İzocam İşçileri TİS'de Anlaşmazsa Cuma Günü Greve Çıkacak

Kristal-İş Genel Merkezi İzocam’da toplusözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı alındığını duyurdu. İzocam işçileri  18 Ocak’ta greve çıkacak.

Kristal-İş Sendikası Genel Merkezi İzocam yönetimiyle yapılan görüşmelerden olumlu bir sonuç alınamadığını bu nedenle grev kararı alındığını ve 18 Ocak’ta greve çıkacaklarını duyurdu. Kristal-İş Genel Merkezi toplu iş sözleşmesi görüşmelerine 9 Ağustos 2018 tarihinde başlamıştı.

Sendikan toplu iş sözleşmesi görüşmelerine bir önceki İzocam yönetiminin uyuşmazlıkları ve mahkemelerin aldığı tutarsız kararlar nedeniyle dört yılı aşkın bir zaman sonra başlayabildi. Bu süre zarfında üç işçi işten çıkartılmış ve  işçi ise Tarsus’ta iş cinayetinde sonucunda hayatını kaybetmişti.

İzocam yönetimi, sendikanın örgütlenmesi sırasında öncü konumunda olan ve işten çıkarılan işçinin işe iadesi konusunda olumsuz tavrını sürdürerek işçinin işe iadesinin mümkün olmadığını belirtmişti.

Sendika ile İzocam yönetimi arasındaki görüşmelerden olumlu bir sonuç alınamazsa 18 Ocak 2019 Cuma günü İzocam’a bağlı Dilovası ve Tarsus tesislerinde greve çıkılacak.

Sendika tarafından yapılan açıklamada, görüşmeler sırasında taraflar idari maddeler konusunda makul bir süre içinde uzlaşıldığı, fakat sıra ücrete gelince, asgari ücrete mahkum edilmiş olan ve ağırlıklı olarak 10-15 yıllık kıdeme sahip olan işçilerin önüne önce şirketin yeterince kârlı olmadığı sonrasında da patlak veren ekonomik kriz çıkarıldığı, İzocam tarafından sendikaya resmi olarak yapılmış olan ücret zammı teklifinin de birkaç gün sonra geri çekildiği belirtildi.

Sendikalaşma sürecinde işten atılan işçilerin geri alınması talebinin de kabul edilmediği belirtilen açıklamada, “2014 yılından bu yana gelen bu süreçte ve 2018 Temmuz ayından bu yana yapılan görüşmelerde yukarıda saydığımız sebeplerle ücret ve ücrete bağlı maddeler konusunda anlaşma sağlanamamıştır. Bu sebeplerle, tüm İzocam işçilerinin görüşü alınarak, 18 Ocak 2019 günü İzocam’a bağlı Dilovası ve Tarsus tesislerinde greve çıkma kararı alınmıştır” denildi.