Baldur’da Grev Gözaltılarla Başladı

Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde sonuç alamayan, patronun sendika düşmanlığı ve uzlaşmaz tavrı ile karşılaşan Birleşik Metal İş Sendikası, Baldur Süspansiyon Fabrikası’nda greve başladı.

15 Aralık günü yapılan oylamada işçiler "Grev" kararı almış ve 22 Aralık günü de grev kararını asmışlardı. "İşten çıkarılan üyelerimizin işbaşı yapması, işçilerin sendika ve toplu iş sözleşmesi hakkının tanınması için” saat 10.00’da greve başlayacaklarını duyurmuştu Birleşik Metal İş Sendikası.

Sabahın ilk saatlerinde Gebze Çayırova Şekerpınar Organize Sanayi Bölgesindeki Baldur Süspansiyon Fabrikası önünde toplanarak greve hazırlanan işçiler, grevlerini kırmak için patronun dışarıdan işçi getirdiğini gördü.

Sabah saat 04.00 civarında dışarıdan 15 kişilik bir ekibi fabrikaya sokarak çalıştırmak isteyen patronlara tepki gösteren işçilere karşı da fabrikaya polis çağrıldı. Ve Erkan Kaya, Serkan Yolcu, Soner Aygün adlı üç işçi ve Birleşik Metal-İş Gebze 2 Nolu Şube Başkanı Necmettin Aydın gelen polislerce gözaltına alındı.