< Cumartesi Anneleri/İnsanları 24. Yılında Galatasaray Meydanı'nda..

Cumartesi Anneleri/İnsanları gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için başlattıkları oturma eyleminin 24. yıldönümünde Galatasaray Meydanı'ndaydı.

İSTANBUL - Cumartesi Anneleri/İnsanları 700'üncü hafta eyleminde Galatasaray Meydanı'nda 'Valilik Kararıyla eylem yasağı" olduğu gerekçesiyle polisin şiddetli saldırısına uğramıştı. Galatasaray Meydanı'nın halen yasaklı olması nedeniyle Cumartesi Anneleri/İnsanları  İHD İstanbul Şubesi önünde polis ablukası altında basın açıklaması yapıyor

Cumartesi Anneleri/İnsanları 24. yıldönümünde Galatasaray Meydanı'na ellerinde gözaltında kayıpların resimleri ve karanfillerle giden kayıp yakınları "Kayıplarımızı sormaktan ve Galatasaray Meydanı'ndan asla vazgeçmeyeceğiz" diyerek karanfiller  bıraktı.

Cumartesi Anneleri/İnsanları  adına yapılan açıklamada  "Galatasaray’a çıkışımızın 24. Yılında bugün yine kayıplarımızın fotoğrafları ve karanfillerimizle Galatasaray’daydık. Kayıplarımızla buluşma mekanımız olan Galatasaray’dan vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha gösterdik. Galatasaray’ı bize yasaklayanlar bilsinler ki, yasakları mücadelemizi engelleyemeyecek. Gözaltında kaybedilen son insanımız bulununcaya kadar, faillerin hepsi yargılanıp cezalandırılıncaya kadar asla vazgeçmeyeceğiz!" denildi.

Cumartesi Anneleri/ İnsanları" Kayıplarımızı sormaktan ve Galatasaray Meydanı'ndan asla vazgeçmeyeceğiz. Biz Kazanacağız!" diyerek kırmızı karanfiller bırakarak ve alkışlarla Galatasaray Meydanı'ndan ayrıldı.

Fotoğraf: Pembegül Gökçek