Avukat örgütleri, "Çoklu Baro" yasa teklifini Ankara Adliyesi içinde "savunma zinciri" oluşturarak protesto etti.

ANKARA - Baroların seçim sisteminde değişiklik yapılarak "Çoklu Baro" sistemine geçilmesine karşı avukatlar Ankara Adliyesi'nde eylem yaptı.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) , Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Toplumsal Hukuk, Hukukçu Dayanışması, Demokrasi İçin Hukukçular ve Adalet İçin Mücadele üyesi avukatlar, çoklu baro sistemine karşı Ankara Adliyesi'nin  beşinci katında bulunan Ankara Barosu odası önünde “savunma zinciri” oluşturarak çoklu baro sistemini protesto etti.

 

''Avukatlar Örgütsüz Bırakılmak İsteniyor"

Protesto eyleminde konuşan avukat Denizcan Aydın, “Bu yasa yurttaşları mahkeme salonlarında savunmasız, avukatları karakollarda, adliyelerde ve her alanda örgütsüz bırakmaktır. Biz bu tasarıya karşıyız. Çoklu sistem avukatları, savunmayı tasfiye etmeye yönelik bir girişimdir” dedi.

 

5 Katta Savunma Zinciri

Yapılan açıklama ardından avukatlar Ellerinde “Savunma Susturulamaz”, “Savunmayı Savunuyoruz” ve “Yasaya Geçit Vermeyeceğiz” yazılı dövizler taşırken uzun bir kurdeleyi tutarak insan zinciri oluşturdu. Beşinci kattan başlayan savunma zinciri Adliye'nin birinci katına kadar ulaştı.

Avukatlar sık sık “Savunma susmadı, susmayacak” ve “Susmuyoruz, Korkmuyoruz , İtaat Etmiyoruz” sloganları attı. "Aytaç, Ebru Onurumuzdur" Savunma zinciri oluşturan avukatlar ölüm orucundaki Ebru Timtik ve Aytaç Ünsalı'n sağlık durumuna dikkat çekti ve “Aytaç, Ebru onurumuzdur” sloganı attı. Eylem alkış ve sloganlarla sona erdi.