Sinan Cemgil, Alpaslan Özdoğan, Kadir Manga’yı anmak için ölümsüzleştikleri 31 Mayıs günü Devrimci Öğrenci Birliği ve Mücadele Birliği, Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı’nda Sinan’ın başucunda bir araya geldiler.

48 yıl önce “Denizlerin idamını engelleyeceğiz” diyerek, Kürecik Amerikan radar üssünü basmak için yola çıkan Sinan Cemgil, Alpaslan Özdoğan ve Kadir Manga Nurhak dağlarında ihbar sonucu jandarma ile girdikleri çatışmada ölümsüzleşmişlerdi.

Saat 11.00 de başlayan yürüyüşte “Sinan Yoldaş Yaşıyor, Leninistler Savaşıyor”, “Sinanların Yolunda DÖB Saflarına”, “Sinanlara Sözümüz Devrim Olacak” sloganları atılarak, ajitasyon konuşmaları yapılarak mezar başına ulaşıldı.

Burada önce tüm devrim savaşçıları için saygı duruşu yapıldı. Ardından Devrimci Öğrenci Birliği bir konuşma yaparak “...Ekonomik ve politik krizi derinlemesine hisseden sermaye sınıfı ve faşist devlet gençlerin, kadınların, Kürt halkının, işçi sınıfının devrime yürüyüşünü durduramayacak. Gençlik Deniz olmaya, Sinan olmaya devam edecek. Şimdi Nurhak savaşçılarının açtığı yoldan devrime yürüme zamanı!” diyerek bir konuşma yaptı.

Mücadele Birliği Platformu adına yapılan konuşmada ise “yoldaşların başlattığını biz zafere taşıyacağız. Onlar bu yola çıkarlarken o kadar kişi ile devrimi başaramayacaklarını biliyorlardı” denildi.

Mezarbaşı anması, Ahmet Arif’in 33 Kurşun şiiri, Nurhak Türküsü ve sloganlarla sonlandırıldı.