Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, Etkin Haber Ajansı’na (ETHA) yönelik baskın ve gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki göstererek, “Gazetecilik suç değildir. Gözaltına alınan gazeteciler derhal serbest bırakılsın” dedi.

DİYARBAKIR – Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, Etkin Haber Ajansı’na (ETHA) yönelik baskın ve gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki göstererek, “Gazetecilik suç değildir. Gözaltına alınan gazeteciler derhal serbest bırakılmalı” dedi.

“Türkiye’de gün geçmiyor ki hak ihlallerine bir yenisi eklenmesin” diyen Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından Atılım Gazetesi’nin eki olan İstanbul Sokakta Gazetesi hakkında toplatma kararının olduğu gerekçesiyle 15 Haziran günü Etkin Haber Ajansı (ETHA) bürosuna baskın düzenlendiğini hatırlattı. Baskında, 6'sı gazeteci 7 kişi gözaltına alınırken, ajansın internet sitesi BTK tarafından erişime engellendiğini belirtti.

 

“Özgür Basın Hiçbir Baskı Karşısında Susmadı Asla Susmayacak”

Platform, yine 13 Haziran günü Özgür Gelecek Gazetesi Bursa irtibat bürolarına polislerce baskın düzenlenerek gazetenin 3 muhabirinin gözaltına alındığını ve büroda bulunan bütün materyallere de el konulduğunu aktardı. “Hiçbir baskı sonucunda susmamış ve asla da susmayacak olan özgür basına dönük baskı ve gözaltılar kabul edilemez” diyen platform üyeleri, Türkiye’nin dünyada en fazla gazetecinin tutuklu olduğu ülke konumuna geldiğini ifadeeden Platorm üyeleri “Gazeteciler artık bu ülkede kendilerini güvende bulmuyor. Yaptıkları haberler gerekçe gösterilerek onlarca gazeteciye cezalar veriliyor. Birçok gazeteci iltica etmek zorunda kaldı. Hedef haline getirilen gazeteciler saldırıya uğradı. İki muhalif basın kurumunun art arda basılarak çalışanlarının gözaltına alınması tesadüf değildir” dedi.

 

“Gözaltına Alınanlar Gerçekleri Yazan Gazetecilerdir”

Açıklama, Kendisine biat etmeyen boyun eğmeyen ve her türlü baskıya rağmen halktan aldığı güçle ayakta duran özgür basın asla susmadı ve susmayacak. Gözaltına aldığınız arkadaşlarımız gerçekleri yazan gazetecilerdir. Biz Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu olarak, her koşulda özgür basın dayanışmasını büyüteceğimizi ve arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Gazetecilik suç değildir. Gözaltına alınan gazeteciler derhal serbest bırakılmalı” denilerek dayanışma çağrısında bulunularak sonlandırıldı.