Aliağa Belediyesi’nde işten çıkarılan işçilerin eylemleri sürerken bu kez de Tüm Bel Sen üyesi 4 memurun Çankırı’ya sürüldüğü haberi geldi.

İZMİR- İşçi çıkarmalarla gündeme gelen Aliağa Belediyesi’nde DİSK’e bağlı işçilerin eylemleri sürerken bu kez de Tüm Bel Sen üyesi 4 memurun Çankırı’ya sürüldüğü bildirildi.

İzmir’in Aliağa ilçesinde 31 Mart yeril seçimlerinin hemen ardından çoğunluğu DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası üyesi olan 179 işçi işten çıkarılmıştı. Belediye işçilerinin eylemleri devam ederken, Aliağa Belediyesi’nde çalışan Tüm Bel Sen üyesi 4 memurun Çankırı’ya sürgün edildiği belirtildi.

Tüm Bel Sen’in yaptığı açıklamaya göre Aliağa Belediyesi’nde Çevre MühendisiCihan Malhatun, Sosyal Çalışmacı o Zeki Küçükakyüz, Sağlık Memuru Kenan Taşkın ve Şef Barış Emiral Çankırı’ya sürüldüler.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfedarasyonu’na (KESK) bağlı Tüm Belediye ve Yerel Hizmetler Çalışanları Sendikası (Tüm Bel Sen) tarafından sürgünlere ilişkin yaılan açıklamada yaşananların faşizan bir saldırı olduğu ifade edildi.

Sendika olarak böylesi aleni yaşanan saldırıya karşı duyarsız kalmayacaklarını, hukuksal alanda yapılacakların yanında bu faşizan saldırıyı her landa teşhir edeceklerini belirti.