"YFA Momentum İşçileri İşe Geri Alınsın"

Yerel seçimler sonrası Türkiye ve Kürdistan halklarını neler bekliyor? Şimdi yanıtı en çok aranan soru, yerel seçim sonuçları ne olacak değil, seçimler sonrası iki ülkenin işçi ve emekçi sınıflarını neler beklediğidir. ...

Avcılar'da bulanan YFA Momentum Tekstil'de 9 işçinin işten atılması üzerine Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası işyeri önünde basın açıklaması yaptı. Baskı ve kölece çalışmaya karşı sendikalı olma çağrısı yapıldı.

İSTANBUL - Avcılar'da bulanan YFA Momentum Tekstil'de 9 işçinin işten atılması üzerine Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası işyeri önünde basın açıklaması yaptı. Avcılar'da bulanan YFA Momentum Tekstil'de 9 işçinin işten atılması üzerine Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası işyeri önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

İşçilerin Yemek Saati Değiştirmek İşe Yaramadı

YFA Momentum Tekstil yönetimi işçiler ve sendikanın eylem yapacağını öğrenince işçileirin yemek saatini sarkıttı. İşten atılan işçiler ve sendika da YFA Momentum patronlarının bu tavrına karşılık açıklama saatini erteleyerek işçilerin yemekten dönüş saatinde yaptı.

Fabrika Bahçesinden Eyleme Alkışlı Destek

Basın açıklaması öncesinde Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası Temsilcisi Okan Karaçam'ın fabrikadaki işçilere yönelik baskı ve saldırı koşullarını anlatması ve sloganlar üzerine işçiler fabrika bahçesinde toplanarak alkışlarla arkadaşlarına destek verdi. Fabrika özel güvenlik görevlileri fabrika girişine etten duvar örüp servis araçlarını çekerek işçilerin birbirini görmesini önlemeye çalıştı. Okan Karaçam konuşmasında, işçilerin baskıyla kölece çalıştırılmaya karşı sendikalı olmaları ve birlikte davranmaları çağrısı yaptı.

Eyleme  Deri Konfeksiyon İşçileri Sendikası (Deriteks) Avrupa Yakası üyeleri, Türkiye Otomotiv Sendikası (TOMİS) üyeleri, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Mücadele Birliği de katılarak destek verdi.

Eylemde "Sendika Haktır İşten Atmak Suçtur", "Atılan İşçiler Geri Alınsın", "Birleşe Birleşe Kazanacağız" sloganları atıldı.

Basın açıklamasını işçilerden Atilla Karakoç okudu. Kârlarını arttırmak için krizi fırsata çeviren YFA Momentum yönetiminin işten atma saldırılarına ve tehditlerine hız verdiğini, baskıyı ve sömürüyü ağırlaştıran fabrika yönetiminin, fabrikada kölece çalışma koşullarını hayata geçirdini aktardı.

 

Maaşların Geç Ödendi Ocak Zammı Yapılmadı

YFA Momentum yönetiminin, işçilere kuralsız çalışma koşullarını  dayattığını, maaşlarını geç ödediğini, bununla da birlikte YFA Momentum patronunun Ocak ayı zamlarını da yapmadığını söyledi.

İşçiler İş Yavaşlattı 8 İşçi Atıldı  

İşçilerin bu dayatmalara ve kuralsız çalışma koşullarına karşılık iş yavaşlatma eylemi gerçekleştirdiğini aktaran Karakoç, patronunçalışma koşullarını düzeltmek yerine iş yavaşlatan 8 işçiyi işten çıkardığını, daha önce de sendika yöneticileri ve üyelerinin haksız, hukuksuz sebeplerden kaynaklı işten çıkarıldığını belirtti.

