“Bizler Yalnız Değiliz”

İzmir İşçi Temsilcileri Konseyi ve Emeğin Gücü 29 Ağustos Cumartesi günü saat 18:00’de Çiğli Vodafone Şubesi önünde işten atılan Tempo Çağrı Merkezi çalışanlarına destek olmak amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Eylemde sık sık “İşçiler En Öne Komitelere”, “İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek”, “Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz”, “Ya Bir Yol Bulacağız, Ya Bir Yol Açacağız” sloganları atıldı.

Eylemde okunan basın metninde işçilerin İş Kanumu 25/2. maddesinden işten atıldığı, bu maddenin yüz kızartıcı suçlar olduğu ve işçilerin bütün haklarının gasp edilmesine neden olduğu, sermayedarların bu maddeyi hiçbir kanıt göstermeden işçilere karşı kullandığı belirtildi.

“Vodafone, Digitürk, beIN Sports müşteri temsilcisi bu çağrı merkezi çalışanlarına müşterilerine yapması gereken anketi şirketin ‘imajını’ yükseltmek için doldurtturuyor. İtiraz eden, bunu teşhir eden işçiler ‘yüz kızartıcı suç’ işlemiş oluyor. Vodafone, Digitürk, beIN Sports’u uyarıyoruz. Bu işçi düşmanlarının, emek hırsızlarının suçlarına ortak olmayın. Her şubenizi eylem alanına çeviririz.” denilen açıklamada patronun işçileri koronavirüs ile tehdit ettiği “Tek falsosunda kafasını kopartırım, kimse umrumda değil, ölmedikçe hatta girecekler” biçiminde söylemleri olduğu belirtildi.

Açıklama “Dostlar, kardeşler, işçi arkadaşlar! Bizler yalnız değiliz. Çünkü komitelerimiz var. Patronlar örgütlü, işçinin canını hiçe sayan, bize saldıran herkes örgütlü! Biz de komitelerimizle, konseylerimizle, gücümüzle her yerde karşınıza çıkacağız. Bizim çocuklarımızın hayatı ve geleceği için kaygılanmaktan gözümüze uyku girmiyorsa, sizin de girmeyecek. Bizler başta Diyarbakır İTK/Emeğin Gücü olmak üzere, İstanbul ve İzmir’deki İTK ve Emeğin Gücü işçileri olarak işçi sınıfının her bir üyesinin yanında olduğumuzu, işçi arkadaşlarımızı saldırılar karşısında yalnız bırakmayacağımızı dosta düşmana ilan ediyoruz. Tempo çalışanları bugün şu anda İstanbul’daki Tempo’nun merkezi olan Şişli’de açıklama yapıyorlar. Herkesi Batman Tempo Çağrı Merkezi’nde işten atılan işçileri desteklemeye, seslerine ses olmaya çağırıyoruz. Arkadaşlarımızın haklarını verin! Tempo İşçisi Yalnız Değildir” sözleriyle sona erdi.