“Yeryüzüne Emek Hakim Olana Kadar Mücadelemiz Sürecek”

Yerel seçimler sonrası Türkiye ve Kürdistan halklarını neler bekliyor? Şimdi yanıtı en çok aranan soru, yerel seçim sonuçları ne olacak değil, seçimler sonrası iki ülkenin işçi ve emekçi sınıflarını neler beklediğidir. ...

Cargill işçilerinin Ataşehir Palladium Tower'da sürdürmekte olduğu eylemin 504'üncü gününde uluslararası sendikalar, Birleşik Metal İş Sendikası ve Nakliyat İş Sendikası destek ziyaretinde bulundu.  DSF Sekretaryası, Yunanistan’dan PAME, Fransa’dan CGT, Kıbrıs’dan PEO ve Filistin’den WUCP Cargill işçilerinin mücadeleyi kazanması için girişimde bulunacaklarını belirtti.

İSTANBUL - Tek Gıda İş Sendikası'na üye olmalarının ardından 17 Nisan 2018 tarihinde işten atılan 14 Cargill işçisinin işe dönme mücadelesi 490'ıncı gününden itibaren Ataşehir Palladium Tower'da sürüyor. Cargill işçilerine bugün uluslararası sendikalar dayanışma ziyaretinde bulundu.
DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası ve Nakliyat İş Sendikası ile birlikte DSF Sekretaryası, Yunanistan’dan PAME, Fransa’dan CGT, Kıbrıs’dan PEO ve Filistin’den WUCP, Cargill işçilerinin 504'üncü gününde, Ataşehir'de Cargill Türkiye Genel Müdürlüğü önünde sürdürdükleri eylemde dayanışma ziyaretinde bulundu.
DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası ve Nakliyat İş Sendikası'nın içinde bulunduğu uluslararası sendikalar Türkiye’de gerçekleştirecekleri görüşmeler nedeniyle İstanbul'a geldi.
Birleşik Metal İş ve Nakliyat İş, uluslararası sendikalarla birlikte bugün Cargill işçilerini ve Real Market işçilerini ziyaret etti.
Ataşehir Palladium Tower yakınında araçlardan inen sendikalar, "Cargill İşçisi Yalnız Değildir", "Yaşasın İşçilerin Enternasyonal Dayanışması", "İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek", "Yaşasın Sınıf Dayanışması", "Cargill İşçisi Kazanacak" sloganlarıyla yürüyüş yaparak alana girdi.
Alanda hep birlikte "Atılan İşçiler Geri Alınsın, "Cargill İşçisi Yalnız Değildir", "İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek" sloganları atıldı.

Çocuklar Daha İyi Yaşasın Diye Babalar 504 Gündür Direniyor”

Cargill işçileri adına konuşan Tek Gıda İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya, "Biz 504 gün önce bu yola çıkarken yalnız yürümeyeceğimizi biliyorduk. Emek dostlarının bizlerle omuz omuza bir mücadele sergileyeceğini biliyorduk. Bugün sizlerle beraber daha güçlüyüz. Mücadelemize şevk verdiniz, inanç verdiniz. Bizler sendikalı oldukları için Cargill tarafından işten atılan işçileriz. Bizler işimizi istiyoruz. Bizler bu yola çıkarken bir şiar edindik kendimize 'Çocuklarımız daha iyi yaşasın diye babalar direniyor' dedik. Hepimiz bunu yapmıyor muyuz? Güzel bir gelecek, daha iyi çalışma koşulları, güvenceli bir iş, daha güzel bir yaşam süreceğimiz bir ülke için mücadele etmiyor muyuz? Hepimiz elele verip hayalimizdeki geleği çalışma koşullarını
gerçekleştirmek için mücadele edeceğiz.
Bizler geleceğimizi istiyoruz. Emeğimiz için, daha iyi bir gelecek için, çocuklarımız daha iyi yaşasın diye 504 gündür direniyoruz" diyerek verilen destek için teşekkür etti.
Eylem boyunca sık sık "Birleşe Birleşe Kazanacağız", "Patronların Kölesi Olmayacağız", "İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek", "Yaşasın Sınıf Dayanışması", "Cargill İşçisi Kazanacak", "Atılan İşçiler Geri Alınsın", "Cargill İşçisi Yalnız Değildir", "Direne Direnişten Zafere" sloganları atıldı.

Filistin’den, Yunanistan’dan Fransa’dan Dostlarla Omuz Omuza Olmaya Geldik”

Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ise konuşmasında Cargill işçilerinin Türkiye’de hukuksuzluğa uğrayan işçilerden biri olduğunu belirterek, Türkiye’de hukuksuzluğun, sendikalı oldukları için işten atılmanın, işçileri eyleme zorlamanın bir alışkanlık haline geldiğini söyledi.