 

İnsanca Çalışma ve Yaşamın Tek Yolu Örgütlü Olmak

"Bizler işçi sınıfı olarak örgütlü olmadığımız için bu baskı, saldırı ve kölelik uygulamalarına dur diyemiyoruz. İnsanca çalışma ve yaşam koşullarını elde etmemizin tek yolu fabrikada birlik olmaktır. Haklı ve meşru taleplerimizi elde etmek için üretimden gelen gücümüzü kullanmalıyız. Bu saldırılara ancak sizler fabrikada birlik olarak cevap verebilirsiniz. Daha iyi çalışma koşulları için fabrikada komitelerinizi oluşturmalısınız" diyerek işçileri sendikalı olmaya ve güçlerini birleştirmeye çağıran Karakoç, düşük ücretlerle çalışmamak için, insanca yaşamaya yeten ücret için, baskı ve sömürüye dur demek için adım atmak ve mücadele etmek gerektiğini vurguladı.

Sendikada Güçlerimizi Birleştirelim

Karakoç YFA Momentum işçilerine seslenerek "Sizler makinenin bir parçası değilsiniz. Emeğiz ve alınterimiz ile yaşayanlarsınız. Şunu unutmayın ki birlik olduğumuzda çok daha iyi şartlar ve koşullar bizim olacaktır.Yapmanız gereken Dev Tekstil'de gücünüzü birleştirmenizdir. Sizleri bir kere daha haksız, hukuksuz ve kuralsız işten atmalara karşı mücadele etmeye ve Dev Tekstil ’e üye olmaya davet ediyoruz" dedi.

Basın açıklaması sloganlarla sona ererken güvenlik görevlileri ve amirleri tarafından giriş kapısından uzaklaştırılmaya çalışan işçiler alkışlarla eylem yapan arkadaşları fabrika önünden ayrılıncaya kadar bekledi.

Mal varlığı dondurulan Yeni Demokrasi gazetesi muhabiri Ertan Çıta’nın “akbil”ine de el konuldu. ...

Kuzey Ormanları’nın Saros Körfezi Adilhan Köyü mevkilerinde “mesire” olarak kiralanan denize sıfır orman alanına yirmiden fazla beton villa yapıldı. Koru Dağı’ndaki orman kıyım...

Perfetti’de Tek Gıda-İş işyeri temsilcisinin işten atılması üzerine başlayan eylemler devam ediyor. Bugün işçiler fabrika önünde TİS hakları için basın açıklaması gerçekleşt...

Bakırköy Kadın Kapalı Zindanı'nda görüş sonrası devrimci tutsaklara ayakkabı çıkarma dayatması yapıldı.  ...

“Sandıkla Gitmeyecekler” 16 Nisan referandumunun, devrimci kitleler açısından anlamını, işte bu belirginleşmeye başlayan yeni durumda aramak gerekir. Kürt halkında egemen olan duyguy...

Türkiye tekelci sermayesi, kendi egemenliğini ve sınıf çıkarlarını sürekli tehdit altında gördü. Sınıf iktidarını ve çıkarlarını korumak için, siyasi iktidarın, devletin tüm g...

“Avrupa Komünist Hareketi” adı altında bir araya gelen birkaç “komünist” parti, “Ukrayna'daki emperyalist savaşın ikinci yılında komünistlerin geride bıraktığımız dönemdeki...

Kent Savaşları Olan biteni Kürt halkı gördü. 1 Kasım 2015 seçimlerinde katılım, Kürdistan'da %60 düzeyinde kaldı, “özerklik oylanacak” söylemi işe yaramamıştı. Demirtaş, “...

Kritik Eşik: 6-8 Ekim Ardı ardına iki seçim, ihtiyaç duyduğu özgüveni dinci-faşizme vermedi. Ne Geziye, ne de Aralık’taki saray darbesine yönelik bir cadı avı başlatacak güce sahip...

Arama

LENİNİST TEORİ

ÖNSÖZ

           Tüm Sayılar

Yeni Kitaplarımız

E-Kitap

Tüm E-Kitaplar için resme tıklayınız...

Devrimin Çağrısı

 

Editoryal 2023-2

 

 

Zafere Kadar Genç Yoldaş

Ukrayna Kimin Savaşı

 

Dergilerle Kısa Tarih