"Moralimizi yüksek tutmaya devam ediyoruz

Burada hiç kimse korkuya kapılmış değil"

Marulanda'nın Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri- Halk Ordusu(FARC-EP)'nin son komutanı Alfonso Cano, 4 Kasım 2011'de, yaralı olarak yakalandıktan sonra ABD'nin talimatları doğrultusunda, Juan Manuel Santos'un emriyle katledilmişti.

Barış hainlerinin ittifakında, şovu, Yari ve Colon Tiyatrosu'nda sadece alkışların duyulacağı şekilde organize ettiler. İstihbaratın ve ateşin tüm gücüne başvurarak, hatta seçtikleri kalemle bile, mücadele etmek için nedenleri, ilkelerimizi ve kahramanlarımızı kolektif hafızadan silmeyi sürdürmek istediler.

Ne Yurtseverler Birliği, Kolombiya Komünist Partisi ve sendikalara karşı soykırım ne de anlaşmaya güvenerek silahlarını teslim eden savaşçıların imha edilmesi ne de gerillaların ve komutanların katledilmesi, ne de Cauca'daki Jorge Briceno, Caliche veya Catatumbo'daki Rogeilo Benavides gibi halk önderlerine seçilerek yapılmış suikast... Yalnızca ve yalnızca mücadeleyle başarılabilecek olan yeni bir anavatan düşüncesini bizden almak için yaptıkları girişimler...        

Ne Che'nin, Allende'nin ya da Victor Jara'nın ya da Carlos Pizarro'nun ya da Raul Reyes'in ve yahut Alfanso Cano'nun katledilmesi ve hatta mahkemelerin hakkımızda vereceği kararlar, bizim sesimizi kesemeyecek. Bizim sevgili Mono Jojoy'un her zaman söylediği gibi: "Biz kazanmak için dünyaya geldik yenilmek için değil". BİRLEŞEN BİZ KAZANACAĞIZ!

Mücadele sürüyor. Catatumbo ve Magdalena Medio'nun militanları hatıralara ve unutulmaz komutanımız Alfonso Cano'nun örneğine saygı duyuyorlar. O bizim Bolivarcı rehberimiz olacak.

4 Kasım 2019

Danilo Garcia Komutanlığı

FARC-EP, İkinci Marquetalia/Başkaldırı

Not: Greg Butterfield'in Redstaroverdonbass sitesinde 4 Kasım'da yayınlanan çevirisinden çevrilmiştir.

Çeviri Kolektifi