Dün Türkiye'de koronavirüs nedeniyle 44 kişinin daha hayatını kaybettiği açıklandı. 1368 yeni tanı kondu, yaşamını yitirenlerin sayısı 4 bin 140'a vaka sayısı 149 bin 435'e yükseldi.

15 ilde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının ikinci günüydü.

65 yaş ve üzerindekiler alınan karar doğrultusunda 12.00'den 18.00'e kadar sokağa çıktı. İstanbul İşçi Sağlığı ve Güvenliği (İSİG) Meclisi, 11 Mart ile 10 Mayıs arasında en az 128 işçinin salgın nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Kozluk’ta 1 Köy Karantinaya Alındı

Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Yeniçağlar köyü, koronavirüs vakası nedeniyle karantinaya alındı. Kozluk Kaymakamlığı açıklamasında, "Yeniçağlar Köyü'nün merkezi karantinaya alınmış olup köy merkezine giriş-çıkışlar ile köy merkezindeki hanelerden birbirlerine geçişler yasaklanmıştır. Başta güvenlik ve sağlık olmak üzere bütün tedbirler alınmıştır” denildi.

Diyarbakır'da Verilen Mevlide Katılan Bir Kişide Korona Virüs Tespit Edildi.

Diyarbakır’da verilen mevlide katılan bir kişide korona virüs tespit edildi. Hastanın katıldığı mevlitte 36 kişiye korona virüs bulaştırdığı belirlendi. Korona virüs tespit edilen vatandaşlar hastanede karantina altına alındı. Filyasyon ekiplerinin çalışması üzerine ilk hastanın temas ettiği 36 kişi de daha korona virüs tespit edildi. Korona virüs testleri pozitif çıkan 37 kişi Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak karantinaya alınarak tedavilerine başlandı.

Gümüşhane’de Maskesiz Sokağa Çıkmak Yasaklandı

Gümüşhane'de koronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı. Gümüşhane Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada il genelinde sokakta maske takılması zorunlu hale getirildiği belirtildi.

Kısıtlamanın Üçüncü Günü, Marketler 10.00-16.00 Arası Açık Olacak

16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde 15 ilde ilan edilen 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının üçüncü günü. Bugün ve 19 Mayıs Salı günü marketler, bakkallar, manavlar ve kasaplar 10.00-16.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Vatandaşlar, 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altında bulunanlar hariç olmak üzere, zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav ve kasaplara gidip gelebilecek.

Sokağa Çıkma Yasağına Rağmen Gebze’de 1264 Fabrika Ve İşyerine Çalışma İzni Verildi

Gebze’de 16-19 Mayıs tarihleri arasında ilan edilen 4 günlük sokağa çıkma yasağı yine göstermelik kaldı. Kaymakamlık 1264 işyeri ve fabrikayı yasak kapsamı dışında bıraktı.

Kaymakamlık çalışması zorunlu olmayan sektör ve işyerlerine de çalışma izni verdi. Çiğköfteci, yufkacı, Mercedes yetkili servisi gibi işyerleri yasak kapsamı dışında tutulurken, peyzaj ve fidancılık, kozmetik, gayrimenkul, orman ürünleri, körük, pet şişe geri kazanım, güneş enerjisi sistemleri, elektronik kart, vidanjör, doğalgaz tesisatı, otomobil kliması ve çatı çözümleri gibi sektörlerden işyeri ve fabrikalara da muafiyet getirildi.