< "İşçiler Tempo Genel Merkezi Önünde Eylemde...

İTK ve Emeğin Gücü Derneği, Batman'da Tempo Çağrı Merkezi'nde işten atılan işçilerin işe aidesi talebiyle eylem yaptı.

İSTANBUL - Batman'da Tempo Çağrı Merkezi'nde, anket yaptırılan ardından yaptıkları anketlerin usulsüz olduğu iddiasıyla  yaklaşık 30 işçi 25/2 madde ile işten atıldı.

Tempo Çağrı Merkezi işçilerinin işlerine iadesi talebiyle İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) ve Emeğin Gücü Derneği, işçilerin işlerine iadesi talebiyle 12 Ağustos'ta İzmir ve İstanbul'da eş zamanlı eylem gerçekleştirdi.

İstabul Şişli'de bulunan Tempo Çağrı Merkezi Genel Müdürlüğü önünde yapılan eyleme hakları gasp edilen Cadde 54 AVM işçileri ve Siyah Kalem Mühendislik işçileri ve başka işyerlerinden inşaat işçileri, TİP de katılarak destek verdi.

 

”Ücretsiz İzin Değil Ölüm Yasası”

"Tempo Çağrı Merkezi'nde İşçi Kıyımına Son” yazılı pankart açılan eylemde İTK adına yapılan konuşmada işçi sınıfına yönelik saldırıların her yerde artmaya devam ettiği, bunu da yasalara dayanarak yaptığı ifade edildi. Pandemi sürecinde 'işten çıkarma yasaklandı' denildiği fakat çıkarılan ücretsiz izne çıkarma maddesinin işçilerin ölüm yasası olduğu belirtildi.

”İşçiler işsiz mi kaldı, evine ekmek mi götüremedi, çocuğuna mı bakamadı, bunlar hiçbir zaman sermayedarların umurunda olmuyor. Her krizi fırsata çeviren sermaye pandemiyi de fırsata çevirdi. Çanakkale'de Dardanel, Manisa'da Vestel de işçiler pandemiye rağmen ölümüne çalışmaya mahkûm edildi. Sanayi bölgelerinde, emekçi semtlerinde işçilere dayatılan açlık ve yoksulluk oluyor” diyen işçi, hakkını arayanların tehdit edildiğini, ve gözaltına alındığını yani devleti karşısında bulduğunu söyledi.

 

"Korkularını Gerçeğe Çevireceğiz”

Devletin her zaman sermayenin koruyucusu olduğunu ifade eden İTK'lı işçi, "Batman'da Tempo işçileri gözaltına alındı çünkü işçilerin bir araya gelmesini, örgütlenerek, kendilerini bir sınıf olarak ilan etmesinden sermaye egemeliğini tehdit etmesinden korkuyorlar. Korkularında haklılar. Korkularını  gerçeğe çevireceğiz" dedi.

TİP adına yapılan konuşmada ise, sermayenin pandemiyi fırsata çevirdiği devletin ise yasaları sermayenin çıkarlarına göre düzenlediği belirtilerek Tempo Çağrı Merkezi işçilerinin  Batman'dan Istanbul'a uzanan mücadelesini destekliyoruz" denildi.

İşçi Temsilcileri Konseyi ve Emeğin Gücü Derneği adına yapılan basın açıklamasını Ezgi Yergin okudu.

Batman'da Tempo Çağrı merkezinden  29 gün önce bir SMS ile otuza yakın 25/2 maddeden işten atıldığını hatırlatan Yergin sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Sermayenin Kıyım Silahı”

"25/2 madde nedir? Patronların işçileri tazminatsız işten atmak için alçakça kullandıkları “yüz kızartıcı suçlamalardır” Aslında işçilerin bütün haklarının gaspı anlamına gelen bu suçlama iyi biliniyor. Zira işçi kıyımı yapan sermaye sınıfı, bu silahı hiçbir kanıt göstermeden işçilere karşı kullanıyor.

 

"Dolanlandırıcılığa Ortak Olmamak  Yüz Kızartıcı Suç"

Vodafon,  Digitürk, beIN Sports müşteri temsilcisi bu çağrı merkezi çalışanlarına müşterilerine yapması gereken anketi şirketin 'imajını' yükseltmek için doldutturuyor. İtiraz eden, bunu teşhir eden işçiler “yüz kızartıcı suç” işlemiş oluyorlar! Tempo patronu dolandırıcılıkla kazandığı binlerce liranın ortaya çıkmasıyla işçileri Koronayla tehdit ediyor! "Tek falsosunda kafasını kopartırım, kimse umrumda değil, ölmedikçe hatta girecekler" diyor. Hasta olmak suç! Dolandırıcılığa ortak olmamak yüz kızartıcı suç!

Patronlar bizlere sadece ölünceye kadar çalışmayı ya da hastalıktan, iş cinayetlerinden ölmeyi layık görüyorlar.

 

”Şantaj İftira ve Çetelerle İşçiler Yıldırmak İsteniyor"

Daha önce de işçi kıyımları ve mobbing ile gündeme gelen Tempo Çağrı Merkezi işçilerinin son derece kararlı olduğunu ve suçlamaya konu maddenin geri çekilmesini, tazminatlarıyla beraber diğer haklarının eksiksiz verilmesini isteyen işçileri Tempo patronun tehdit ettiğini, şantaj ve iftiralarla  caydırmaya çalıştığına dikkat çeken Yergin, işçilerden bazılarının evinin önüne çetelerini yolluyor, işçilerden Yunus Emre Yıldız'ı nasıl tehdit ettiklerinin ses kayıtları ile kanıtlandığını hatırlattı.

 

”Tempo İşçileri Yalnız Değil,  İTK Ve Emeğin Gücü Var!"

İşçilerin haklarını almakta, yapılan yüzsüzlüğü teşhir etmekte kararlı olduklarını vurgulayan Yergin, "Bizler de başta Diyarbakır İTK ve EMEĞİN GÜCÜ olmak üzere, İstanbul ve İzmir'deki İTK ve Emeğin Gücü işçileri olarak işçi sınıfının her bir üyesinin yanında olduğumuzu işçi arkadaşlarımızı saldırılar karşısında yalnız bırakmayacağımızı dosta düşmana ilan ediyoruz” diyerek herkesi Batman Tempo Çağrı Merkezi'nde işten atılan işçileri desteklemeye, seslerine ses olmaya çağırdı.

İşçiler Tempo patronlarını teşhir eden sloganlarla eylemi sonlandırdı.