ODTÜ'de yapılmak istenen 9. Onur Yürüyüşüne yönelik polis saldırısının ardından öğrenciler, “Rektöre Veda Töreni” sloganıyla 13 Mayıs günü Rektörlük binası önünde toplandı.

“Eşit, Parasız, Demokratik Üniversite”, “Verşan İstifa” sloganlarının atıldığı eylemde öğrenciler adına açıklamayı okuyan Oğuzhan Üzel, ODTÜ Rektörlüğünün geçerli olmayan bir yasağı gerekçe göstererek polisin ODTÜ’ye saldırmasına zemin hazırladığını ifade etti. Yönetimin farklılıklara tahammül etmeyen tutumunun sonucu saldırının gerçekleştiğini belirten Üzel, kampüsün güvenliğini sağlamakla yükümlü olan yönetimin, öğrencileri ve akademisyenleri yoğun bir baskıyla karşı karşıya bıraktığını dile getirdi. Şenlik sürecindeki kararlı duruşlarından aldıkları güç ve deneyimle mücadeleye devam edeceklerini ifade eden Üzel, birlikteliklerini artırarak saldırıların karşısında durabileceklerini söyledi.

Öğrenci topluluklarına uygulanan yasaklar ve polis şiddetiyle sıkça gündeme gelen ODTÜ'de öğrenciler, taleplerini dile getirerek, 14 Mayıs Salı günü dersleri boykot etme çağrısı yaptı. Öğrencilerin talepleri şöyle:

1-Kampüse hiçbir şartta polisin girişine izin verilmemesi.

2-Öğrenci toplulukları ve gruplarının faaliyetlerinin engellenmemesi.

3-ODTÜ’deki Devrim Yürüyüşü, Onur Yürüyüşü, mezuniyet, şenlikler gibi geleneklerimizin korunması

4-ODTÜ Rektörü ve kalan tüm yönetimin kademesi dahil olmak üzere istifa etmesi.

5-İstifa sonrası yeni gelecek yönetimin tüm ODTÜ bileşenleri tarafından seçilmesi ve ODTÜ geleneklerine uygun şekilde hareket etmesi.

Tüm topluma baskı ve zordan başka bir şey vadetmeyen sistem işçi ve emekçileri baskı altına alırken, geleceğimiz gençliğimiz de bu gericilikten nasibini alıyor.

Yaşamın her anının bir irade savaşı olduğu bu zorlu günlerde sonuna kadar yürümeye kararlı sınıf hangisiyse, bu savaşın ilk galibi de o olacak.