2019'un 8 Mart'ına mutfağımızda yangınla giriyoruz....

Ekonomik krizin, işsizliğin, işten çıkarılmaların acısını en çok biz kadınlar yaşıyoruz.

Aile bütçemiz sarsılmış durumda....

Savaşlarda olduğu gibi ekonomik ve politik kriz dönemlerinde de ilk gözden çıkarılanlar bizler, biz işçi kadınlar, emekçiler oluyor... Yaşamdan kovulmak isteniyoruz....

Kadın cinayetlerine, şiddete maruz kalmamız yetmedi, şimdi de açlıkla terbiye edilmek isteniyoruz. Evin dört duvarına hapsedilmek isteniyoruz.

Bize dayatılanları istemiyoruz... zorbalığı, baskıyı, açlığı, yokluğu, yoksunluğu, işsizliği istemiyoruz. Çocuklarımızın geleceğinin çalınarak yaşamdan kovulmasına sessiz kalmayacağız...

Katliamların, işkencelerin, tecavüzlerin, kadın cinayetlerinin olmadığı bir dünya istiyoruz. İnsanca yaşayabileceğimiz, çocuklarımızın yanaklarının kırmızı elmalar gibi olduğu, ağız dolusu kahkahalarla gülebildiğimiz bir dünya istiyoruz.

Kendi özgürlüklerini kendi ellerine alabilmek için kadınlar, dünyanın bir çok yerinde mücadele ediyor. Dünyayı biz kadınların eylemleri değiştiriyor.

Dünyayı güzelleştiren ve değiştirenleriz. Yeni bir yaşam bizlerin mücadelelerinden doğacaktır.

Tüm bunların bilinciyle bu sene de işçiler, emekçiler, Türk ve kürt kadınları olarak, her ulustan, mezhepten emekçi sınıfın kadınları olarak sokakları eylem alanına çevirelim.

8 Mart dünya emekçi kadınlar gününü yaratan ve yaşatan işçi, emekçi kadınların kararlılığıyla, mutfağımızı yangın yerine çeviren burjuvaziye duyduğumuz kin ve öfkeyi sokaklarda haykıralım.

Kadın, Devrim, Özgürlük şiarıyla 8 Mart günü saat: 19.00'da Galatasaray Meydanında buluşalım.

Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü!

Kadın Devrim Özgürlük!

Özgürlüğümüz Ellerimizde!

Emekçi Kadınlar (EKA)