Sabah gün yine operasyon haberleri ile başladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü “Kobanê soruşturması” kapsamında 2014 yılında HDP MYK üyesi olanların da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Başsavcılık, 5-8 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenen Kobanê eylemlerine ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında 7 ilde 82 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen'den HDP Ankara eski Milletvekili ve İmralı Heyeti Üyesi Sırrı Süreyya Önder’e, avukat in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, evlerine düzenlenen polis baskınında gözaltına alındı.

Liste uzuyor Alp Altınörs, Altan Tan, Beyza Üstün, Emine Ayna, Ayla Akad... Gerekçe ise 5-8 Ekim eylemleri esnasında açıklamalar yaparak iktidarın Kobanê politikasını eleştirmek ve halka duyarlılık çağrısı yapmak.

Soruşturma kapsamında ilk olarak Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın ifadesi alınmış; tutuklu yargılandığı dosyadan tahliye edilen Demirtaş, aynı gün soruşturma kapsamında yeniden tutuklama kararı verilmişti.

Başsavcılık yaptığı açıklamada "Ülke genelinde meydana gelen eylemlerde sokağa çıkma çağrısı yapan PKK/KCK terör örgütü ve sözde örgüt yöneticileri ile bazı siyasi parti yönetici ve partililer hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör Suçları Soruşturma Bürosunca 2014/146757 sayı ile soruşturma başlatılmış, soruşturma kapsamında Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ Şenoğlu tutuklu bulunmakta olup gelinen aşama itibarıyla Ankara merkezli 7 ilde, 25 Eylül 2020 tarihinden geçerli olmak üzere 82 şüphelinin gözaltına alınmasına karar verilmiştir” denildi.

“Kobane Operasyonu” ile eşzamanlı olarak “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “sosyal medya yoluyla darbe planı yapmak” gerekçeleriyle bir gözaltı operasyonu daha yapıldı. Gazeteci yazar Temel Demirer “İsimsizler Hareketi” lehine attığı tweetle cumhurbaşkanına hakaretten gözaltına alındı.

İsimsizler Hareketi” kapsamında siber suçlar bürosunun yürüttüğü bir operasyonla çok sayıda kişi evleri basılarak, dijital materyallerinin imajı alınarak gözaltına alındı.

Suçlama, “sosyal medya aracılığıyla darbeye teşebbüs”. Dosya kapsamında GazeteRED'den Hakan Gülseven, TÖP sözcüsü Perihan Koca, Av.TamerDoğan, Tolga Kubilay Çelik, Gazeteci Zeynep Kuray, Defne Yalman, tweet attığı için aylardır cezaevinde olan Taylan Kulaçoğlu'nun kardeşi Özen Kulaçoğlu gözaltında olduğu bilinen isimler...