"Katledilen Kadınlar İçin Yasta Değil İsyandayız!"

Beklenti, dinci faşist iktidarın başının Bağdat seferinden sonra saldırının başlayacağı idi. Hayır, beklemediler! ...

Emine Bulut şahsında öldürülen tüm kadınlar için basın açıklaması gerçekleştiren HDP İstanbul Genç Kadın Meclisi, "Kadına yönelik sömürüye, tacize, tecavüze, şiddette, cinayete karşı yaşamın her alanında mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

İSTANBUL - Çocuğunun gözleri önünde katledilen ve son anlarında 'Ölmek İstemiyorum' diyen Emine Bulut ve şahsında kadın cinayetlerine karşı kadınların isyanı sürüyor.

 

"Kadınlar Kendilerine En Yakın Kişilerce Öldürülüyor"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Genç Kadın Meclisi, çocuğunun gözü önünde öldürülen Emine Bulut için Kadıköy'deki Beşiktaş İskelesi'nde basın açıklaması yaptı.

 HDP'li genç kadınlar adına konuşan Gülistan Yılmaz, her gün birden fazla kadına şiddet haberinin kamuoyuna yansıdığını, kadınların kendilerine en yakın kişilerce şiddet gördüğünü veya öldürüldüğünü vurguladı.

 

"Yaşam Hakkımızı Korumak İçin Mücadele Ediyoruz"

Yılmaz, "Kadının yalnızca yaşam hakkı için verdiği mücadele gözlerimizin önünde. Evet bu ülkede kadın olmak çok zor, çünkü henüz yaşam hakkımızı korumak için mücadele ediyoruz. Kadınlar, kadın oldukları için katlediliyor. Kadının kimliği kabul edilmedikçe, kadına karşı işlenen suçlar örtbas edildikçe, cezasız kaldıkça, katillere, toplumsal yanlış kabuller sonucu indirimler uygulandıkça, kadın cinayetlerinin, taciz ve tecavüzün önüne geçilemeyecektir" dedi.

 

"Kadını Koruyacak Olan Kendisidir"

Kadına yönelik şiddet ile mücadele için kadın erkek eşitliğinin sağlanması gerektiğini kadını koruyacak olanın, şiddetine maruz kaldığı erkek değil; kadının kendisi olduğunu ifade eden Yılmaz, öldürülen  kadınların rakamlarla ifade edilir hale geldiğini diğer yandan erkeğin şiddeti ile mücadele eden kadınların sayısının gittikçe artmakta olduğunu belirterek örgütlü mücadelenin önemine dikkat çekti.

 

"Yaşamın Her Alanında Mücade Edeceğiz"

"Kadına yönelik sömürüye, tacize, tecavüze, şiddette, cinayete karşı  yaşamın her alanında mücadeleye devam edeceklerini belirten Yılmaz,  "Kırıkkale’de katledilen Emine, Konya’da katledilen Tuğba, Silvan’da katledilen Münevver ve Halise Narin, Batman’da katledilen Emel, Patnos’ta katledilen Emine ve tüm katledilen kadınlar için direnişteyiz" dedi.

 

"Binlerce Kadın 'Ölmek İstemiyoruz' Diyor"

HDP Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya, binlerce kadının erkeklerce katledildiğini, 'Ölmek istemiyoruz' diyen binlerce kadın olduğunu belirterek , "Kadınlar için İstanbul Sözleşmesinin tekrar uygulanmaya başlanması gerekiyor" dedi.

 

"Bulunduğumuz Her Yerde Yasta Değil  İsyandayız!"

Kadınların toplumun dayattığı rolü reddettiği için katledildiğine dikkat çeken Kaya, "İlk önce kazanımlarımıza saldırıyorlar, çünkü bizden korkuyorlar. Bulunduğumuz her yerde , yasta değil isyandayız. Biat etmeyeceğiz ve erkek egemen sisteminizle barışmayacağız" dedi.

 

"Erkek Egemen Sistem Dünyayı Yaşanmaz Hale Getiriyor"

HDP Milletvekili Hüda Kaya ise, yeni yılın başından Haziran ayına kadar resmi rakamlara göre 214 kadın cinayeti yaşandığını hatırlatarak, kayıtların, buz dağının görünen yüzü bile olmadığını ifade etti.

Erkek egemen  sistemin yıllardır dünyayı yaşanmaz hale getirdiğini ve dünyanın her bir tarafında paralel olarak kadın cinayetleri pratiğini gösterdiğini ifade eden Kaya,  Kadın özgür bir cinstir ve erkeğin gölgesi değildir. Biz katledilen kadınlarımız için adalet aramaya devam edeceğiz ama asıl amacımız cinslerin eşit olduğu bir bilincin toplumsallaşmasıdır. Egemen akıl, her şeyi tahakküm altına alma hakkını kendinde bulduğu gibi, kadın cinsiyetine karşıda bu hakkı kendisinde görmektedir" dedi.

Geçtiğimiz yıllarda katledilen Özgecan Arslan'ın toplumda bir travma yarattığını söyleyen  Kaya, "Ülkede toplumun nasıl çürüdüğünün, kadın düşmanı politikaların ülkeyi ne hale getirdiginin en somut göstergesi olmuştur" dedi.

Açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yapan kadınlar,  "Kadın cinayetleri politiktir" ve "Jin jiyan azadi" sloganlarıyla eylemi bitirdiler.

1 Mayıs yaklaşırken sendikaların 1 Mayıs çalışmaları ve çağrıları da yoğun bir biçimde devam ediyor. ...

  Özel Evrim Okulları'nda öğretmenlik yaparken sendikal nedenle işten çıkarılan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Genel Başkanı Eren Edebali'nin açtığı işe iade davası İstanb...

“İnsanlık onuru için Ermeni Soykırımı ile yüzleşelim, faşizmle hesaplaşalım” diyen HBDH Yürütme Komitesi, 24 Nisan 1915 yılının Ermeni halkımıza karşı soykırımının başla...

İHD İstanbul Şubesi, "Ermeni soykırımı tanı, af dile, tazmin et" diyerek Ermeni soykırımının 109. yılında bir basın toplantısı düzenledi. ...

Çıraklık okulları diye bildiğimiz ama çocuk işçiliğinin yasallaştırılmasından başka bir şey olmayan Mesleki Eğitim Merkezi / MESEM adlı proje 2022 yılında MEB tarafından başlat...

HBDH Yürütme Komitesi, 24 Nisan günü bir açıklama yayınlayarak Kürdistan’a ve Kürt halkına yönelik saldırıları protesto etti. ...

Davul zurna çalarak ilan ettiler işgal saldırısının gelişini. Bilinen, görülen bir olguydu bu. Hakan Fidan, İbrahim Kalın mekik dokuyup durdular bölgede. Daha seçimlerden önce cümle c...

Kocaeli İşçi Sağlığı ve İşçi Güvenliği Meclisi (İSİG), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda eylem yaparak çocuk işçiliğe, gençlerin güvencesiz çalıştırılmasın...

2024 1 Mayıs’ı yaklaşırken İstanbul’un işçi, emekçi bölgelerinde, kent meydanlarında 1 Mayıs çalışmaları hız kazanmış durumda. ...

Arama

 

LENİNİST TEORİ

ÖNSÖZ

           Tüm Sayılar

Yeni Kitaplarımız

E-Kitap

Tüm E-Kitaplar için resme tıklayınız...

Devrimin Çağrısı

 

Editoryal 2023-2

 

Zafere Kadar Genç Yoldaş

Ukrayna Kimin Savaşı

 

Dergilerle Kısa Tarih