Yerel seçimler sonrası Türkiye ve Kürdistan halklarını neler bekliyor? Şimdi yanıtı en çok aranan soru, yerel seçim sonuçları ne olacak değil, seçimler sonrası iki ülkenin işçi ve emekçi sınıflarını neler beklediğidir. ...

TSK'nın Rojava'ya başlattığı “Barış Pınarı" harekatı ile birlikte Amed başta olmak üzere Kürdistan'ın bir çok şehrinde eylemlilikler ve gözaltılar devam ediyor. Amed'de Rojava'ya işgal saldırısının başlamasıyla birlikte bir çok kişi gözaltına alındı. Bugün Amed’de Rojava’daki işgal saldırısına ve gözaltılara ilişkin üç ayrı eylem yapıldı.

AMED -TSK'nın Rojava'ya başlattığı “Barış Pınarı" harekatı ile birlikte Amed başta olmak üzere Kürdistan'ın bir çok şehrinde eylemlilikler ve gözaltılar devam ediyor. Amed'de Rojava'ya işgal saldırısının başlamasıyla birlikte bir çok kişi gözaltına alındı. HDP’nin dışarıda eylem yapması polisin şiddetli saldırılarıyla engellenmeye devam ederken, HDP ise özellikle savaşa karşı sürekli eylem kararı aldı.


HDP Yenişehir İlçe Binasında Savaş Protestosu
HDP binasında dahi yapılmasına izin verilmeyen basın açıklamaları ilçe binalarına çekildi.
HDP Amed Yenişehir ilçe binasında bugün duzenlenlenmek istenen basın açıklaması valiliğin yasak kararı var gerekçesi ile bir kez daha engellendi.

HDP Milletvekili Remziye Tosun'un polisle uzun sure yaptığı konuşmada polis dışarıda bir açıklamaya izin verilmeyeceğini belirtti. Ve yine bina kapısına polis barikatı kuruldu.
Dışarıda eyleme izin verilmeyince partililer ilçe binasında basın metnini megafonla pencereden sokağa doğru okudu.
Basın metnini okuyan Remziye Tosun şunları dile getirdi. "Dünyanın gördüğü en karanlık cinayet örgütü ve insanlık değerlerinin düşmam IŞID başta olmak üzere, El Kaide ile El Nusra türevi çetelerle birlikte hareket etmek, onları yeniden ayağa kaldırmak, yeniden aktif olmalannda rol almak kabul edilemez Bu da bir insanlık suçu olarak kabul edilmelidir. Bu konuda atılacak her adım sadece Irak ve Suriye için değil, başta olmak üzere Türkiye ve diğer ülkeler için de büyük bir tehlikedir.

Kürt sorununa demokratik ve banşçıl çözüm yerine savaş ile çözümde ısrar sorunu ağırlaştırmaktadır. Kürtlerin varlığına, Kürt halkının siyasi ve idari haklarını kullanmasına düşmanca yaklaşmak çözüm değil çözümsüzlük politikasıdır. Çözümsüzlüğü benimseyen çözülecektir.

Türkiye'de iktidarın ülkeyi ve toplumu sürüklediği tehlikeli ve tehditkâr ortama karşı demokratik mücadele meşrudur. Kürt, Türk ve Arap halklarım birbirlerine düşürecek her adım insanlık suçudur. 
Bir işgal girişimi ile Kürtlerin ve onların kazanımlarının yok edilmesine; bir "etnik temizlik" anlayışı ile demografik değişim yaratılmasına izin verilernez Bizler, meşru olan demokratik çözüm ve barış mücalelcmizin bem ülkemizde de komşularımızda kararlı takipçisi olmayı sürdüreceğiz, Bunun için her yerde mücadelemize devam edeceğiz. Biji berxwedane rojava' diyerek basın açıklamasını bitirdi.
Basın açıklamasının okunduğu esnada polis aşağıdan sık sık anonsla açıklamayı bitirmeleri konusunda uyarılarda bulunurken ilçe binası içerisinden uzun süre “Biji Berxwedana Rojava”, “Rojava Faşizme Mezar Olacak”, “Savaşa Hayır” sloganları, zılgıtlar ve alkışlarla protesto eylemi devam etti.

