< 2020’nin İlk Grevi

İstanbul Yenibosna’da bulunan Samsun Çorum Nakliyat Ambarı patronlarının sendika düşmanlığına karşı Nakliyat İş Sendikası “Toplu sözleşme hakkımız engellenemez” diyerek greve çıktı.

Yenibosna Yeditepe Tır Garajında faaliyet gösteren Samsun Çorum Nakliyat Ambarı işyerinde çoğunluğu sağlayarak yetki belgesi alan Nakliyat İş Sendikası, toplu sözleşme için prosedürü başlatmış, ancak patronlar hiçbir toplantıya katılmamıştı. Sendika, bunun üzerine 6356 sayılı yasa gereği greve başlama kararı aldı.  

Bugün (17 Ocak) Nakliyat İş Genel Merkez ve İstanbul Şube yöneticilerinin, işyeri temsilcilerinin katılımıyla Samsun Çorum Nakliyat Ambarı’nda davul zurna eşliğinde halaylarla grev pankartı asıldı.

Genel Başkan Ali Rıza Küçükosmanoğlu burada bir konuşma yaparak Ambar patronunun işçi ve sendika düşmanlığı yaptığını, 30’a yakın nakliyat ambarında toplu iş sözleşmelerinin imzalandığını ve bu işyerinde yetkili tek sendika olduklarını söyledi.

Bu işyerindeki toplu iş sözleşmesi imzalanıncaya kadar grevin devam edeceğini belirten Küçükosmanoğlu, patrona sendikayı tanıyarak toplu iş sözleşmesini imzalama çağrısında bulunarak sözlerini bitirdi.

Konuşmanın ardından davul zurna eşliğinde halaylar çekildi ve 2020 yılının ilk grevi başlamış oldu.