HBDH Milisleri yazılı bir açıklama yaparak 1 Eylül günü Marmaris ilçesinde Naughty Obsesiord isimli lüks yatın denize açıldığı esnada “özel bir teknik” kullanılarak imha edildiğini duyurdu, “Sahil güvenliğin ve helikopterlerin seferber edilmesine rağmen yat tamamen yanarak sulara gömülmüştür” dedi.

Açıklamada ayrıca HBDH Milislerinin 21 Ağustos 2019 günü İstanbul Bahçelievler Kocasinan Bulvarında yer alan Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çekici kamyoneti de ateşe verdiği de söylendi.

HBDH Milisleri, bir diğer açıklamayla da “6 Eylül 2019 günü İstanbul Pendik' de bulunan polyester fabrikası ve yine aynı gün İstanbul Sultanbeyli' de bulunan 2000 m²lik alanda üretim yapan yatak fabrikasının sabotaj eylemleri sonucu yanarak küle döndüğü” bildirildi.

HBDH Milisleri ayrıca, “Son günlerde adını kamuoyuna duyuran bazı oluşumların bizzat gerçekleştirdiğimiz eylemlere gölge düşürücü biçimde, emek verdiğimiz eylemlerimizi ‘üstlenici’ açıklamalar yaptığı görülmüştür. Ne amaçla bu yönteme başvurduklarını bilmemekle birlikte bu yöntemin faşizme karşı mücadelede ezilenlerin cephesine kazanç sağlamayacağını belirtmek isteriz” dedi.

HBDH Yürütme Komitesi de, 30 Ağustos günü yaptığı bir açıklama ile 1 Temmuz ile 12 Ağustos arasında gerçekleşen 20 dolayında eylemi üstlenmiş; faşizmi ayakta tutan tüm dayanakları hedef alacakları uyarısında bulunmuştu.

“Yapılması gereken faşizme karşı mücadeleyi büyütmek ve keskin kılmaktır. Faşizme karşı mücadele topyekûn olmalıdır. Bu faşist iktidara karşı olan herkes mücadeleye en aktif katılmalıdır. Her türlü açık ya da kapalı, dar ya da geniş örgütlenme ve ifade araçları kullanılarak mücadeleyi yaygınlaştırmalıyız. Tam da AKP-MHP faşizminin sıkıştığı, içte ve dışta siyasi ve ekonomik kriz yaşadığı koşullarda hiç durmadan mücadele ve direnişi büyütmek gerekmektedir. Yapılması gereken faşizmin üstüne üstüne gitmektir.

T.C faşist devleti yıkılmaya, yenilmeye mahkumdur. Tüm belirtiler ve gelişmeler bunu işaret etmektedir. Rejim, psikolojik savaş yöntemiyle kendini güçlü göstermeye, özel savaş medyasını ve iktidar nimetlerini kullanarak yenilgi ve krizini örtbas etmeye çalışmaktadır.”