Bu hukuksuzluğu ve uygulamaları yalnızca Cargill işçileri açısından değil tüm Türkiye’de bu uygulamaları yapan bütün patronlara karşı protesto etmeye ve onları bir kez daha hukuka, yasalara uymaya davet etmek üzere dünya Dünya Sendikalar Federasyonu ile birlikte geldiklerini söyleyen Serdaroğlu, “Filistin’den, Yunanistan’dan, Fransa’dan dostlarımızla yoldaşlarımızla ve Nakliyat İş Sendikamızla birlikte sizlerle omuz omuza olduğumuzu göstermeye dayanışmamızı sizlere sunmaya geldik” dedi.

“Devasa Palladium Tower’da Hukuk Cinayeti İşleniyor”

Devasa bir bina olan Palladium Tower’da hukuk cinaeyti işleyen bir şirket var. Ama biz bu hukuksuzluğu burada ifade ederken belki de bizi dinliyorlar, hatta belki gülüyorlar ama gün gelecek ve o çakallar bu işçilere, sömürdükleri alın terlerinin, çaldıkları hakları için hesap verecekler” diyen Serdaroğlu Cargill firmasının emperyalizmin dünyayı sömürmek için yaygınlaşan şirketlerinden biri olduğunu ifade etti.

O Çakallar Alınterini Çaldıkları İşçilere Hesap Verecekler”

Emperalist şirketlerin gittikleri ülkelerde hak ve hukuk tanımazlıklarını ısrarla devam ettiklerini bu gücü de anlaşarak gittikleri ülkelerin hükümetlerinden aldıklarını ifade eden Serdaroğlu, Türkiye’nin de bu ülkelerden birisi olduğunu ve sendikal örgütlenmenin en düşük olduğu, hak ihlallerinin en çok yaşandığı ülkelerden birisi olduğunu belirtti.
Evet bu devasa Palladium Tower da bir hukuk Cinayeti işleyen şirket var işçi hakkı gasp eden bir şirket var ama orada yüzsüz yüzsüz duruyorlar ve belki de bizi dinliyorlar gülerek dinliyorlar ama biliyoruz ki Gün gelecek devran dönecek ve onlar o çakallar bu işçilere sömürdükleri alın terini çaldıkları bu işçilere hesap verecekler hesap verecekler hesap verecekler.

Şirketler Hükümetlerle Anlaşarak Geliyor”

Şirketlerin Türkiye'ye gelirken hükümetle anlaşma yaparak serbest bölgelerde faaliyete geçtiklerini Orhangazi’deki Cargill fabrikasında bunun yaşandığını ifade eden Serdaroğlu “ Orhangazi bölgesindeki fabrikada bunlar var Biz diyorlar fabrikada sendika istemiyoruz biz Asgari ücretin üstünde ücret vermeyeceğiz SSK ve servis dışında hiçbir sosyal hak vermeyeceğiz diyorlar ve hükümetle anlaşarak buraya geliyorlar” dedi.

Bu Kararlılık Sizleri Zafere Ulaştıracaktır”

Flormar işçilerinin 300 güne yaklaşan mücadelesine değinen Serdaroğlu, “Türkiye'nin en büyük metropolü önünde sanayi bölgesinde bu hukuk cinayeti işleniyor yasal haklar çiğneniyor ama hükümet görmezden geliyor. Orada o kadar kadın 300 güne varan bir direniş sergiledi. Siz burada 500 günü aşkın süredir direniştesiniz. 500 gün ne demek, dile kolay. Bunun yürek gerek, inat gerek cesaret gerek, kararlılık gerek. İşte siz bu duyguları buraya taşıdınız, gösterdiniz, sizleri tebrik ediyorum. Bu kararlılık sizleri zafere ulaştıracaktır” dedi.

Cargill gibi şirketlerin işçilerin haklarına saldırdıklarını çünkü bunun için hükümetten güç aldıklarını ifade eden Serdaroğlu, “Türkiye'de yasa varsa bu yasalara uygulayacak bir hükümet midir parlamento mudur Cumhur Başkanlığı Kabinesi midir bu hukuksuzluklara müdahale etmelidir ama müdahale etmiyorlar Çünkü sözleri var sözleri çünkü Türkiye'de sendikalaşma olmasın, işçilerin lehine olacak toplu sözleşmeler yapılmasın” diyerek Türk İş ve Kamu Sen’in imzaladıkları toplu sözleşmeleri hatırlatı. Türk İş Konfederasyonu’nu Cargill işçilerinin mücadelesini sahiplenmeye ve yaşanan hukuksuzluğu çözmeye çağırdı.

