“Birleşince Kazanıldığını Gördüm”

İşçiler, Avrasya İnşaat firması ile birlikte işçileri dolandıran İş Bankası’nın Genel Merkezi önünde yaptıkları eylemin 11. gününde yine “İşçiler Burada Müdür Nerede” sloganları attılar.

Burada yapılan konuşmalarda İş Bankası yönetiminin hala ucuz hesap peşinde olduğu, suçunu itiraf etmesine rağmen sorunu çözmediğine değinildi. İşçiler adına konuşan Hasan ERGÜL“İş Bankası olarak bu parayı sizden talep etmiyoruz evinize geri dönün diyorsunuz. Üç aydır bu işçiler çalışamıyor, kira ödeyemiyor zararlarını ödeyin” dedi.

Polis amirlerinin “Ne istiyorsunuz” söylemleriyle taciz ettiği eylemde işçiler “10 gündür sokakta yatıyorum. Akşam evine gidip sıcak çorba içenler gelip soru sormasın. Artık yeter” diye tepki gösterdiler.

“Samsunlu Türk bir işçi olarak dayanışma içerisinde yapılan bu eylemde hakkımı aramayı öğrendim. Her zaman birleşsinler haklarını birlikte alsınlar. Kapitalist düzen bizlere karşı buna karşı mücadelemizi birleştirmemiz gerek. İdeolojileri bir kenara koyarak işçi sınıfının mücadelesi verilmesi gerekiyor. İşçi işçidir” dedi bir işçi.

Başka bir işçi ise “Daha önce mücadele etmeyen insanlara diyorum ki, dışardan göründüğü gibi değil, gelip görsünler. Bu zamana kadar 4 kez geldim İstanbul’a tek geldim bir şey yapamadan döndüm. Birleşince kazanıldığını gördüm. Son olarak diyorum ki, dernekler inşaat alanına el atmalıdır. Gariban yoksul, köylü işçiler neyin ne olduğunu bilmiyor. Neyin nasıl yapılacağını anlatsınlar”.

Emeğin Gücü Derneği ve eylemin 3. gününden itibaren işçileri yalnız bırakmayan İTK adına birer temsilci konuşmalarla dayanışma ve mücadele çağrısı yaptılar.

Ardından İTK’lı işçi Baran İş Bankarı yetkililerine hitaben “Sizi uyarıyoruz ya siz gelirsiniz ya biz geliriz” dedi ve işçiler İş Bankası Genel Merkezi’ne yürüdü. Polisin durdurduğu işçiler Genel Merkez önünde oturma eylemi yaptılar. Bunun ardından mağdur işçilerden bir temsilci yetkililerle görüşmek üzere Genel Merkeze girdi.

Bu görüşme sonucu İş Bankasının, işçilerin avukatları aracılığı ile görüşebileceklerini beyan etmesiyle, eylem bir sonraki gün buluşmak üzere sonlandırıldı.