Ordu’da Kırca Mühendislikte  40 İnşaat İşçisi  İşten Atıldı

Ordu’da bulunan Kırca Mühendislik İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş.’de çalışan 40’a yakın işçi hakları ödenmeden işten atıldı. Hukuki süreç başlattıklarını belirten işçiler, haklarının verilmesini istiyor.

Ordu’da bulunan Kırca Mühendislik İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş.’de çalışan 40’a yakın işçi hakları ödenmeden işten atıldı. Hukuki süreç başlattıklarını belirten işçiler,  yılbaşında 16 işçinin işten çıkarıldığını ve işçilerin iki-üç aylık maaşlarının da ödenmemiş olduğunu belirtti.

Maaşlarını alamayan 13 işçi şirket yönetimiyle toplantı yaptıklarını ve toplantıda maaşlarını istesikleri için toplantı salonundan atıldıklarını belirtti.

"Yarın sabah herkes muhasebeye gitsin" denilğini Sabah muhasebeye gittiklerinde ise ilişiklerinin kesilmediğini ve "Bırakmak isteyen işi kendisi bıraksın" denildiğini aktaran işçiler hukuki süreç başlattıklarını söyledi.

Kırca Mühendislik'te 300’e yakın işçi çalıştığını, ilk olarak 16 işçi ardından 13 işçinin işten çıkarıldığını, ayrıca 8 kişinin de başka şirketten çıkarıldığını belirtti.

Ücretlerimiz ödenmeyerek mağdur edildiklerini, 2-3 aylık maaşlarının ödenmediğini, haftalık 45 saatin üzerinde çalışmaları olduğu halde fazla mesai ücretlerini alamadıklarını aktardı.

Yine çalıştıkları süreler boyunca resmi ve dini bayramlarda da mesaiye kaldıklarını, bu çalışmalarının karşılığını da alamadıklarını aktaran işçiler, kendilerine patron tarafından tutanak gönderildiğini tutanakta “İzinsiz ve bilgileri olmadan mazeretsiz olarak 3 gün işe gelmekleri" bu nedenle iş akitlerinin tek taraflı olarak feshedildiğinin yazıldığını belirtti.

Pazartesi günü  noterden ihtarname çektiklerini, işçilerin çıkışlarının ise Salı günü verildiğini aktaran işçiler, tutanakta "izinsiz 3 gün" olarak belirtilen günlerin Cumartesi , Pazar, Pazartesi günleri olduğuna dikkat çekti.  Pazartesi 13 arkadaş maaşlarını alamadıkları için işyerine ihtarnamemizi çektiklerini vurguladı. İşçiler "Biz hakkımızı istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz” dedi.

Dev Yapı İş Sendikası  sosyal medya hesabından " Genel Örgütlenme Sekreterimiz işçilerle toplantı yaparak mücadele programı çıkardı. 'Biz hakkımızı istiyoruz' diyen işçilerin yanındayız. Hak verilmez alınır." paylaşımında bulundu.