Özsüt İşçileri Saica Pack İşçileri İle

Buna bir politik müflisin ayakta kalma çırpınışı da denebilir. Yerel seçimlerde uğradıkları politik hezimetten, uğradıkları derin hayal kırıklığından sıyrılmanın yolu olarak, TİP, “yeni bir hikaye” yazmaya hazırlandığını ilan etti. ...

Özsüt işçileri, sendikalı oldukları için işten atılan ve 71 gündür eylemde olan Saica Pack İşçilerine dayanışmaya gitti.

SAKARYA - İstanbul'da maaşları ve diğer hakları için 26 gün eylem yaparak kazanımla sonlandıran Özsüt işçileri, hakları gasp edilen, eylemde olan işçilerle sınıf dayanışmasını sürdürüyor. Özsüt işçileri bugün, Sakarya Söğütlü'de bulunan Sacia Pack işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

Selüloz İş Sendikası üyesi oldukları için işten atılan Sacia Pack işçileri Özsüt işçilerinin eylemi sırasında Dayanışma mesajı göndermiş, Özsüt işçileri eylemde Sacia Pack işçileri için döviz açarak bu selamı karşılanmıştı.

Özsüt işçileri eylemi kazanımla sonuçlandırdıklarında ise Sacia Pack işçileri hemen bir video ile Özsüt işçilerini kutlamıştı.

Özsüt işçileri bugün, Söğütlü'deki fabrika önünde 71 gündür işe dönme mücadelesini sürdüren Sacia Pack işçilerini ziyaret etti.

Özsüt işçileri ve Sakarya'da buluşan  emek dostları Sacia Pack işçilerinin çadırına gitti. Sıcak bir karşılama, tanışma ve kısa bir sohbetin ardından basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasına mesai değişimi yapan işçilerden bir kısmı da katıldı. Selüloz İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Aykut Günel, Sacia Pack işçilerinin Anayasal haklarını kullanarak Nisan ayında sendikal örgütlenmeyi başlattıklarını ve kısa sürede çoğunluğu sağlayarak yetki başvurusunda bulunduklarını belirtti. Yetkili sendika olduklarına ilişkin belgenin Sacia Pack'a ulaşmasının ardından da işçilere sendikadan istifa etmeleri için baskıların başladığını aktaran Günel, 29 Mayıs'ta ise işten atmaların başladığını söyledi.

 

Sacia Pack'ın işçileri işten çıkarma biçiminin ise hukuken ve insani olarak kabul edilemez biçimde olduğunu ifade eden Günel "6 İşçi arkadaşımız işten çıkarıldı ve çıkarılırken kendileri özel nedenlerle işten ayrılmak istiyormuş gibi bir evrak düzenlenerek bunu noterden onaylatmaları istendi. Elbette ki arkadaşlarımız bunu kabul etmediler ve hemen çadırımızı kurup eylemimiz başladık" dedi.

Sacia Pack işçilerinin sendikalı olma kararlığıyla bir çok zorluğa karşı 71 gündür direnmekte olduğunu belirten Günel sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşçi arkadaşlarımızın sendikalı olmaktaki kararlılıkları şimdiden bize üç kazanım sağladı. Birincisi Sacia Pack hukuka aykırı şekilde yapmaya çalıştığı işten çıkarmayı hukuki şartlara uygun hale getirmek zorunda kaldı. İkincisi 6 arkadşımız işten çıkarıldığında bu sayının 20 kişiye kadar ulaşacağını bildiğimiz bir listenin olmasıydı. Fakat 6 arkadaşımız dışında işten çıkarılan olmadı. Yani arkadaşlarımız bu mücadeleyle işten çıkarmaları önlemiş oldu. Üçüncü kazanımımız ise bütün baskılara rağmen içeride arkadaşlarımız bu çadırı da güç olarak görüp sahiplenerek sendikalarından istifa etmiyorlar. Mesai giriş çıkışlarında desteklerini gösteriyorlar."

Sacia Pack işçilerinin emeklerine, geleceklerine sahip çıkarak insanca yaşam mücadelesi verdiklerini ifade eden Günel, taleplerinin işten atılan işçilerin işe iadesi ve Sacia Pack'ın çalışan işçilerin sendikal haklarına saygı duyarak işçiler üzerindeki baskıların son bulması olduğunu ve bu talepleri karşılanıncaya kadar da hem hukuki hem de fiili mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Sacia Pack işçileriyle yapılan dayanışmanın çok önemli olduğunu, hem eylemdeki hem de fabrikadaki işçilere moral ve güç sağladığını ifade eden Günel, "İzmir’de, Aydın'da, İstanbul'da tüm işçi arkadaşlarımızın mücadelesi aynıdır. Hepsi emeklerine, geleceklerine ve insanca bir yaşam için mücadele ediyor. Bizimle dayanışmada bulunan Özsüt işçisi arkadaşlarımız gibi bizlerin de kazanmamız için tüm emek dostlarının bu mücadeleye destek vermesini, güç katmasını ve büyümesini istiyoruz. Birlik ve dayanışmayla kazanacağız" dedi.

