“Herkesi Greve Destek Olmaya Çağırıyoruz”

İstanbul Emek Barış Demokrasi Güçleri, Birleşik Metal İş Sendikası’nın 5 Şubat’ta gideceği greve destek verdiklerini açıklamak için Kadıköy'de bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını Kamber Saygılı okuyarak, “kötü koşullarda, iş cinayetleriyle burun buruna, tatil izin nedir bilmeden, emekliliği düşünemeden çalışıyoruz. Hakkını arayan işten atılıyor. Bizi işsizlikle tehdit ediyorlar, sefalete boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Saygılı, “patronlar yine dayatma ve tehditlerle geldiler insanca bir yaşam isteyenlere karşı, grev yasaklamasına keyfi uygulamalara güvendiler. Sefalet koşullarına karşı çıkıyor işçiler ve patronların tüm baskılarına rağmen üretimden gelen gücünü kullanacaklar. 41 fabrikadaki 10 bin işçiyi kapsayan bu grev, 130 bin metal işçisini ve ardından çığ gibi bütün sanayi işçilerini etkileyecek. Birleşik Metal İş üyesi işçilerin aldığı grev kararını yürekten destekliyor, bütün işçileri emeğiyle geçinen herkesi metal işçilerinin grevine destek olmaya çağırıyoruz” dedi.

İstanbul Tabip Odası’ndan Doktor Nazmi Algan hükümete seslenerek, grevi yasaklama yoluna girmemeleri yönünde uyarıda bulundu.

Basın açıklaması sloganlarla sona erdi.