Mustafa Kemal Üniversitesi’nde aylardır yükselmekte olan devrimci durumun farkında olan ve devrimcilerden korkan dinci-gerici-faşist zihniyet ve onun temsilcileri saldırganlaştılar.

20 Şubat Çarşamba günü üniversite Ülkü Ocakları ve Ak Gençlik (ÜniAk) amfide toplanmış, rektörlük ve polis desteği ile eylem gerçekleştirmişti. Devrimcileri MKÜ’de barındırmayacaklarını söyleyerek tehditler savurdular. SMF’li bir öğrenci dostumuz telefonla çekmek isterken, bir sivil polis tarafından tehdit edildi.

Faşistler açık çağrı yapmış, toplantı düzenlemişti. Yaptıkları toplantıda devrimcilere yönelik saldırı gerçekleştireceklerini, bunu 24 Şubat Pazar gününe kadar bitirmiş olacaklarını söyleyerek; faaliyetleri ile dikkat çeken kişileri (DÖB’lü bir öğrenci arkadaşımızın kaldığı apart da dahil, 6 dostumuzun kaldığı apart isimleri) alenen teşhir etmişler.

22 Şubat gecesi saat 22.30-23.15 sıralarında DÖB’lü arkadaşımızın yolu 3 kişi tarafından kesilerek darp edildi, bıçak çekilerek tehdit edildi. Arkadaşımızın boynunda kızarıklıklar ve tırnak izleri dışında sağlık durumu oldukça iyi. Yine aynı şekilde SMF’li arkadaşlarımıza İİBF Ülkü Ocakları başkanı olduğu bilinen şahsiyet mesaj atarak, aynı tehditkar ifadeleri tekrarlayıp; saldırıların devamı geleceğini net şekilde belirtmişler.

23 Şubat günü saat 17.00’da Antakya İHD’de bu saldırılara karşı yapılacak basın açıklaması ile saldırılara dair detaylı bilgi verilecek.

Devrimciler çok iyi bilmektedir ki, bu saldırıların asıl amacı yükselmekte olan ayaklanmanın önünü kesmek, kampüslerde gerici zihniyeti yaygınlaştırmaktır.

Ne baskılar ne tehditler ne de saldırılar yolundan alıkoyamaz zafere yürüyenleri!

Yaşasın Devrimci Öğrenci Birliği!

Antakya DÖB