Adana Gençlik Örgütleri olarak 4 Temmuz Cumartesi günü Duygu Cafe Gençlik Meydanı ve Baraj Yolu'nda sosyal medya kısıtlamalarına dair bildiri dağıtımı yapılmak istendi.

Polis, bildiri dağıtımına başlayan eylemcilerin kimliklerini GBT gerekçesiyle aldı. Polisin yaptığı açıklamada bildirinin suç unsuru teşkil edip etmediğine bakılacağı ve bu süre içerisinde eylemcileri gözetim altında tutacakları bildirildi. #SosyalMedyamaDokunma başlığıyla dağıtılan bildirinin metni şöyleydi:

"Sosyal medya organlarının kapatılmasını isteyen devlet, halkın üzerinde kurduğu faşizan baskıların boyutlarını genişletiyor ve gençliğin bulunduğu tüm alanları kontrolü altına almaya çalışıyor. Bu politikaları gençliğin örgütlü gücünden korkmalarından geliyor, bu endişeleri Gezi’nin kudretinden ve örgütlü gençlik hareketinin onların faşizmini yıkacağının bilincinde olmalarından geliyor. Özgür her alanımızı kısıtlamaya çalışan her türlü faşizmi sokağın gücü, gençliğin dinamizmiyle ezeceğiz. Sosyal medya araçlarımızı faşizme karşı koruyacak, sosyal medya örgütlülüğümüzü sokaklara taşıyacağız!"

Polis GBT yapma, bildirinin suç unsuru taşıyıp taşımadığına bakma gibi gerekçelerle gençleri 1,5 saat boyunca Duygu Cafe Gençlik Meydanı'nda bekletti. Bildirilere suç unsuru taşıdığı için el koyan polisin engellemelerine rağmen, metin yüksek sesle okundu. Gençlik Örgütleri ajitasyonlar ve sloganlar ile Gençlik Meydanını eylem alanına dönüştürerek, vazgeçmediklerini gösterdiler.

Eylem süresince çoğunlukla "Sansüre Hayır, Medyaya Özgürlük", "Baskılar Bizi Yıldıramaz" sloganları atıldı.

Adana DÖB