< Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi ve Korumaları Sendika Temsilcilerine Silah Çekti, Darp Etti

Ataşehir Belediyesi’nde örgütlü bulunan Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube yöneticileri ve üyeleri belediye binasında bildiri dağıtımı yaparak üyeleriyle görüşürken Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve korumalarının saldırısına uğradı. Sendika yöneticileri ve işçilere silah çeken korumalarından biri silah çekerken sendika temsilcilerinden birinin de yüzüne yumruk atıldı.

İSTANBUL – Ataşehir Belediyesi’nde örgütlü bulunan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube yöneticileri, işyeri temsilcileri ve üyeleri bugün görev yerleri değiştirilmek istenen üyelerinin bu görev değişikliğinin hukuka aykırı olduğunu ifade eden bir bildiriyi dağıtarak üyeleriyle görüştükleri sırada Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve korumalarının saldırısına uğradı.

Ataşehir Belediyesi’nde büro hizmetlerinde çalışan aralarında kadınların da bulunduğu sendika üyesi işçilerin bazılarının görev yerlerinin değiştirilerek park bahçe gibi dış hizmetlere verilmesi üzerine bir bildiri çıkaran Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube yöneticileri ve işyeri temsilcileri bu hukuksuzluğa karşı sesssiz kalmamaları için üyeleriyle görüşerek bildirileri dağıtmak üzere Ataşehir Belediye binasında çalışma yaptı. Sendika temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 42 işçinin göre yerinin hukuka aykırı olarak değiştirildiği belirtildi. 

Genel İş Sendikası yönetici ve temsilcileri üyeleriyle görüşerek bildiriyi verirken Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve korumalarının tehditleri ve saldırısıyla karşılaştı. Sendika yöneticileri, işyeri temsilcilerine saldıran korumalardan birinin silah çekerek ağzına mermi sürdüğü, bir korumanın da sendika işyeri temsilcilerinden birinin yüzüne yumruk attığı belirtildi. İşyeri temsilcilerine ağır küfürlerde bulunan Battal İlgezdi ve korumalarının saldırısına karşılık işçiler ve sendika temsilcileri saldırıyı protesto ederek sloganlar atmaya ve saldırıyı teşhir etmeye başladı.

Saldırı sırasında ciddi arbebede yaşandığını belirten sendika temsilcilerinin protesto sloganları attığı görüntüler paylaşıldı.

Paylaşılan videoda saldırının hemen ardından Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve korumalarının saldırısına ilişkin Ahmet Arıkan’ın konuşması yer alıyor. Videoda “Sendika üyesi arkadaşlarımızın görev yerlerinin değiştirilmesi yasaya aykırı ve hukuksuzdur, buna karşı mücadele etmek ve arkadaşlarımızın görevlerine iadesine ilişkin sendikal çalışma kapsamında bildirilerimizi dağıtırken saldırıya uğradık. Bu faşistçe bir saldırıdır. Anayasal ve yasal haklarımıza ve bütün belediye işçilerine yönelik bir saldırıdır” deniliyor. İşçiler ve sendika temsilcileri “İşçiye uzanan eller kırılsın”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Sendika Haktır Engellenemez” sloganları atarak saldırıyı protesto ediyorlar.

İşçilerin ve sendika temsilcilerinin sloganlarla saldırıyı protesto etmeleri üzerine İlgezdi ve korumalarının aşağıya inerek binadan ayrıldığı belirtilirken, işçiler ve sendika temsilcileri de bina önünde saldırıyı teşhir ederek bekleyişlerine devam ediyor.

Saldırıya ilişkin telefonla bilgi aldığmız Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Arıkan gazetemize yaşadıkları saldırıya ilişkin şunları aktardı:

