Özsüt işçileri 4 gündür maaşları, yemek ücretleri ve işten atılan arkadaşlarının tazminat ve tüm haklarının ödenmesi talebiyle Özsüt Kadıköy  Şubesi önünde eylemde. "Özsüt Sözünü Tut Hakkımızı Öde" diyerek haklarını isteyen işçiler kamuoyuna Özsüt'ten alışveriş yapmamaları çağrısında bulunuyor.

 

İSTANBUL - Özsüt'e bağlı STP Gıda San. ve Tic. A.Ş. adlı firmada çalışan, aylardır hakları gasp edilen ve maaşları ve yemek kartları ödenmeyen işçiler, Özsüt Kadıköy şubesi önündeki eylemi sürdürüyor. Özsüt işçileri 3 gündür "Özsüt sözünü tut hakkımız ver" diyerek bir saatlik eylem yapıyorlardı. Verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle bu gün 17.00'de kadar Özsüt önünde oturma eylemi yapılıyor.

İki hafta önce Özsüt Emaar AVM Şubesi'nde çalışan Umut Marangoz yine bir kaç arkadaşıyla basın açıklaması yapmış ve Özsüt patronlarına seslenerek maaş, yemek ve mesailerini, işten çıkarılan ya da çıkmak zorunda kalan işçilerin de tazminat ve tüm haklarının verilmesini istemişlerdi. Eyleminin ardından H. Umut Marangoz alacaklarının yatırıldığını duyurmuştu.

Diğer çalışanların ve geri kalanların da 11 Temmuz'da ödeneceğinin sözü verildi. Ancak Özsüt patronları verdiği sözü tutmayarak başka hiçbir işçinin alacağını yatırmadı.

İşçiler 3 gündür Özsüt Kadıköy Şubesi önünde bir saatlik eylem yaparak haklarını istyordu. Sürekli olarak Salı, Çarşamba, Cuma diyerek ödemenin ertelenmesi üzerine işçiler bugün akşam saatlerine kadar oturma eylemi yapmaya karar verdi.

Polis, hakkını isteyen işçilere eylemi bitirmelerini söyleyerek "müdahale etmekle" tehdit etti. İşçiler ise "Biz hakkımızı istiyoruz onun için buradayız, alacaklarımız yatırılmadan buradan gitmeyeceğiz" diyerek kararlılıkla eylemi sürdürüyor. İşçiler verilen ödeme sözlerine rağmen bugün işçilerin hesaplarına alacaklarının dörtte biri oranında bir miktarın yatırıldığını belirterek "Bizimle alay mı ediliyor. Biz zaten bu parça parça ödemeler yüzünden mahvolduk, işten çıkmak zorunda kaldık" diyerek isyan etti.

İşçiler "Hergün şubelere kamyonlar dolusu ürün gidiyor, bir kahvaltı 60-70 lira, dükkanlara yüzbinlerce lira kira ödeniyor ama bizim paramız yatırılmıyor. Bir dükkanın kirasını bir ay geç ödeseler hepimizin alacakları ödenir" diyerek sürekli oyalanmalarına tepki gösterdi.

Üç yıl müdür olarak görev yapan Özgür Artık ise "Aylarca hizmet veren bu insanlara finansal kriz gerekçesiyle ödenmiyor. Burada genel müdür maaşı yüzbin lira. Arkadaşlarımızın toplam alacağı 93 bin lira. Bu finansal kriz değil, kapitalist sistemin uygulanması, kar için işçilerin haklarının ödemeyip işletilmesidir. Özsüt işçilerin haklarını gasp ediyor. Özsüt'te yazıklar olsun" dedi.

Özsüt işçileri verilen sözlerin tutulması halinde haklarını alıncaya kadar Özsüt'ün bulunduğu her yere eylemlerini yayacaklarını söylediler.

Çevrenden geçen çok sayıda kişi de kısa sürelerle işçilerin yanında durarak ya da alkışlayarak destek veriyor. İşçiler sosyal medyada #ÖzsütSözünüTut ve #ÖzsütteHakGaspınaSon hashtagleri ile paylaşım yapılarak ve Özsüt'ten alışveriş yapmayarak destek vermeleri çağrısında bulundu. İşçilerin Eylemi sürüyor