< Babacan Port Royal İşçileri Eylemde

Buna bir politik müflisin ayakta kalma çırpınışı da denebilir. Yerel seçimlerde uğradıkları politik hezimetten, uğradıkları derin hayal kırıklığından sıyrılmanın yolu olarak, TİP, “yeni bir hikaye” yazmaya hazırlandığını ilan etti. ...

 

İstanbul Küçükçekmece'de bulunan Babacan Port Royal Şantiyesi'nde çalışan ve 2-4 aydır ücretleri ödenmeyen 19 işçi ücretleri ve sosyal haklarının ödenmesi talebiyle eylemde.

İSTANBUL - Küçükçekmece'de bulunan Babacan Port Royal Şantiyesi'nde Prohas adlı taşeron firmada çalışan ve 2-4 aydır ücretleri ödenmeyen 19 işçi ücretleri ve sosyal haklarının ödenmesi talebiyle İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) Hazırlık Komiteleri ve Emeğin Gücü Derneği ile birlikte eylemde.

İşçiler bugün şantiyenin proje müdürü ve teknik işler sorumlularına taleplerini ilettiler.

Yetkililer taşeron Prohas firmasıyla aralarında sorun olduğunu belirterek işçilerin haklarının ödenmesi konusunda net bir tarih vermedi.

İşçiler kiminin iki aydır kiminin ise 4 aydır ücret alamadığını ve bir haftadır da koğuşlarda beklediklerini söylediler.

Hiç ödeme yapılmadığı için kimi arkadaşlarının icralık olduğunu söyleyen işçiler ödeme konusunda net bir tarih verilmemesi üzerine eylem kararı aldılar.

İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) Hazırlık Komiteleri "Babacan Port Royal İşçileri Yalnız Değildir" pankartı Emeğin Gücü Derneği ise "İşçiler Köle Değildir" pankartı açarak eyleme başladılar.

"İnşaat İşçisi Köle Değildir", "Babacan Port Royal Şaşırma Sabrımızı Taşırma" sloganları attılar.

Bir süre sonra birisi şirketin  avukatı olduğunu söyleyen iki kadın görevli işçilerle ve polisle görüşmeye geldi.

Avukatla yapılan görüşme sırasında işçilere "Sizin burada durmayan hakkınız yok" türünden söylemlerde bulundu ve işçilerin oradan uzaklaştırılmasını istedi polisten.

İşçilerle polis ve şirket avukatı arasında yaşanan tartışmaya işçiler adına müdahil olan avukat Yusuf Uçar tartışma sırasında polisler tarafından gözaltına alındı. Yaşanan tartışmalardan sonra Yusuf Uçar kimlik tespitinin ardından serbest bırakıldı.

İşçilerin eylemi devam ederken arkadaşları tarafından eşyalarının koğuştan çıkarıldığına dair bilgi geldi ardından işçilerin telefonlarına iş çıkışlarının verildiğine dair mesajlar düşmeye başladı ve işçilerin çıkışlarının yapıldığı görüldü. İşçiler polisle yaşanan tartışmanın ardından iki arkadaşlarını şantiyeye göndererek eşyalarının kontrol etmesini istedi.

İşçiler gittiklerinde bütün eşyalarının çantalara ve çuvallara doldurularak çamurun içine şantiye girişinin dışına atıldığını gördü. İşçilerin yiyecekleri orada kullandıkları eşyaları, mutfak eşyaları, kitap, defterlerinin çamurların içine atılmış durumda olduğunu söyledi.

Bunun üzerine işçiler şantiyeye gittiler. Şantiye giriş kapısının önünde işçilerin tüm eşyaları çamurların içine atılmış durumdaydı.

Kaldıkları konteynıra gitmek isteyen işçilerin girişte şirket çalışanları tarafından engellenmesi üzerine tartışma yaşandı.

Tartışma sırasında polis ekipleri de gelerek işçilere hukuksuz bir şey yapmamaları, huzuru bozmamaları yönünde uyarıda bulundu.

İşçiler polisin bu söylemi üzerine "Hukuksuz davranıp eşyalarımızı atanlara sesiniz çıkmıyor" diyerek tepki gösterdi.

İşçiler ve avukatlar polisin sürekli 'Burada durmayın gidin yasal hakkınızı arayın" demesine tepki gösterince kısa bir arbede yaşandı.

İşçiler "Biz aylardır maaş alamıyoruz, hakkımızı istiyoruz diye eşyalarımız çamurlara atılıyor. Gözünüzün önünde hukuksuzluk yapılıyor. Bize saldırıyorsunuz" diyerek tepki gösterdiler.

Bu arada işçilerin iş çıkışlarının SGK'ya "istifa olarak bildirildi.

İşçiler buna daha da öfkelenerek biz bu yapılanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız" diyerek tekrar satış ofisi önüne geçerek sloganlarla eyleme devam ettiler.

İşçiler tüm alacakları ödeninceye kadar mücadele edeceklerini belirttiler.

İşçiler yarın saat 12.00'de tekrar Babacan Port Royal Satış Ofisi önünde olacaklar.

Mücadeleci 10 Sendika bir araya gelerek 1 Mayıs'ta Taksim'de buluşma çağrısında bulundu. Yıllardır işçi ve emekçilere yasaklanan Taksim Meydanı'nı için "Geri alacağız, Taksim bizimd...

“Öldürmenin pek çok yolu vardır. Karnına bıçak saplamak, ekmeğini elinden almak, hastalığını iyileştirmemek, kötü koşullarda yaşatmak, ölesiye çalıştırmak, intihara sürükle...

Yeni tanıştığımız, belediyeye bağlı bir taşeron şirkette çalışan işçi anlatıyor, “İki üniversite bitirdim, 26 bine çalışıyorum. Yol-yemek çıkarsan asgari ücret işte. Bu ...

  17 Nisan Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü'nde Antep'te bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitiren Dr. Ersin Arslan ve şiddet nedeniyle yaşamını yitiren sağlık emekçileri a...

İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs yaklaşıyor. Açlığın, sömürünün, geleceksizliğin giderek arttığı bugünlerde milyonlar işçi, emekçi her g...

Siyonist güruhun, bu insanlık düşmanlarının Gazze’de kendilerinin çektikleri görüntülerden derlenen bir video dolaşıyor sosyal medyada. Sahte görüntüler falan değil. Bizzat siyonis...

Getir online alışveriş firmasının taşeron firması Vigo'nun moto kuryelerin ücretlerinin dülürülmesine karşı mücadelesi sürüyor. Vigo'nun moto kuryelerin haklarını gasp etmesine i...

Vigo Moto Kuryeleri ücretlerinin paket başı ücretlerinin gasp edilmesine karşı başlattıkları eylemin 10'uncu gününde Vigo Genel Merkezi'nin bulunduğu Kozyatağı Nida Kule önündeydi. ...

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Merkezi, İsrail işgal ordusunun, dün Gazze Şehri ve kuzey bölgelerinde evlerine dönmeye çalışan binlerce zorla yerinden edilmiş Filistinliyi hedef al...

Arama

 

LENİNİST TEORİ

ÖNSÖZ

           Tüm Sayılar

Yeni Kitaplarımız

E-Kitap

Tüm E-Kitaplar için resme tıklayınız...

Devrimin Çağrısı

 

Editoryal 2023-2

 

Zafere Kadar Genç Yoldaş

Ukrayna Kimin Savaşı

 

Dergilerle Kısa Tarih