< Kürsü İşçilerin

28 Nisan da İzmir'de İşçi Temsilcileri Konseyi Girişimin düzenlediği toplantı işçi sınıfının dikkatlerini tek bir yöne çekti. Bugüne dek sınıfa söylenen şeylerden farklı bir yol gösteren İşçi Temsilcileri Konsey Girişimi her ilde bu toplantıları yayarak, komiteler halinde örgütlenip işçi konseylerini örgütlemeyi önüne koydu.

İşçi sınıfını hak arama mücadelesinde bile sendikal bürokrasi ile boğan, mahkeme kapılarında süründüren bir anlayıştan kendi öz örgütlülüğünü yaratma zorunluluğunu gösterdi.

Bu sorumlulukla İstanbul’da 16 Haziran’da işçiler toplanarak İşçiler Kürsü Bizim etkinliği düzenleme kararı aldılar. Henüz etkinlik hazırlık toplantıları yapılırken Özsüt işçilerinin eylemlerinin içinde yer alıp, yol gösterdi. Sendikal bürokrasi içine saplanan Kale Kayış işçileri ile daha yakın temas kurdu. Birçok üretim alanından, dağınık duran eylemde ve grevde olan işçileri birleştirmeyi ve güç oluşturma hedefini güden İşçiler Kürsü Bizim etkinliği metal, bilişim, karayolları, temizlik, belediye, inşaat, iplik-dokuma, tekstil, petro-kimya, göçmen işçiler, havayolu, otomotiv, market, avm işçilerini bir araya getirecek ve eylemdeki Sibaş, Kale Kayış, Kenan Güngördü ve Özsüt işçileri eylem deneyimlerini paylaşacak.

Farklı üretim ve hizmet alanlarından işçiler iş cinayetlerini, krizi, işten atılmaları, fabrika sorunlarını ve çözüm yollarını birlikte tartışacakları etkinlik 28 Temmuz Pazar günü 12.00-18.00 arası Şişli Nazım Hikmet Kültür Sanat Evi'nde olacak.