< < İşsizlik Can Alıyor

Ekonomimizin şaha kalktığı, pandemi sürecini en iyi şekliyle yönettiğimiz, tüm dünya ekonomisi krizde iken gelişmemizle örnek olarak gösterildiğimiz şu günlerde, Bingölde bir genç işsizlikten hayatına son verdi.

Bingöl Solhan'da uzun süredir işsiz olan 25 yaşındaki Cengiz Uçar, iş istediği belediyenin girişinde yaşamına son verdi.

Cengiz Uçar’ın yerel seçimlerden bu yana birkaç kez Solhan Belediyesine gidip iş başvurusunda bulunduğu ancak başvurularının yanıtsız kaldığı, iş bulamadığı için ekonomik sorunlar yaşadığı öğrenildi. Uçar, sabah saat 05.00’da belediye binasına giderek, binanın girişinde bulunan korkuluklara kendini asarak intihar etti.

Ekonomik sorunlar yaşayan Uçar’ın geçtiğimiz yıl Solhan Belediyesi önünde kendini yakma girişiminde bulunduğu, çevredeki yurttaşların ikna etmesi sonucu intihardan vazgeçtiği öğrenildi. Uçar’ın 4 karddeşinin de işsiz olduğu, yerel seçimler öncesinde belediyeden kendilerine iş sözü verildiği ancak tutulmadığı da öğreniliyor.

Ve burjuva basın yine bildiğimiz gibi. Yoksulluğun, işsizliğin yarattığı baskıyı, dramı ve yokoluşu gözlerden saklayabilmek için “Madde bağımlısı intihar etti” denildi...