Gösterişli Plazalarda Oturanlar Yüreksizler Değil, Direnen Yürekli İnsanlar Kazanacak””

Cargill işçilerinin mahkemeyi kazanmalarına rağmen işbaşı yaptırılmamalarına da tepki gösteren Sedaroğlu, şirketlerin hükümetlerle anlaşma yaparak, bir takım makamlara paralar vererek sorunlarını çözmeye, işçiler üzerindeki sömürüyü sürdürmeye, sendikalaşmayı engellemeye devam ettiklerini ifade eden Serdaroğlu, bunu en çok yaşayan sendikalardan biri olduklarını söyledi.

Metal işçileriyle yeni bir kavgaya hazırlandıklarını ve Türkiye’de nasıl bir toplu sözleşme düzeni olması gerektiğini öğretmeye çalıştıklarını belirten Serdaroğlu, en çok grev yasağıyla karşılaşan sendikalardan biri olduklarını fakat buna rağmen direndiklerini, vazgeçmediklerini, mücadele sonucunda Türkiye’nin sendikalaşmayı önlemesi nedeniyle 50 bin lira tazminat ödemey mahkum olduğunu aktardı.
Serdaroğlu sözlerini “Sizler direnen insanlar bu mücadeleye mutlaka kazanacaksınız. Bakmayın onların bu gösterişli plazalarda oturduklarına. Onlar yüreksiz. Siz ise burada direnen yürekli insanlarsınız. Sizleri kutluyorum, başarılar diliyor.um Metal işçilerinin yüreği sizlerle birlikte çarpıyor bu mücadeleyi mutlaka başarıya ulaştıracağız” diyerek sözlerini tamamladı.



Cargill İşçilerinin Mücadelesi Türkiye İşçi Sınıfının Hak Alma Hikayesidir”

Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu da “500 gündür işi, ekmeği, örgütlenme hakkı için, sendikal hakları için direnen yiğit Cargill işçilerini selamlıyorum. 500 günden beri haksızlığa, adaletsizliğe, hukuksuzluğa karşı direniyorlar. Cargill işçilerinin mücadelesi elbette Türkiye’de işçi sınıfının hak alma hikayesidir” diyerek sözlerine başladı.

Nakliyat İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan Muğla TüvTürk’te bir yılı aşkın süredir, Urafa Kolçak ve Eskişehir Reysaş’ta yaklaşık 300 gündür işçilerin mücadelesinin sürdüğünü hatırlatan Küçükosmanoğlu, bu mücadelelerin zafere ulaşması izin her türlü çabayı göstermenin bütün sendikaların ve işçilerin görevi olduğunu söyledi.

Yiğit Filistin Halkının, Fransa’da Sarı Yeleklilerle Beraber Olanların Temsilcileri Bizlerle”

Küçükosmanoğlu, “Aramızda İsrail siyonizmine karşı mücadele eden yiğit Filistin halkının temsilcileri olan sendikalardan yoldaşlarımız, Fransa da patronların iktidarına, kapitalizme karşı mücadele eden Sarı Yeleklilerle beraber olan sendikalardan arkadaşlarımız yoldaşlarımız var, Yunanistan’dan arkadaşlarımız yoldaşlarımız, Dünya Sendikalar Federasyonu Sekreterliğinden arkadaşlarımız, yoldaşlarımız aramızda” diyerek başka ülkelerden sendikaların da Cargill işçilerinin mücadelesine destek verdiğini ifade etti.



İşçi Sınııfının Mücadelesi Aynı Zamanda İşbirlikçi Sendikacılığa Karşı Mücadeledir”

Türkiye işçi sınıfının mücadelesi aynı zamanda sarı sendikacılığa, işbirlikçi sendikacılığa karşı bir mücadele olduğunu vurgulayan Küçükosmanoğlu, geçtiğimiz hafta Türk Metal Sendikası’na siyah çelenk bırakmaya gittiklerinde Türk Metal yöneticilerinin fabrikalardan topladıkları 500 işçiyle, çevik kuvvetlerle 100 Real Market işçilerinin karşısına geçtiğini, işçilerin telefonlarla tehdit edildiğini aktararak, bütün bunlara rağmen geri adım atmadıklarını ve işbirlikçi sendikalara karşı mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

15-16 Haziranları, DGM Direnişlerini Yeniden Yaratacağız”

Real işçilerinin de 25 aydır işbirlikçi sendikal anlayışa karşı mücaele verdiklerini belirterek “İşçi sınıfı mücadelesi aynı zamanda sarı sendikacılığa karşı verilen mücadeledir. Parababalarına, işçi sınıfı düşmanlarına karşı verilen mücadeledir. Birleşik Metal İş Sendikası, Tek Gıda İş Sendikası mücadeleci sendikalardandır. Türkiye’de sarı sendikacılıa karşı başlatılan mücadelede DİSK’i yine fabrika ayarlarına döndüreceğiz. 15-16 Haziranlar, DGM direnişleri, DİSK’in mücadele tarihidir ve hep birlikte o günleri yeniden yaratacağız. 1 Mayıs’ları Taksim’de kutlayacağız. TüvTürk işçileri kazanacak, Kolçak işçlieri kazanacak, Reysaş işçileri kazanacak, Cargilli işçileri işçileri kazanacak. Yaşasın Cargill direnişimiz, TüvTürk, Real Market ve tüm direnişlerimiz” dedi.

