Tahir Elçi, katledilmesinin 4. yılında başta Dört Ayaklı Minare olmak üzere pek çok yerde anıldı.

Amed Barosu ve Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı, ve yüzlerce avukat, Diyarbakır Adliyesi önünde toplanarak Dört Ayaklı Minare'ye yürüdü.

Polisin ablukası altında gerçekleşen eyleme, milletvekillerinin yanı sıra 25 baro başkanı da katıldı.

“Em te ji bîr nakin-Seni unutmayacağız” yazılı pankartın açıldığı yürüyüş boyunca “Tahir Elçi Ölümsüzdür” ve “Tahir burada katiller nerde” sloganları atıldı.

Amed Barosu Başkanı Cihan Aydın Elçi’nin hayali olan barışın esamesinin dahi okunmadığını söylerken, Türken Elçi de bir konuşma yaptı.

Anma programı, Dört Ayaklı Minare'ye bırakılan karanfillerle son buldu. Ardından mezarı başına gidildi.

Ankara’da yapılmak istenen basın açıklamasına polis saldırdı. Polis, Adliye önünde anma ve basın açıklaması için toplanan avukatlara saldırarak dağıttı, açıklamaya izin vermedi.

İstanbul’da da Bakırköy Adliyesi önünde toplanan Özgür Hukukçular Derneği’nden avukatlar Türkçe ve Kürtçe “Tahir Elçi’yi Unutmayacağız” pankartı açarak basın açıklaması yaptılar.