Ardından Sacia Pack işçisi Aytaç Kaya da sendikal örgütlenme ve işten atılma sürecini aktardı. Dayanışmaya gelen dostların güçlerine güç kattığını belirten Kaya, kazanıncaya kadar da sendikalarıyla birlikte mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Dayanışmaya gelen  Özsüt İşçilerinden Umut Marangoz, "Biz eylem sürecinde direnen işçilerin kazanacaklarını öğrendik. Hakları gasp edilen işçilerin sokağa çıktıklarında kazanacaklarını bir kez daha yaşayarak görmüş olduk.

Eylemimizin başında da söylemiştik. Haksızlık varsa direniş haktır. Bizler baskı ve tehditlere rağmen sürdürdüğümüz 28 günlük eylem sürecinde işçilerin birlik içinde ve kararlılıkla eylemimizi sürdürdük ve 142 şubesi, 6 merkezi  ve bir fabrikası olan Özsüt patronlarına işçilerin nasıl büyük bir dayanışma sağlayabildiklerini gösterdik.

Bizler birlik ve dayanışmaya içinde olduğumuz sürece patronlar bizim önümüzde eğilecektir. Nasıl kurumssl bir firma olan Özsüt bütün itibarını kaybetti ve alacaklarımızı ödemek zorunda kaldıysa haklarını arayan işçilerle dayanışma içinde olduğumuzda işçiler kazanacaktır. Haksızlık varsa direniş de var diyoruz. Sacia Pack işçileri de sendikal haklarını kullandıkları için haksızlığa uğradı ve işte direniş burada. Dayanışma burada. Sacia Pack işçisi arkadaşlarımızla tanışmış olmaktan mutluyuz ve tüm işçileri, işsizleri, emekçileri Sacia Pack işçilerine destek vermeye çağırıyoruz. Özsüt işçileri olarak dayanışmamız sürecek ve Sacia Pack'a zaferi kutlamaya geleceğiz" dedi.

Hep birlikte "Direne direne kazanacağız", "Yaşasın sınıf dayanışması", "Haksızlık varsa direniş de var", "Zafer direnen emekçinin olacak" sloganları atıldı.

Mesaileri biten işçiler de servislerine binerken alkışlarla, araç şoförleri giderken korna çalarak desteklerini gösterdi.

Açıklamanın ardından mesai bitimine kadar sohbetlere devam edildi. Sacia Pack işçileri 71. günlerini Özsüt işçilerinin dayanışma ziyaretiyle tamamlamış oldu.

Filistinli sendikalar, tüm emek örgütlerini, “1 Mayıs'ta Filistin'in Kurtuluşuyla Dayanışma İçin” bu çağrıyı imzalamaya ve 2024 1 Mayısını “Filistin Direniş İşçileri Günü...

17 Nisan günü sabaha karşı saat 04.00'te, ABD’de yüzlerce Colombia Üniversitesi öğrencisi kampüsün ana bahçesinde bir "Gazze Dayanışma Kampı" kurdu. Öğrenciler, Üniversite İsrail...

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklardan “güvenlik”, “istihbarat” ve “gizli ajan” kelimelerini resimle ya da mektupl...

Günümüzde dünyanın herhangi bir köşesinde yaşanan önemli bir olay hem hızla duyulmakta hem de başka coğrafyalar üzerindeki etkileri hızla açığa çıkmakta. Dolayısıyla da emekçi ...

Mücadeleci 10 Sendika bir araya gelerek 1 Mayıs'ta Taksim'de buluşma çağrısında bulundu. Yıllardır işçi ve emekçilere yasaklanan Taksim Meydanı'nı için "Geri alacağız, Taksim bizimd...

“Öldürmenin pek çok yolu vardır. Karnına bıçak saplamak, ekmeğini elinden almak, hastalığını iyileştirmemek, kötü koşullarda yaşatmak, ölesiye çalıştırmak, intihara sürükle...

Yeni tanıştığımız, belediyeye bağlı bir taşeron şirkette çalışan işçi anlatıyor, “İki üniversite bitirdim, 26 bine çalışıyorum. Yol-yemek çıkarsan asgari ücret işte. Bu ...

  17 Nisan Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü'nde Antep'te bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitiren Dr. Ersin Arslan ve şiddet nedeniyle yaşamını yitiren sağlık emekçileri a...

İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs yaklaşıyor. Açlığın, sömürünün, geleceksizliğin giderek arttığı bugünlerde milyonlar işçi, emekçi her g...

Arama

 

LENİNİST TEORİ

ÖNSÖZ

           Tüm Sayılar

Yeni Kitaplarımız

E-Kitap

Tüm E-Kitaplar için resme tıklayınız...

Devrimin Çağrısı

 

Editoryal 2023-2

 

Zafere Kadar Genç Yoldaş

Ukrayna Kimin Savaşı

 

Dergilerle Kısa Tarih