Amed Gençliğe Yönelik Gözaltılar ve Savaşı Protesto Etti
Amed'de gençlik üzerindeki baskı ve gözaltılara ilişkin saat 15.00'te Amed il binasında bir basın açıklaması düzenlendi
Basın açıklaması gençlik adına HDP milletvekili Dersim Dağ tarafından okundu. Dağ “Mevcut iktidar blogu rojavadaki kazanımlara karşı bir savaş açmış durumdadır. Yeni bir dünyayı inşa eden Rojava halkına karşı başlatılan bu savaş açık bir işgaldir. Rojava devrimi kapitalist dünyayı aşarak dünya halklarında moral yaratmıştır. Faşist iktidar kendi sonunu rojava devriminin enternasyonal çizgisini aşarak getirmiştir. Dünyanın gözü önünde Suriye Gelecek Partisi ,Eşbaşkanı ve Serakaniye’de sivil konvoy hedef alınmış ve bir katliama imza atılmıştır. Bakur Kürdistan'ında ise bu savaşa tepki gösteren çoğu gençlik meclisi üyesi arkadaşlarımız gözaltına alınmış ve insanlık dışı uygulamalarda tutulmaktadırlar. Biz bu saldırılara karşı asla geri adım atmayacağız. Bu işgal girişimne sessiz kalmak ortak olmaktır.Icdiyerek basın açıklamasını bitirirken salonda "Rojava Faşizme Mezar Olacak" sloganı atıldı.

AVM Önünde Savaş Protestosu
Her yerde eylem' çağrısı yapan HDP Amed'de en büyük alışveriş merkezi önünde bir eylem kararı aldı. Ceylan Karavil AVM önünde saat 17.00'de  HDP milletvekili Remziye Tosun ve il eş başkanları bir araya geldi.
Alışveriş merkezi önü ise polis tarafından abluka altına alındı. Uzun süre kavşakta tek başına bekletilen Remziye Tosun burada “Savaşa Hayır” sloganı atmaya başladı.
Remziye Tosun'un yanında bulunan HDP il yöneticileri de yanından uzaklaştırılarak yalnız bırakıldı. Tosun buna rağmen slogana devam etti.
Amed'de başka kavşaklarda da küçük gruplar halinde "Savaşa Hayır" sloganıyla kısa protestolar yapıldığı belirtildi. Polisin savaşı protesto eylemine müdahale girişimleri ise boşa düşmüş oldu.

Mücadele Birliği / Amed

Mal varlığı dondurulan Yeni Demokrasi gazetesi muhabiri Ertan Çıta’nın “akbil”ine de el konuldu. ...

Kuzey Ormanları’nın Saros Körfezi Adilhan Köyü mevkilerinde “mesire” olarak kiralanan denize sıfır orman alanına yirmiden fazla beton villa yapıldı. Koru Dağı’ndaki orman kıyım...

Perfetti’de Tek Gıda-İş işyeri temsilcisinin işten atılması üzerine başlayan eylemler devam ediyor. Bugün işçiler fabrika önünde TİS hakları için basın açıklaması gerçekleşt...

Bakırköy Kadın Kapalı Zindanı'nda görüş sonrası devrimci tutsaklara ayakkabı çıkarma dayatması yapıldı.  ...

“Sandıkla Gitmeyecekler” 16 Nisan referandumunun, devrimci kitleler açısından anlamını, işte bu belirginleşmeye başlayan yeni durumda aramak gerekir. Kürt halkında egemen olan duyguy...

Türkiye tekelci sermayesi, kendi egemenliğini ve sınıf çıkarlarını sürekli tehdit altında gördü. Sınıf iktidarını ve çıkarlarını korumak için, siyasi iktidarın, devletin tüm g...

“Avrupa Komünist Hareketi” adı altında bir araya gelen birkaç “komünist” parti, “Ukrayna'daki emperyalist savaşın ikinci yılında komünistlerin geride bıraktığımız dönemdeki...

Kent Savaşları Olan biteni Kürt halkı gördü. 1 Kasım 2015 seçimlerinde katılım, Kürdistan'da %60 düzeyinde kaldı, “özerklik oylanacak” söylemi işe yaramamıştı. Demirtaş, “...

Kritik Eşik: 6-8 Ekim Ardı ardına iki seçim, ihtiyaç duyduğu özgüveni dinci-faşizme vermedi. Ne Geziye, ne de Aralık’taki saray darbesine yönelik bir cadı avı başlatacak güce sahip...

Arama

LENİNİST TEORİ

ÖNSÖZ

           Tüm Sayılar

Yeni Kitaplarımız

E-Kitap

Tüm E-Kitaplar için resme tıklayınız...

Devrimin Çağrısı

 

Editoryal 2023-2

 

 

Zafere Kadar Genç Yoldaş

Ukrayna Kimin Savaşı

 

Dergilerle Kısa Tarih