"Bu, Suça Ortak Olmayacağız" bildirisine imza atan akademisyenlerin davaları devam ediyor. Gruplar halinde duruşmaları takip eden akademisyenler 13 Kasım günü görülecek davalar öncesi basın açıklaması yaparak sözümüzün arkasındayız dedi.

İSTANBUL - "Bu Suça Ortak Olmayacağız" başlıklı bildiriye imza attıkları için yargılanan akademisyenlerin davaları devam ediyor. Her hafta gruplar halinde duruşmaları takip eden akademisyenler bugün de görülecek davalar öncesinde İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.
Bugün görülecek dava öncesi "Bugün 109 kez granit saraya kapatılmış adaletin tesisinde buluşuyoruz.
885 duruşmadır bizi sanıklaştırmaya çalışan iktidar karşısında birbirimizin barış sözüne tanıklık ediyoruz" diyen Barış Akademisyenleri, eğitim ve araştırmadan çalınan zamanlara barış emek ve adalet mücadelesi olmadan toplum ve toplumun bilgisi olmayacağı inancıyla tahammül gösterdiklerini ifade etti.
Toplumun büyük kesiminin iktidarın tekelleşmesi altında yaşadığı adaletsizlik, eşitsizlik ve hak ihlallerinin ucunu gösterebildiği için bu absürt rakamlara sarıldıklarını belirten akademisyenler, "Bugün ortak olmayacağımızı söylediğimiz suçlardan Cizre bodrumlarında ne olduğu v3 o dönemdeki sokağa çıkma yasakları hakkında Türkiye ilk defa AİHM’e hesap verecek" dedi.  İktidarın tekelleşmesinin üniversiteler üzerinde kurduğu temizlik baskısının Türkiye'ye has olmadığını Brezilya'da Ocak ayından itibaren devlet başkanlığı koltuğuna oturacak Bolsonaro'nun da siyasetsiz üniversite şiarıyla eleştirel içeriklerin, toplumsal eşitlik kavramlarının çalışılmasını yasaklayarak üniversiteleri nezihleştirmekten bahsettiğini, akademiyi yeniden şekillendirmeye soyunduğunu ifade eden akademisyenler "Otoriterleşme ve şirketleşme kıskacındaki Brezilya'da da üniversite özerkliğine sahip çıkan sesler, sosyal hareketler ve öğrenci hareketini takip ediyor ve selamlıyoruz" dedi.
9 Kasım günü birlikte kaldığı öğrenciyle birlikte gözaltına alınan Cenk Yiğiter'in serbest bırakılmasının ardından söylediği "Bütün bunlar karşısında yılmayacağız, cesaret ve azimle barışı vd umudu büyütmeye devam edeceğiz. Yaşasın umut yaşasın cesaret" sözünü hatırlatarak
"Şimdi sesimizle ısınan bu soğuk meydanı bırakıp duruşmalarımıza giriyoruz" diyerek adliyeye girdiler.