“Ataşehirde yaklaşık on gündür kadrolu şirket personeli arkadaşlarımızın ve işyeri temsilcisi arkadaşlarımızın görev yerleri yasalara aykırı şekilde değiştiriliyor. Biz buna ilişkin başkanve başkan yardımcılarıyla görüşmeler yaparak bunun hukuksuzca olduğunu arkadaşlarımızın görev yerlerinin değiştirilemeyeceğini söyledik. Fakat bize ‘Gidin şikayette bulunun, karakola, mahkemeye başvurun ve hukuki süreç başlatın’ denildi. Biz de bunun kabul edemeyeceğimizi ve sendikal çalışma kapsamında gerekli girişimlerde bulunacağımızı söyledik. Buna ilişkin dilekçeler de verdik fakat sonuç alamadık. Dün Kadıköy Belediyesi’nde TİS imza töreninin ardından Kartal, Kadıköy ve Ataşehir Temsilciler Kurulu toplantımızda bu hukuksuz görev yeri değişikliğine ilişkin bir el broşürü hazırladık. Bugün de 65-70 kişiden oluşan üç belediyeden sendika temsilcisi arkadaşlarımızla Ataşehir Belediye binasında bildiri dağıtımı yapmaya başladık. Binanın sekizinci katındaki temsilcilik odasından başlayarak üyelerimiz ve belediye çalışanlarına konuyu anlatarak broşürümüzü vermeye başladık. Biz üçüncü katta dağıtıma devam ederken Battal İlgezdi’nin geldiği söylendi. Ben de kendisiyle görüşmeye gittiğimde sendika temsilcisi arkadaşlarla tartışmakta olduklarını gördüm. ‘Başkan sakin olun, biz burada yetkili bir sendikayız ve sendikal faaliyet kapsamında görev yeri değiştirilen arkadaşlarımıza ilişkin bir çalışma yapıyoruz. Bu yasal sendikal bir çalışma’ dedim. Fakat kendisi ‘Burada çalışma falan yapamazsınız. Siz kimsiniz, buna ben izin vermem, defolun gidin!” gibi cümleler sarf etmeye başladı. Biz sakinleştirmeye çalışsak da konuşmanın seyri sertleşti ve ağır hakaret ve küfür içeren konuşmalara bağırmaya dönüştü. Beni de iterek “Defolun gidin buradan” dedi. Korumaların da üzerimize gelmesiyle ciddi bir arbede yaşandı. Bir koruması silah çekerken bir başka koruması da temsilci arkadaşlarımızdan birinin yüzüne yumruk atarak darp etti. Bizim sakinleştirici tututumuz olmasa çok ciddi ve üzücü bir olaya dönüşebilirdi. Temsilci arkadaşlarımızla olabildiğince ortamı sakinleştiren bir tutumla tartışmanın bitmesi yönünde çabaladık. Yüzüne yumruk atılan arkadaşımız için darp raporu alıp suç duyurusunda bulunacağız. Biz konuya ilişkin DİSK Genel Başkanı ve Genel İş Sendikası Genel Başkanı olmak üzere yönetimleri de bilgilendirdik. Bina önünde temsilci arkadaşlarımızla bekleyişimiz sürüyor. Çünkü şu andan itibaren belediye başkanını ve korumalarının temsilci arkadaşlarımıza yönelik tutumu konusunda endişelerimiz var. Fakat biz anayasal ve yasal hakkımız olan sendikal faaliyetlerimizi sürdürmeye ve arkadaşlarımızla bu alandaki mücadelemizi yürütmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Saldırının ardından sendika tarafından yapılan açıklamada: Kendilerine saldıran korumaların maaşlarını işçiler sayesinde aldıkkları ifade ederek, işçilerin en büyük silahının ise örgütlülüğü olduğu ve mücadeleyi sürdürüecekleri belirtildi.

Sendikanın saldırıya ilişkin açıklaması şöyle:

 

“SINIF YOLDAŞLARIMIZ BİZLER SİZ İŞÇİ LERİN SEÇTİĞİ TEMSİLCİLER VE YÖNETİCİLERİZ..
SİZLERE GERÇEKLERİ ANLATMAK GİBİ BİR
SORUMLULUGUMUZ VAR.

BU GÜN ATAŞEHİR BELEDİYESİNDE AŞAGIDAKİ YAZILI OLAN BİLDİRİYİ DAĞITIYORDUK.
2 HAFTA ÖNCE YASAYA AYKIRI OLDUĞU HALDE YER DEĞİŞİKLİĞİ YAPILAN ARKADAŞLARIMIZA KARŞI KEYFİ UYGULAMA YÖNELİK UYARI YAPILIYORDU..Kİ

BELEDİYE BAŞKANI BATTAL İLGEZDİ KORUMA ORDUSUYLA KİM BU BİLDİRİLERİ DAGITANLAR ATIN BUNLARI DIŞARI DİYEREK KUFÜRLERLE TEMSİLCİ ARKADAŞLARIMIZI DARP ETTİLER
YASAYI HATIRLATTIĞIMIZDA BİR TEMSİLCİ ARKADAŞIMIZIN SURATINA YUMRUK ATTI KORUMASI
SİLAHIN AĞZINA VERDİ HEPİMİZE KÜFÜRLÜ TEHDİT EDEREK AŞAĞI İNDİ .

BİZLER DİYORUZ Kİ BU GÜN BEKÇİ KÖPEKLİĞİ YAPANLAR.
ALDIKLARI MAAŞI BELEDİYE EMEKÇİLERİ SAYESİNDE ALDIKLARINI UNUTMAMALIDIR.
İŞÇİNİN SİLAHI ÖRGÜTLÜLÜGÜDÜR.

BU MAFYA VARİ DURUMLARA SINIFIN CEVABI MUTLAKA OLACAKTIR.

İŞÇİYE UZANAN ELLER KIRILSIN!
FAŞİZME KARŞI OMUZ OMUZA!”