Yaşamını yitiren Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Prof. Dr. Haluk Savaş bugün Adana'da son yolculuğuna uğurlandı.

Prof. Dr. Haluk Savaş, Türkiye’de en çok yayını olan birkaç psikiyatri profesöründen biri olarak biliniyor.

Dünya çapında başarıları ile tanınan ve pek çok kitabına, makalesine atıf yapılan Savaş’ın cezaevinde olduğu süreçte de yayınlarına atıflar yapıldığı biliniyor.

Savaş, 2000 yılından ihraç edildiği 2016 yılına kadar Gaziantep Üniversitesi’nde profesör olarak çalışmıştı.

  "Ceberrut Devletle mi Azraille mi Uğraşmak Zor" 

Kanser tedavisi gören Prof. Dr. Savaş, yargılandığı davadan beraat etmesine rağmen tedavisi için yurtdışına gitme talebi reddedilmişti. Savaş, kanser tedavisi için yurtdışına çıkamadığını Twitter hesabından

"KHK bizi yurt içinde ölmeye mahkum ediyor diyerek duyurmuştu. Savaş, "Sağ kalırsam, önce CİMER'e, başarılı olamazsam idari mahkemeye, başarılı olamazsam bölge idare mahkemesine, başarılı olamazsam Danıştay'a, başarılı olamazsam, AYM'ye, başarılı olamazsam AİHM'e başvuracağım. TR'de ceberrut devletle uğraşmak mı daha zor yoksa azraille mi bilemedim?" demişti. Savaş, başlattığı mücadele ve kampanya sonucunda pasaportunu almasının ardından tedavisi için yurtdışına çıkmıştı.

 

  "Meriç'te Boğularak  Değil Burada Bağırarak Öleceğim"

KHK ile ihraç edilen yüzbinlerce emekçinin  sesi, mücadelede moral kaynağı olan Savaş, tedavi için yurtdışına çıkması engellendiğinde bir röportajda  “Ben Meriç Nehri’nden kaçmaya çalışmam, orada  botlarla geçerken boğularak ölmem… Burası benim vatanım. Sınırlarından geçmeye çalışırken ölmeyeceğim, burada içinde öleceğim. Eğer bana yurt dışında tedavi hakkı tanınmaz ise burada bağıra bağıra öleceğim ve herkes bu zulmü kimin yaptığını bilecek. Gerçek hikmet-i hükümet taşıyan devletlere düşen halklarını anlamak, onların acılarına çözümler üretmektir. Ben Türkiye Cumhuriyeti devletinin henüz bu niteliklere haiz olduğunu düşünmüyorum sözleriyle tüm mücadele veren kesimlerin düşüncelerini de ifade etmişti.

 

Hastaneden Zafer İşaretli Mesaj

Ulaşabildiği her KHK'lıya giderek, arayarak moral destek veren KHK'lıların "Haluk Hocası" hastaneye yattığında  çektiği videoyla ve zafer işaretli fotoğrafıyla da KHK'lı emekçilere moral destek mücadeleye devam" mesajı vermeyi ihmal etmemişti.

Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Haluk Savaş, uzun süredir mücadele ettiği kansere  dün yenik düştü. Savaş, rahatsızlığının artması üzerine yaklaşık 1 aydır  Adana Başkent Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu.

KHK TV’nin kurulmasında da öncü olan Haluk Savaş, bugün Adana Kabasakal Mezarlığı’nda yüzlerce KHK'lı tarafından  son yolculuğuna uğurlandı.

KHK'lılar Haluk Savaş'ı memleketi Adana'da toprağa verirken binlerce KHK'lı da sosyal medya üzerinden yüzbinlerce paylaşımla  "Haluk Hoca"ya sevgi ve saygılarını onu kaybetmenin acısını  ifade etti.

 

  "Gönül Toprağımıza Gömüldü"

"Haluk hoca onun varlığını öğrenen her insanın yüreğine dokunabilmiş, ulaştığı her insana moral, umut, cesaret vermiş, değer katmış nadir insanlardandı..."  

"Bilim dünyası çok değerli bir insanını kaybetti.  Haluk Hoca, binlerce KHK'lının sesi, umut, cesaret ve mücadele azminin kaynağı oldu."  

"Ben Terörist Değilim' dedi. Şerefiyle yaşadı, şerefiyle öldü. Binlerce KHK'lının gönül toprağına gömüldü...Haluk Savaşı Unutmayacağız!"

"Ceketimizi yağmurlara astığımızdan beri Tehlikeli şiir okur Dünya'ya sataşırız. KHK'lar ve Ohal zulmünün son şehidi Haluk Savaş'ı Unutmayacağız"

"Biz KHK'lılar seni cesaretinle, onurunla, duruşunla ve mücadelenle Hatırlayacak, Hatırlatacağız ve Yaşatacağız!

Sözümüz söz... Şimdi milyonlar tek bir ağızdan seni haykırıyor.

Haluk Savaşı Unutmayacağız!"