Cargill İşçilerinin Cesur ve Militan Mücadelesinin Yanındayız”

Filistin'den WUCP temsilcisi yaptığı konuşmada, "Tüm dünya işçi sınıfı ve Filistinli işçiler Cargill işçilerinin yanındadır" diyerek dayanışma içinde olduklarını kaydetti. İşçiler konuşmayı "Filistin halkı yalnız değildir" sloganıyla karşıladı. WFTU adına yapılan konuşmada ise "Cargill işçilerinin cesur ve militan mücadelesini destekliyoruz ve bilmenizi isteriz ki Dünya İşçi Sendikaları Federasyonu olarak her zaman yanınızdayız" dedi. Fransa'nın Marsilya bölgesinden heyete katılan CGT adına yapılan konuşmada da Cargill işçilerine Fransız işçilerinin selamı iletildi.

Yeryüzüne Emek Hakim Olana Kadar Mücadelemiz Sürecek”

Tek Gıda İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya da “Bizler birlikte güçlüyüz. Daha önce de söylediğim gibi burada gördüğünüz yüzler sizin yüzleriniz, bu mücadele sizin mücadeleniz, bu sebeple de yalnız ülkemizde değil, yeryüzünde emek hakim olana kadar mücadelemiz sürecek, iyi ki varsınız, iyi ki geldiniz bize güç verdiniz” diyerek sendikaları selamladı.

Sendikalar “Asla yalnız yürümeyeceksin” diyerek Cargill işçilerine desteklerini belirtti.

Uluslararası sendikalar ve Cargill işçileri, Nakliyat İş Sendikası ile birlikte Kozyatağı Metro’da basın açıklaması yapan Real Market işçlieriyle dayanışmaya gitti.

 

Filistin’de Hükümet Medya Ofisi, İsrail işgalinin Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının başlangıcından bugüne kadarki istatistiki rakamların güncel halini yayınladı....

Mal varlığı dondurulan Yeni Demokrasi gazetesi muhabiri Ertan Çıta’nın “akbil”ine de el konuldu. ...

Kuzey Ormanları’nın Saros Körfezi Adilhan Köyü mevkilerinde “mesire” olarak kiralanan denize sıfır orman alanına yirmiden fazla beton villa yapıldı. Koru Dağı’ndaki orman kıyım...

Perfetti’de Tek Gıda-İş işyeri temsilcisinin işten atılması üzerine başlayan eylemler devam ediyor. Bugün işçiler fabrika önünde TİS hakları için basın açıklaması gerçekleşt...

Bakırköy Kadın Kapalı Zindanı'nda görüş sonrası devrimci tutsaklara ayakkabı çıkarma dayatması yapıldı.  ...

“Sandıkla Gitmeyecekler” 16 Nisan referandumunun, devrimci kitleler açısından anlamını, işte bu belirginleşmeye başlayan yeni durumda aramak gerekir. Kürt halkında egemen olan duyguy...

Türkiye tekelci sermayesi, kendi egemenliğini ve sınıf çıkarlarını sürekli tehdit altında gördü. Sınıf iktidarını ve çıkarlarını korumak için, siyasi iktidarın, devletin tüm g...

“Avrupa Komünist Hareketi” adı altında bir araya gelen birkaç “komünist” parti, “Ukrayna'daki emperyalist savaşın ikinci yılında komünistlerin geride bıraktığımız dönemdeki...

Kent Savaşları Olan biteni Kürt halkı gördü. 1 Kasım 2015 seçimlerinde katılım, Kürdistan'da %60 düzeyinde kaldı, “özerklik oylanacak” söylemi işe yaramamıştı. Demirtaş, “...

Arama

LENİNİST TEORİ

ÖNSÖZ

           Tüm Sayılar

Yeni Kitaplarımız

E-Kitap

Tüm E-Kitaplar için resme tıklayınız...

Devrimin Çağrısı

 

Editoryal 2023-2

 

 

Zafere Kadar Genç Yoldaş

Ukrayna Kimin Savaşı

 

Dergilerle Kısa Tarih