İTK: "İşçi Arkadaşımızın Haklarının Takipçisiyiz"

Galataport Şantiyesinde işten çıkarılan inşaat işçisi Abdullah Demir ile Ant Yapı  Salı günü arabulucu görüşmesinde bir araya gelecek. İTK, şirket ile yapılan görüşmenin olumlu geçtiğini, Salı günü yapılacak görüşmeyi ve Demir'in haklarının ödenmesini takip edeceklerini belirtti.

Galataport Şantiyesinde 2 yıldır çalışan inşaat işçisi Abdullah Demir'in hiç bir gerekçe gösterilmeden ve önceden bildirimde bulunmadan hakları gasp edilerek iş aktinin feshedilnesi üzerine İşçi Temsilcileri Konseyi Hazırlık Komiteleri (İTK)  bugün  (14 Aralık Cumartesi) 12.00'de  Galataport Şantiyesi önünde yapacağı açıklama öncesinde Galaport projesini üstlenen Doğuş Grup'un taşeron firması Ant Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş. yetkilileri işçi Abdullah Demir ile bir görüşme gerçekleştirdiğini belirtti.

Görüşmede, Ant Yapı San.Tic.A.Ş. yetkilerinin kendilerine  Abdullah Demir'in iş aktinin feshedilmesi konusunda bilgi verilmediğini, bu şekilde işten çıkarma yapılamayacağını, iş akti feshedilecekse  işçinin tüm hakları ödenerek yapılması gerektiğini aktarıldığını aktaran İTK, Ant Yapı'nın İnsan Kaynakları ve şantiyedeki yetkililerle görüşeceklerini belirtti.

Abdullah Demir'in çalışması yönünde beyanda bulunurlarsa işe devam edeceğini aksi halde tüm haklarının ödenerek iş aktinin sonlandırılacağı beyanında bulunulduğunu ve bugün saat 17.00'de tekrar bir görüşüleceğini belirten İTK, yapılacak görüşmede işçi  Abdullah Demir'in haklarının ödenmesi yönünde olumlu bir sonuç alınmaması halinde İşçi Temsilcileri Konseyi Hazırlık Komiteleri olarak  16 Aralık Pazartesi günü   12.30'da Galataport Şantiyesi önünde olacaklarını açıkladı. Abdullah Demir ile Ant Yapı San.Tic.A.Ş arasında bugün saat 17.00'de yapılan görüşmede, Demir'in kendisine bilgi verilmeksizin çıkışının yapıldığı ve bu nedenle giriş kartının da iptal edilerek bir haftadır mağdur edildiğini, kartının şirket bilgisi dışında iptal edildiği söyleminin kendisinde güvensizlik oluşturduğunu belirtti. Aynı durumu tekrar yaşamayacağına dair bir güvencenin de bulunmadığını söyledi. Ant Yapı San.Tic.A.Ş adına görüşmeyi yapanlar ise bu işlemin bilgileri dışında gerçekleştiğini, İnsan Kaynakları'nda çıkış yapıldığına dair işlem gözükmediğini belirtti. Bu anlaşmazlığın giderilmesi için Pazartesi günü şantiyedeki birim ve şirket sorumluları ile görüşüleceğini, Abdullah Demir'in çalışmasına ilişkin hakedişlerinin hesaplanacağını ve Salı günü yapılacak arabulucu görüşmesinde varılacak anlaşmaya göre Abdullah Demir'in çalışmaya devam etmemesi/ veya kendisinin çalışmak istememesi halinde tüm hakları ödenerek iş aktinin sonlandırılacağı beyan edildi. İşçi Temsilcileri Konseyi Hazırlık Komiteleri (İTK), Ant Yapı San.Tic.A.Ş'nin Abdullah Demir'in haklarının ödeneceği sözü üzerine 16 Aralık Pazartesi günü 12.30'da Galataport Şantiyesi önünde yapacağı basın açıklamasını iptal ettiğini belirtti. destek veren emek dostlarımıza teşekkür eden İTK, "İşçi arkadaşımızın gasp edilen haklarından Doğuş Grup ve Ant Yapı San.Tic.A.Ş. sorumludur. İşçi Temsilcileri Konseyi Hazırlık Komiteleri olarak Salı günü yapılacak görüşmeyi ve işçi arkadaşımızın tüm hakları ödeninceye kadar da süreci takip edeceğiz" açıklamasında bulundu.