Kadıköy’de tezgahına zabıtalarca el konulan seyyar simitçi Kadıköy Belediyesi’nin camından atlayarak intihar etmek istedi.

İSTANBUL- Kadıköy Belediyesi zabıtaları denetim yaparken pek çok seyyar satıcının tezgahlarına el koydu. Tezgahına el konulan ve soyadını öğrenemediğimiz İbrahim isimli seyyar simit satıcısı Kadıköy Belelediyesi binasına gelerek 5. kat penceresine çıkıp inhitar girişiminde bulundu.

Simit satıcısı İbrahim, belediye binasının 5. kat penceresinin kenarına çıkarak, tezgahına el konulmasını protesto etti ve tezgahı verilmezse kendisini aşağıya atacağını söyledi.

Tek geçim kaynağının simit satmak olduğunu söyleyen simit satıcısı İbrahim, “Tezgahım olmazsa ben nasıl iş yapayım, evime nasıl ekmek götüreyim” diyerek zabıtaların simit tezgahına el koymasına isyan etti.

Çevreden olayı görenler ise zabıtaların seyyar satıcıların tezgahlarına el koymasına tepki gösterdi. Sigortasız işçi çalıştıran, kaçak üretim yapan, kurallara uymayarak üretim ve satış yapan yüzlerce işletme var. Bu insanlar başka geçim kaynağı olmadığı için bu işi yapıyor. Bu üç kuruş ekmek parası kazanmanın derdindeki seyyar satıcıların tek sermayesine de el koyuyorlar. Gidip bir de büyük işletmeleri denetlesinler bakalım” diyerek tepki gösterdi.

Çok sayıda polis, zabıta ekibi, ambulans ve itfaiyenin geldiği Kadıköy Belediyesi önünde uzun ikna çabaları sonucunda simit satıcısı İbrahim intihar girişiminden vazgeçirilerek aşağı inmeye ikna edildi.