“Ulaşım Zammı Geri Çekilsin”

İstanbul’da ulaşıma yapılan zamları protesto etmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı. 14 Şubat günü Saraçhane’de bulunan İBB önüne ulaşabilmek için bindikleri metroda turnikelerden atlayarak ulaşım ücretlerini boykot ettiler.

İBB önünde toplanan öğrenciler “Ulaşım haktır engellenemez”, “Ulaşım zamları geri alınsın” sloganları attı, “Krizin Faturasını Biz Ödemeyeceğiz, Ulaşım Zamları Geri Çekilsin” pankartı açıldı.

Öğrenciler adına okunan basın açıklamasında toplu ulaşıma yapılan zamların geri çekilmesi istenerek “Büyük çoğunluğu yoksulluk sınırının altında yaşayan halkın sırtına büyük bir yük daha binmiş oldu” denildi.

Ağzına kadar dolu otobüs ve metrobüslerde yolculuk yapmak zorunda kaldıklarını söyleyen öğrenciler, “Her yapılan zamda hizmetleri durdurmaktan bahseden, dayanamadıkları için mecbur olduklarını ifade edenlere sesleniyoruz: En doğal hakkımız olan ulaşım zamlarını kabul etmiyoruz” diyerek zamlar geri çekilene kadar mücadeleye devam edeceklerini söylediler.

Eylem sonunda öğrenciler yine turnikelerden atlayarak kampuslerine döndüler.