< < Eşgalini Veremeyen Gizli Tanık İfadesiyle Müebbet+23 Yıl Ceza

Mahkemede eşkalini dahi veremeyen gizli tanık ifadesiyle “örgüt üyesi” olmaktan yargılanan üniversite öğrencisi Baran Barış Korkmaza müebbet (26 yıl) ve 23 yıl ceza verdi. Ailesi ve avukatları, Korkmaz’ın lehine olan hiçbir delili dosyaya dahi almayan, hakkında ifade verdiği kişinin eşgalini dahi veremeyen, suç mahalli olarak geçen bahçeyi farklı bir yer olarak gösteren tanık ifadesiyle ‘suçlu’ bulunarak ceza verilmesi üzerine cezayı İstinaf Mahkemesi’ne taşıdı. Korkmaz ailesi adil bir yargılama için kamuoyunun desteğine ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü son sınıfta öğrenimini sürdürürken Dersim’in Pertek ilçesindeki ailesini ziyarete gitti. Baran Barış Korkmaz (27) burada polislerin komşularının evine yaptığı baskında buldukları bir adet tüp nedeniyle gözaltına alınarak tutuklandı.

"Komşunun Bahçesinde Bulunan Tüp Nedeniyle Tutuklandı"

Mahkemede eşkalini dahi veremeyen gizli tanık ifadesiyle “örgüt üyesi” olmaktan yargılanan üniversite öğrencisi Baran Barış Korkmaza müebbet (26 yıl) ve 23 yıl ceza verdi. Ailesi ve avukatları, Korkmaz’ın lehine olan hiçbir delili dosyaya dahi almayan, hakkında ifade verdiği kişinin eşgalini dahi veremeyen, suç mahalli olarak geçen bahçeyi farklı bir yer olarak gösteren tanık ifadesiyle ‘suçlu’ bulunarak ceza verilmesi üzerine cezayı İstinaf Mahkemesi’ne taşıdı. Korkmaz ailesi adil bir yargılama için kamuoyunun desteğine ihtiyaçları olduğunu belirtti.

 

 

İki Buçuk Yıl Sonra Mübbet + 23 Yıl Ceza

Polislerin “bahçede bulunan bir tüpün bomba hazırlamak için bahçeye getirildiği” iddiasıyla yapılan ihbar üzerine Korkmaz ailesinin komşularının evine baskın düzenlediği , baskın sırasında ev sahii ile birlikte Baran Barış Korkmaz ve 3 kişi gözaltına alındı.

Baskında gözaltına alınan diğer kişiler serbest bırakılırken Korkmaz “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı. Üniversite öğrencisi Korkmaz’a, kendisini ihbar eden ve eşgalini dahi veremeyen bir gizli tanık ifadesi nedeniyle iki buçuk yıl tutuklu kaldıktan sonra ağırlaştırılmış müebbet (26 yıl) ve buna ek olarak 23 yıl ceza verildi. Korkmaz’ın cezasını onaylayan mahkemenin dosyayı Erzurum İstinaf Mahkemesi’ne gönderdiği öğrenildi.

 

Operasyonu Gerçekleştirenler ‘FETÖ Soruşturması’ndan Tutuklu

Baran Barış Korkmaz’ın tutuklanmasına neden olan operasyon sırasında görevli olan asker ve polislerin ise şu anda ‘FETÖ soruşturması’ kapsamında tutuklu oldukları belirtlidi.



Kürt Kimliğinden Dolayı Hedef Haline Getirip Tutukladılar”
Baran Barış Korkmaz’ın kız kardeşi Sema Korkmaz, “O bir karıncayı bile incitmezdi. Kürt kimliğinden dolayı hedef haline getirip tutukladılar. Kardeşimin tek suçu Kürt olmasıdır. Türkiye gençlerini cezaevine atarak ömürlerini çürütüyorlar. Hak etmediği bir cezayı aldı. Devletten adalet istiyorum. Suçsuz yere ceza alan kardeşimin bir an önce tahliye edilerek, hukuksuzluğun giderilmesini itiyorum. Bütün gençlerimiz ya cezaevinde ya da yurtdışına çıkmak zorunda kaldı. Biz adalet istiyoruz” dedi.

 

İstihbaratçı: “Bu Çocuğun Hiçbir Suçu Yok”

Baran Barış tutuklandığı süreçte ona yakın bir koğuşta bulunan bir istihbaratçı cezaevinin revirinde Korkmaz’ı görüp arkasından ‘bu çocuğa da yazık oldu gencecik hiçbir suçu yok olayı biz Tunceli istihbaratıyla birlikte düzenledik’ dediğini aktaran Sema Korkmaz, kardeşinin anneler gününde tutuklandığını aktardı.

