< < Özsüt İşçileri: "Birlikte Mücadele Ettik, Direndik ve Kazandık!"

Beklenti, dinci faşist iktidarın başının Bağdat seferinden sonra saldırının başlayacağı idi. Hayır, beklemediler! ...

Özsüt işçileri maaşları, yemek ücretleri ve işten çıkanların tazminatlarının bugün öğleden sonra hesaplarına yatırıldığını belirterek "Haklarımız için birlikte hareket ettik. Kararlılıkla eylemimizi sürdürdük ve kazandık. Bir kez daha birlikte mücadele edenlerin, direnenlerin kazandığını göstermiş olduk" dedi.

İSTANBUL - Özsüt Kadıköy Şubesi'nde, çalışan işçiler iki aydır alamadıkları maaşları, yemek ücretleri ve işten atılan ya da çıkmak zorunda kalan arkadaşlarının tazminatlarının ödenmesi talebiyle 4 gündür eylem yapıyorlardı. Her gün saat 14.00’te Özsüt Kadıköy Şubesi önünde eylem yapan işçiler bugün için saat 18.00’de Özsüt önünde olacaklarını duyurmuşlardı.
Akşam saatlerinde hesaplarına alacakları yatan Özsüt işçileri saat 18.00’de Söğütlüçesme Caddesi'nde İş Bankası önünde emek dostlarıyla  buluşarak "Birleşen İşçiler Asla Yenilmez", "Yaşasın Devrimci Dayanışma", "Zafer Direnen İşçilerin Olacak" sloganları ve alkışlarla Özsüt önüne gittiler.

Birlikte Mücadele Eden, Direnen İşçilerin Kazandığını Bir Kez Daha Gösterdik”

Özsüt İşçisi Halil Umut Marangoz, iki aydır maaşlarını, yemek ücretlerini alamadıkları için 4 gündür eylem yaptıklarını, önce bazı arkadaşlarına ödeme yapıldığını ancak birlikte aldıkları karar gereği ödeme yapılan işçilerin de eylemdeki tüm arkadaşlarının hakları ödeninceye kadar paralarını çekmeme ve birlikte hareket etme kararına uyarak  verdikleri 4 günlük mücadele sonunda hep birlikte kazandıklarını belirtti. Bu  süreçte Özsüt İşçileriyle devrimci dayanışmada bulunan kurumlara, emek dostlarına da teşekkür etti.
Bu süreçte bir kez daha kararlılıkla haklarını arayan ve birleşerek hareket eden direnen işçilerin kazandıklarının bir kez daha kanıtlandığını ifade etti.

Direndik Kazandık, Haklarını Alamayanlarla Birlikte Mücadelemiz Sürecek”

"Biz bugün direndik ve kazandık diyoruz ama bir de üç nokta koyuyoruz. Biz haklarımızı aldık ama içeride çalışan arkadaşlarımızın durumu aynı halen maaşlar iki buçuk ay geriden geliyor" diyen Marangoz, halen çalışmakta olan, haklarını alamayan işçilere de seslenerek, "Biz bu eylemle, birlikle olunursa ve direnilirse kazanıldığını ve yalnız da kalınmayacağını, güzel bir devrimci dayanışma sağlandığını da göstermiş olduk, onlar da haklarını aradıklarında yalnız olmayacaklarını bilsinler. Bizleri de farklı görmesinler bizleri direnince haklarını alan işçiler olarak görsünler" dedi.
Özsüt patronlarına da seslenen Marangoz, "Sanmayın ki, biz haklarımızı aldık, bu direniş burada bitmiştir. Hayır bundan sonra da mücadelemiz sürecek haklarını arayan, alamayan arkadaşlarımızla birlikte olacağız" dedi.



Özsüt Bilsin ki, Zafer Her Zaman Direnen İşçilerin Olacaktır”

İşçilerden Mehmet Dirik, "Eğer bu dostlarımızın desteği olmasaydı, biz yalnız olsaydık, Özsüt yine bisi oyalar haklarımızı vermezdi" diyerek eylem sürecinde destek verenlere teşekkür etti.
Özsüt patronlarına da seslenen Dirik "Demek ki, neymiş direnen işçiler kazanıyormuş. Biz de direndik ve kazandık. Özsüt de bilsin ki, zafer her zaman direnen işçilerin olacaktır. Şunu da söyleyelim biz içeride çalışan, haklarını alamayan arkadaşlarımız için de mücadele etmeye devam edeceğiz. " dedi.

Hep Birlikte Kazandık!”
Emre Karaduman “Evet, kazandık, ama hep birlikte kazandık. Birlikteliğimiz kazanmamızı sağladı. Burada olan herkesle birlikte kazandık. Destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İşçilerden Akın ise “Biz iki aydır ücretlerimizi alamıyorduk. Kredi kartlarımız patlamıştı, faizlerimizi ödeyemiyorduk. Şimdi borçlarımızı ödeyeceğiz. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bu davayı hep birlikte kazandık” dedi.

 Özsüt işçileri ve dayanışmaya gelenler “Zafer Direnen Emekçinin Olacak”, “Yaşasın Sınıf Dayanışması” sloganlarıyla ve alkışlarla eylemi sonlandırdı.

Çorlu'da 25 kişinin can verdiği tren kazası davasında karar çıktı. Dönemin TCDD Bölge Müdürü Nihat Aslan'a 15 yıl, Levent Meriçli'ye taksirle ölüme sebebiyetten 9 yıl 2 ay, Mümin ...

Beş yıl önce İşçi Temsilcileri Konseyi Hazırlık Komitesi toplantılarının birinde serbest kürsüye çıkan bir işçi, “İlk defa buradayım, bu taraftayım. Yıllardır işçiyim, send...

1 Mayıs yaklaşırken sendikaların 1 Mayıs çalışmaları ve çağrıları da yoğun bir biçimde devam ediyor. ...

  Özel Evrim Okulları'nda öğretmenlik yaparken sendikal nedenle işten çıkarılan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Genel Başkanı Eren Edebali'nin açtığı işe iade davası İstanb...

“İnsanlık onuru için Ermeni Soykırımı ile yüzleşelim, faşizmle hesaplaşalım” diyen HBDH Yürütme Komitesi, 24 Nisan 1915 yılının Ermeni halkımıza karşı soykırımının başla...

İHD İstanbul Şubesi, "Ermeni soykırımı tanı, af dile, tazmin et" diyerek Ermeni soykırımının 109. yılında bir basın toplantısı düzenledi. ...

Çıraklık okulları diye bildiğimiz ama çocuk işçiliğinin yasallaştırılmasından başka bir şey olmayan Mesleki Eğitim Merkezi / MESEM adlı proje 2022 yılında MEB tarafından başlat...

HBDH Yürütme Komitesi, 24 Nisan günü bir açıklama yayınlayarak Kürdistan’a ve Kürt halkına yönelik saldırıları protesto etti. ...

Davul zurna çalarak ilan ettiler işgal saldırısının gelişini. Bilinen, görülen bir olguydu bu. Hakan Fidan, İbrahim Kalın mekik dokuyup durdular bölgede. Daha seçimlerden önce cümle c...

Arama

 

LENİNİST TEORİ

ÖNSÖZ

           Tüm Sayılar

Yeni Kitaplarımız

E-Kitap

Tüm E-Kitaplar için resme tıklayınız...

Devrimin Çağrısı

 

Editoryal 2023-2

 

Zafere Kadar Genç Yoldaş

Ukrayna Kimin Savaşı

 

Dergilerle Kısa Tarih