Temsa İşçileri Üretimin Başlamasını İstiyor

Geçtiğimiz ay üretime ara verilen Temsa’da, işçiler üretimin başlaması talebiyle dün (15 Ocak) fabrika önünde eylem yaptı.

Ödenmeyen banka kredileri ve tedarikçilerin borçlarına karşılık haciz işlemlerinin başladığı Temsa’da üretim durdurulmuştu. Hak-İş’e bağlı Öz Çelik-İş Sendikası’nın çağrısıyla fabrika bahçesinde bir araya gelen işçilere, aileleri de destek verdi.

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci eylemde yaptığı açıklamada, Temsa’nın üreten ve kar eden bir işletme olduğunu, işçilerin yıllardır burada hem kazandığını hem de kazandırdığını; yaşanan ekonomik sorunların bir an önce çözülmesi için sorumluların adım atması gerektiğini söyledi. “Yerli otomobil” için sevinç çığlıkları atıldığı bir dönemde, Türkiye’nin adını onlarca ülkede duyuran Temsa’nın yok olup gitmesine seyirci kalınmaması gerektiğini de vurguladı.

Açıklama ardından işçiler D-400 karayolunda yürüyüşe geçti. Polis yürümeye başlayan işçilere saldırınca bir arbede yaşandı. İşçilerin karayolundan ayrılmasıyla arbede sona erdi.

Temsa Adana’da yıllık 10 binin üzerinde otobüs, midibüs ve hafif kamyon üretiyor ve yaklaşık 70 ülkeye ihraç ediyor. Geçen yıl Mayıs ayında İsviçre merkezli bir şirkete satılan Temsa şimdi, üretime ara vermesi nedeniyle bin 500 işçisinin de işten çıkarılma tehlikesiyle karşı karşıya.