Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu, tutuklu bulunan ve adil yargılanma talebiyle başlattıkları açlık grevini ölüm orucuna çeviren Avykat Ebru Timtik ve Avukat Aytaç Ünsal için imza kampanyası başlattı.

İmza kampanyası ile ilgili yayınlanan metinde ÇHD üyesi 18 avukata adil yargılanmaya ilişkin tüm usul güvenceler ve savunma hakkı ihlal edilerek toplamda 159 yıl hapis cezası verildiği, tahliye kararı veren yargıçların kararlarını geri çekmeye zorlandığı ve ardından davadan alındığı vurgulanırken sonradan atanan yargıçların hızla karar verdiği ve dosyanın Yargıtay önünde beklediği söylendi.

"Bu metne imza atanlar olarak mevcut durumda Türkiye'de siyasallaşmış yargı pratiğinden endişe duyuyoruz. Yaşatmanın hepimizin sorumluluğu olduğunun altını çizerek demokratik bir devletin özü ve gereği olan adil yargılanma hakkının tüm yurttaşlar için güvence altına alınmasını ve ÇHD'li avukatların adil yargılanabilecekleri koşulların sağlanması konusunda Yargıtay ve Adalet Bakanlığı başta olmak üzere tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz" denilen açıklamada herkes ÇHD'li avukatların adil yargılanma hakkı için başlatılan imza kampanyasına destek olmaya çağırıldı.

Çağrı metni Kürtçe, İngilizce, Yunanca, Fransızca, İspanyolca gibi birçok yabancı dile çevrildi. Kampanyaya yurtdışından da yoğun katılım beklenirken, imzalar, ad- soyad-meslek ve şehir yazılarak Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine gönderilebilecek.

Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu'nda Avukatlar Sendikası, Çağdaş Avukatlar Grubu, Çağdaş Hukukçular Derneği, Demokrasi İçin Hukukçular, İnsan Hakları Derneği, Kartal Hukukçular Derneği, Katılımcı Avukatlar, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı bulunuyor.