< < Sağlıkçılardan Eylem Savunması İstendi

DEÜ Hastanesi Başhekimliği, sağlık emekçilerinin ek ödemelerdeki kesintilere ilişkin yaptığı basın açıklaması nedeniyle savuma vermelerini istedi.

 İZMİR - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Başhekimliği, ek ödemelerindeki kesintiyi protesto eden sağlık emekçileri hakkında yaptığı "kanuni işlem uygulanacak" açıklamasının ardından, protestoya katılan sağlıkçılardan savunma istedi. Sağlık çalışanları bugün başhekimliğe savunma dilekçelerini verdi.

 Sağlık emekçileri Başhekimliğe verdikleri dilekçede “Ulusal ve uluslararası düzenlemeler ve yargı kararları gereği kamu çalışanlarının, sendikaların düzenlemiş olduğu etkinliklere katılması nedeniyle cezalandırılamayacağı açıktır. Ortak mücadele çağrısı yapan kurum ve sendika temsilcileri çağrısı gereği görev yerim olan Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nden ayrılmadan katıldığım basın açıklaması nedeni ile savunmam istenmektedir. Bu nedenle gerçekleştirilen etkinliklere katılmam suç olmayıp sendikal ve demokratik hakların kullanılması niteliğindedir” diyerek eylem ve protesto haklarını savundu.