşmaya fırsat vermediler. Kendimizi hiçbir şekilde savunamadık. Faruk Beyin oğlu bana hakaret ederek konuşup sesini yükseltince, eşim dayanamadı: 'Sesine hakim ol karşındaki bir bayan' deyince Faruk Bey: 'Sen benim oğluma ne diyorsun it” diyerek hakaret ettiler. Bize hain olduğumuzu söyledi. Beş bayandık. Birimizin kucağında 7 aylık bebekle birlikteyken eşim, kucağında bebeği olan arkadaşımız, bebeği, bizimle gelen kadınlar darp edildi. Nerelerine denk geliyorsa vurdular. Aşağıda sivil polisler vardı sesimi duyurmaya çalıştım kimse yukarı çıkmadı müdahale etmediler. Eşimin üstüne çullandılar. Yere yatırdılar. Devlet hastanesinden darp raporu aldık. Karakolda ifade verdik.

Ne için gittik neye uğradık. Taşkınlık çıkmayacak muhabbeti yapan patron kendisi bunları yaptı. Katliam gibi olay yaşadık. Eşim Ceyhun Gökşen’in tişörtünü parçaladılar. Bize bunları yaparken utanmadılar. Yine iyi niyetle gittik. Biz yine kötü duruma düşürüldük. Paran varsa bu devirde seni herkes savunuyor ama paran yoksa her zaman için ezilen bizler oluyoruz. Üzülerek bunları söylüyorum ama orada yere düştüğüm halde, fenalık geçirdiğim halde hiçbir Allah’ın kulu beni oradan kaldırmadı. Saldırıya uğradığımız lokanta sahibi ve çalışanlarından da şikayetçi olduk. Söyleyecek başka bir şey yok. Bu mübarek ayda çoluk çocuğumuz ve eşimizle rezil olduk.

İşçi sınıfının bir parçası olarak bizler yaşadığımız her saldırıdan daha da birleşerek çıkmalıyız. Mücadele birliğini örerek yumruğumuzu masaya vurmayı biliyoruz. Bizler doğduğumuz andan itibaren mücadele içinde olduk. Hep çalıştık ama ne zamanki kendimiz için bir şey istemeyi öğrendik o zaman dünyayı değiştirecek gücümüzün farkına varabildik. Kale Kayış önünde mücadele eden iki işçiyi darp ederek tehdit eden Patron Faruk Dağlı: "Bütün servetimi sizi mahvetmek için harcayacağım" diyebiliyor. Kale Kayış işçileri görüyor ki ufacık önlemlerle hayati sakatlıkları giderebilecek patron daha yüksek kar için işçilerin sağlığını bir köşeye itebilirken mücadele eden işçiyi mücadeleden düşürebilmek için, yahut diğer işçilere gözdağı verebilmek için bütün servetini dökebileceğini söylüyor. İşçi sınıfı ile burjuvaziyi uzlaştırma çabası işçi sınıfının bilincini bulandırmaktır. Şimdi daha yüksek hedeflere gözler dikilmeli: Fabrikalar Tarlalar Siyasi İktidar Herşey Emeğin Olacak' demeli. Şimdi işçi sınıfı iktidara yürümeli!

Kale Kayış İşçileri bu akşam saat 17.00'de yaşadıkları saldırıyı protesto etmek için Silivri Sahil'de basın açıklaması gerçekleştirecek.