< "Sendika Yetki Feshinde Bulunsun"

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait İmar A.Ş. güvenlik görevlileri, haklarını alabilmek için bir çözüm yolu arıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait İmar A.Ş. güvenlik görevlileri, görevlileri, şirket ile Genel-İş Sendikası arasında yapılan ve içinde güvenlik görevlilerinin de bulunduğu toplu iş sözleşmesinden faydalanabilmek için, hala bakanlıktan yetki bekleyen Güvenlik-Sen’in yetki feshinde bulunmasını ve mağduriyetin giderilmesini talep etti.

İşçiler 1 Temmuz’da başlayan süreçten bu yana toplu iş sözleşmesi haklarından yararlanamadıklarını, belediye ve sendika yönetiminin sürekli olarak bahaneler ileri sürüldüğünü ve oyalandıklarını belirterek çözüm üretilmesini istedi.

Toplu iş sözleşmesi haklarından yararlanamadıklarını ve üyesi oldukları DİSK'e bağlı Güvenlik Sen'in bu mağduriyetlerinden sorumlu olduğunu ifade eden işçiler Güvenlik-Sen’den bir toplantı talep etti.

Toplantı talepleri reddedilen işçiler toplantıyı bağımsız bir şekilde gerçekleştirdiler ve şikayetlerini dile getirerek sendikanın tutumunu teşhir ettiler.

İşçilerin aktarımlarına göre sendika ile görüşme talep eden ve “Benim tencereme ne girecek?” diyerek hak kayıplarını dile getiren işçilere sendikanın cevabı ise, “Senin tencerenden bana ne?” oldu.

Toplantıda sendika genel başkanı Serdar Aslan’ın İzmir Çiğili Belediyesi’nde yetki iptal talebinde bulunduğunu belirterek belgeyi okudu ve "Neden Mersin’de yapılmıyor?" diye soruldu. İşçiler çifte standart uygulandığını belirterek tepki gösterdi.

Toplantıda tepkilerini dile getiren işçiler Aygün Öksüz'ün okuduğu yetki fesih dilekçesi örnek alarak bir dilekçe hazırladı. İşçiler dilekçeyi DİSK Genel Merkezine faksladı.

Şimdi işçiler dilekçelerinin dikkate alınarak cevap verilmesini ve hak kayıplarına bir çözüm yolu geliştirilmesini bekliyorlar.