< “Ya Bu Ülkeden Gideceksiniz Ya Da Sizi Öldüreceğiz"

Daha dün haberini yazmıştık... Sadece Suriyeli oldukları için İstanbul’da kurşunlanarak öldürülen gencin hikayesini. Şimdi de benzer bir haber Hatay’dan geliyor.

27 Temmuz akşamı 17 yaşındaki Suriyeli öğrenci Enes Hassani 10-15 kişilik grup tarafından bayılana kadar dövüldü. Enes o günden bu yana hastanede yatıyor.

Enes 5 arkadaşı ile Kırıkhan’da hazırlık kursundan çıkışta, 10-15 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. “Nerelisin” sorusuna gençlerden biri “Suriyeli’yim” deyince diğerleri “Neden söylüyorsun, şimdi bizi dövecekler” diye kaçmaya yelteniyorlar.

Ve gençler “Ya bu ülkeden gideceksiniz ya da sizi öldüreceğiz” diye bıçakla tehdit ediliyorlar. Kaçmaya çalışan gençlerden Mufevvad Alibrahim, fazla kilosu nedeniyle koşamayınca Enes Hassani ona yardım etmek için geri döndü, ancak başına aldığı darbelerle bayıldı. Muveffad da kemerle boğulmaya çalışıldı... olayı gören 70 yaşlarında bir kadın iki çocuğu grubun elinden kurtardı.

Enes’in son beyin filmi 10 Ağustos Pazartesi günü çekildi. Beyin kanaması devam ediyor ve kafa kemiğinde kırık var. raporun detaylarına girmeyelim, ama tüm bulgular çocuğun hayati tehlikesini gösteriyor.

Olayı hatırlamıyor Enes ve “Bazen başım dönüyor” diyor. Makine mühendisi olmak istiyor ve nes, yabancı öğrenciler sınavı için kursa gidiyordu.

Enes hastaneye yattığından beri ağabeyi de hep hastanede, çalışamıyor ve mecburen borçlanıyor. Abi Ahmed’in tek istediği, saldırganların yakalanarak cezalandırılmaları. Ve soruyor, “Enes’in hayali mühendis olmak. Bir çocuğa bu kadar mı vurulur? Savaştan kaçıp geldik, burada da vurulduk. Adalet istiyoruz.”