TBMM önünde bir işçi 'Açım, çocuklarım aç' diye bağırıp üzerine benzin dökerek kendisini yakmaya çalıştı... Polis tarafından gözaltına alınan kişi hakkında yasadışı eylem yapmaktan işlem yapılacağı bildirildi...

ANKARA - İşsizlik ve yoksulluk insanları isyan ettiriyor. Her gün daha fazla işsizliğe ve yoksulluğa, açlığa mahkum edilen örgütsüz emekçiler çözüm üretemeyince ailesinin geçimini sağlayamamanın, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamanın yükü altında eziliyor ve intihar ediyor, kendini yakıyor.

Ankara’da "Açım, çocuklarım aç" diyen bir işçi Meclis'in Çankaya kapısında kendisini yakma girişiminde bulundu.

Meclis'in Çankaya Kapısı'nda 35 yaşlarındaki işçi, "Açım, çocuklarım aç" diyerek kendisini yakma girişiminde bulundu. Kapıda bulunan polisler üzerine benzin dökerek kendini yakmak isteyen kişiyi engelledi.

TBMM Koruma Daire Başkanlığı intihar girişiminde bulunan kişiyi gözaltına aldı. Hatay'dan geldiği öğrenilen işçinin bipolar bozukluğu olduğu iddia edilirken, Hatay'a geri gönderildiği belirtildi.

Dün de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP Grup Toplantısı'nda konuştuğu esnada bir kişi, "Sayın Cumhurbaşkanım 15 Temmuz'a katıldım diye beni işimden gücümden ettiler. Çoluğum çocuğum aç. Bana yardım edin. Mahkeme kararını tanıyın" demiş fakat salondan dışarı çıkarılmıştı.

Bir kaç gün önce de Hatay Valiliği önünde Adem Yarıcı "Çocuklarım aç" diyerek kendisini yakmış ve hastaneye götürülürken hayatını kaybetmişti.

S.KALELİ