 

Babam Türk Kürt Kardeşliği Birlikteliği Olsun İstedi”

Baran, ‘Barış’ ismini Türk Kürt kardeşliği ve birlikteliği için barış olsun diye babasının verdiğini söyleyen Semra Korkmaz, ‘Hem Baran hem Barış olsun dedi ama bizler için öyle olmadı. Şu an gündemde kapatılan DGM karalarının bozulduğunu görüyoruz. Serhat Tugan için adalet yıllar sonra geliyor. FETÖ’cü polisler savcı ve hakimlerin verdiği kararlar bozuluyor, 12 Eylül döneminde kurulan mahkemelerden daha ağır kararlar veriliyor. Baran Barış bunun tek örneği değil. Murat Ergen, İrfan Top gibi böyle yüzlerce genç var. Kumpaslarla içeri alınan gencecik çocuklar ve ailelerinin sesini duyun istiyoruz” dedi.

Siyasi Tutukluların Sesi Olalım Onları Hapishanelerde Unutmayalım!”

Adalet gecikmeden hemen şimdi uygulanması gerektiğini ifade eden Sema Korkmaz, Bu korkunç kararları lütfen duyurun sesimiz, olun sessiz kalmayın. Baran yaşındaki bir üniversite öğrencisi ne yapmış olabilir ki 59 yıl ceza verilir? Ailesi olarak biz bu soruya cevap bulamıyoruz. Lütfen bu soruyu daha çok soralım. Baran ve Baran gibi siyasi tutukluların sesi olalım. Onları hapishanelerde unutmayalım” diyerek kamuoyundan destek istedi.

 

“‘Neden 59 Yıl Ceza Aldı’ Diye Sormanın Tam Zamanı”

Adalet Bakanı ve Cumhurbaşkanı’nın yargı reformundan, ifade özgürlüğünden söz ettiğini hatırlatan Sema Korkmaz “‘Baran Barış Korkmaz neden 59 yıl ceza aldı?’ diye sormanın tam zamanı!.. Özellikle altını çizmek istiyorum: Kardeşimin mezun olmasına sadece 1 ay gibi kısa bir süre vardı ve yaklaşık 3 yıl gibi uzun bir tutukluluk sürecinden sonra ceza kararı verildi. Bu süreçte kardeşimin hem eğitim hakkı hem de özgür yaşam hakkı gasp edildi. Bu süreçte tutuksuz yargılanmış olsaydı şu an çoktan mezun olmuştu. Cumhurbaşkanının ve Adalet Bakanın duyurmuş olduğu yargı paketinde uzun tutukluluk sürelerine ve ifade özgürlüğüne vurgu yapılıyor. Yargı paketinden beklediğimiz kesinlikle af değil af istemek suçlu olduğunu kabul etmektir. Bizim sadece bir talebimiz var o da adil yargılamadır.

 

Korkmaz Lehine Olan Hiçbir Kanıt Dosyaya Dahi Alınmadı”

Kardeşinin olay günü nerede ne yaptığı tanıklarıyla uçak biletiyle ispatlandığını buna rağmen tutuklanıp müebbet+23=59 yıl aldığını aktaran Sema Korkmaz “Üzerine atılı bomba sakladığı iddiasına gelince, bombanın bulunduğu bahçe sahibi göz altına alınıp bırakıldı. Bombanın hazırlandığı iddia edilen pansiyonda müdürünün beyanına göre dışarıdan hiç kimse öğrenci dışında hiç kimse gelip kalamaz. Müdür, ‘Baran Barış Korkmaz burada kalmadı’ demesine ve pansiyonun kamera görüntüleri alınmasına rağmen lehteki bu deliller dosyaya dahil edilmedi” dedi.

 

Eşgal Veremeyen, Bahçeyi Yanlış Tarif Eden Tanık İfadesiyle Suçlu Bulundu"

Baran Barış Korkmaz’ın lehine olan tanıklar, telefon kayıtları, uçak bileti gibi hiçbir kanıtın dikkate alınmadığına dikkat çeken Sema Korkmaz, “Kardeşimin eşgalini bile tarif edemeyen gizli tanığın tutarsız çelişik ifadeleriyle karar verildi. Gizli tanık mahkemede Barının yaşını kilosunu boyunu tamamen yanlış söyledi.Bombanın bulunduğu bahçeyi yanlış tarif etti. Adalet istiyoruz. Bunun takipçisi olacağız. Duyarlı kamuoyundan destek bekliyoruz” dedi.

Sema Korkmaz, avukatlar, İnsan Hakları Derneği ve milletvekilleriyle birlikte konuşu TBMM’ye taşınmaya çalıştıklarını ve kamuoyunun desteğini beklediklerini ifade etti.